În primul și primul rând diferența de păcat fiind stabilită de judecător. Se spunea clar, 10 porunci a nu fi încălcate, acum dacă minți judecând din anumite prisme este mare păcat, pe când ați necăji părintele e cu du-te vino, ține de altceva. Cel mai simplu încearcă să fi tu cel care ajungi a fi mințit, cât și acel părinte necinstit. Minciuna este usor asociată cu furtul, ascuzi azi un elefant, măine ascunzi o sută, pe când problemele familiare, sunt familiare până la urma, rămânând așa zisa educație să zicem așa.
Nu inteleg, de ce va bateti capul cu pacatele, care sunt mari sau mici, si de ce nu decideti sa fiti crestini? am spus de o mie de ori ca un crestin nu poate face pacate pentru ca nu este sub Lege, iar unde nu este Lege nu este nici calcare de Lege. Daca nu cititi cu mare atentie Evanghelia, o sa tot invartiti pe o parte si pe alta minciunile popilor. Chiar nu se vede ca pe ei ii intereseaza banii si nu sufletele voastre? E normal sa va spuna ceea ce lui ii aduce venituri, ca daca v-ar spune adevarul din Evanghelie ar trebui sa spuna si ca el (popa) trebuie sa traiasca la acelasi nivel de trai cu enoriasii, pentru ca asa este scris. Cititi Evanghelia pe care Iisus si apostolii a propovaduit-o, si lasati vechiul testament pentru ca acesta a fost dat numai evreilor pana la venirea lui Iisus. Sa stiti totusi ca omul este liber sa aleaga ce vrea, iar daca alege sa fie sub Lege atunci e normal ca trebuie sa o respecte pentru ca daca calca Legea face pacat, iar pacatul il duce la judecata. Crestinii nu sunt judecati pentru ca ei sunt sub Har nu sub Lege, deci nu pot face pacate. Crestin este acela care se boteaza si traieste in conformitate cu invatatura lui Hristos (noul testament, adica Evanghelia)
Undeva în colțul sufletului și al conștiinței noastre există o credință stralucitoare. Și în viața de zi cu zi ne comportăm ca un păgân...
Păcatul cuvântului este cel mai răspândit, cel mai obișnuit cu el și de aceea este cel mai periculos păcat pentru noi. Totul pornește de la manifestarea "simplă" și se termină cu ruperea jurământului, a blestemului și a blasfemiei. De aceea trebuie să luptăm în primul rând cu nemilosul. Vei spune, „Da, într-adevăr, limba noastră arată ca o moară de vânt, care începe să se rotească în prima graba a vântului, pe o moară de vânt cu tocilă goale, și, uneori, limba noastră este ca un câine turbat care a smuls lanțul, cu toate acestea, la întâmplare, mușcături si seful tau si oricine care ia stat în cale. Dar ce facem? Ne pocăim *
Știu asta, dar mă interesa dacă, ca idee generală acestea pot fi catalogate drept cele mai vechi forme de legi?
Zeul crestinilor s-a inspirat din codul lui Hammurabi, legi care au fost scrise cu sute de ani inainte ca Moise sa vorbeasca in egipteana cu zeul lui.
Poruncile sunt aceleasi, daca cineva incalca una din ele este calcator a toate. Acestea le zice Insusi Iisus Hristos. Cerceteaza mai multe carti sau texte religioase si vei intelege si gasi raspuns la intrebarile tale.
Sfantul Paisie Aghioritul care a trait recent a scris niste carti care raspund la multe intrebari la care nu gasim raspuns foarte usor.
RAY întreabă: