| FilipSorin a întrebat:

Salutare TPU!
Am o problema legata cu credința, acum 1-2 săptămâni m-am apucat sa am o relație mai buna cu Dumnezeu, sa citesc din biblie, sa fac fapte bune, sa fiu mai bun la suflet și sa nu mai fac păcate.
Dar următoarea zi sau după câteva ore după ce nu mai citesc biblia sau fac alte activități uit de bunătate, de credință și fac păcate, de ex:nu mai sunt bun, înjur puțin și multe altele, nu sunt păcate foarte grave doar sunt niște mici chestii ca în exemple și ma simt prost ca fac păcate și ca ma îndepărtez de Dumnezeu, dar de fiecare data când fac păcate îmi cer scuze Domnului. Ce credeți ca ar trebui sa fac?

14 răspunsuri:
| denissmecherul12 a răspuns:

Sa nu mai faci nici un pacat si oricum de la pacatele mici nu prea are ce sa ti se intample

| FilipSorin explică (pentru denissmecherul12):

Da, asa o sa fac, mulțumesc mult.
Amin?

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Și cel neprihănit cade de șapte ori pe zi dar se ridică. Biblia Citește în Biblie Proverbe și Eclesiastul.

| StrongHeart a răspuns:

Cred ca trebuie sa gasesti un echilibru.
Religia te face de multe ori sa te simti vinovat pentru chestii care nu sunt atat de grave pana la urma, dar cu scopul de a te eleva spiritual.
Eu cred ca trebuie sa tragi invataturile bune din crestinism, sa faci fapte bune doar cand poti, nu doar pentru ca esti obligat. Nu deveni un robot care face totul doar pentru ca asa trebuie.
Fa ce vrei, mai pe scurt, nu iti da in cap ca ai baut o bere sau ai fumat un pai sau ai spus o injuratura sau ai vazut o fata frumoasa pe strada. Dar fa diferente intre realitate si iluzie si incearca sa fii bun, dar nu robotic.
Fii bun in felul tau, adica fii tu insuti si nu te forta sa fi bun.
Cred ca iti trebuie mult timp sa aprofundezi credinta si multa rabdare.
Esti om, nu robot, pana la urma.

| StrongHeart a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Da Eclesiastul plin de depresii si regrete... Cu ce il va ajuta?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru StrongHeart):

Cu ce îl ajută și restul Bibliei.

| FilipSorin explică (pentru StrongHeart):

Îți mulțumesc mult de tot, asa o sa fac. Amim

| sabin89 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Acel "pe zi" l-ai adăugat de la tine. Se poate și așa?

| RAY a răspuns:

Sunt foarte curios ce fapte bune faci?
Pui citate cu dumnezeu pe Facebook? critici si judeci aproapele tau? te dai sfant pe internet? cersesti ajutor divin? fa voluntariat daca vrei sa dovedesti credinta ta

| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Eu te am mai intrebat ceva, preferi sa fii calugarita sau sa fii voluntara?

| RAY a răspuns (pentru StrongHeart):

Traim intr o lume materialista plina de crestini care pun banul pe primul lor dar dau citate pe Facebook cu credinta

| RAY a răspuns (pentru FilipSorin):

Citeste iov

| Seba2013 a răspuns:

Oricand este loc pentru a práctica intelepciunea si a nu cadea in atonie (trebuie mai multa vitalitate religioasa nu doar teorie). Incearca sa vezi problema mai profund si cu reflexie nu impulsiv. Si eu acum cateva zile am fost atacat de unu in trafic. Cu cólera cu care o iesit din masina asa o si intrat. Cand i-am bagat vreo 6 pumni in mecla o cazut jos. Eu si de jos am vrut sa-i dau daca nu se oprea. Eu am lucrat si la discoteca.

| CostinAlamariu a răspuns:

Sa faci exact ce ai făcut pana acum. Sa citești din Biblie, sa faci fapte bune, iar când păcătuiești sa spui, în primul rând cu inima ta, dar și cu gura: "Doamne Iisuse Hristoase miluiește-mă pe mine păcătosul".