| Danielcoadadepurcel a întrebat:

Salutare TPU! Cum e salvarea (primirea in rai) la Crestini? Ce trebuie facut sa fi salvat? Funda!

Răspuns Câştigător
| AdioTPU a răspuns:

Ioan 5:24-30 VDC
"Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele și crede în Cel ce M-a trimis are viața veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață. Adevărat, adevărat vă spun că vine ceasul, și acum a și venit, când cei morți vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce-l vor asculta vor învia. Căci, după cum Tatăl are viața în Sine, tot așa a dat și Fiului să aibă viața în Sine. Și I-a dat putere să judece, întrucât este Fiu al omului. Nu vă mirați de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui și vor ieși afară din ele. Cei ce au făcut binele vor învia pentru viață, iar cei ce au făcut răul vor învia pentru judecată. Eu nu pot face nimic de la Mine Însumi: judec după cum aud; și judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis."

83 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru dolceromania):

Știu, știu asta. Dar sunt mai multe religii "bune", sa le zic așa. Poți fi la oricare din ele, ca dacă împlinești Biblia, tot în rai ajungi

| dolceromania a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Citeste Biblia!

| CostinAlamariu a răspuns (pentru dolceromania):

Am citit Biblia de 3 ori. Canonul biblic e alcatuit de sfintii parinti

Nu exista sfintii părinții, unul singur e Parinte, Tatal ceresc.Chiar biblia o spune.

anonim_4396

Adevărat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Nu exista părinți sfinti, singurul nostru Tata este Dumnezeu, cum a spus și @dolceromania

Nu am nimic cu Ortodocși, dar atata se pat pe piept cu, sfintii parinti, ca ei au adevarul, ca altii ca ei nu mai sant..Totusi voi incalcati porunca a doua din cele zece de o rupeti! Cum se iveste unu ca Arsenie Boca cum toti va aruncati in genunchi in fata lor, sateti la fel ca penticostalii, mai rau ai luati si bagati in biserica si va inchinati unor trupuri putrede, hoituri! Ce spune Biblia despre asta?

anonim_4396

Ai dreptate, pana la partea cu penticostalii. Ce e rău la penticostali? Ei fac ce scrie în Biblie, nu se roagă la icoane, la sfinți, la îngeri, nu își fac cruce, nu beau, nu fumează, nu înjura etc. (asa sunt cei care sunt cu adevărat penticostali, ca sunt și unii care doar poarta numele de penticostal, dar viata lor e vai și amar...).

Ok atunci cine a format canonul biblic?

Cine a alcatuit canonul biblic? Daca nu poti raspunde la asta nu ai cu ce sa ti aperi religia

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Cine a alcatuit canonul biblic atunci?

anonim_4396

Te referi la cine a scris cărțile din Biblie? Dacă te referi la asta, pai, e cam clar, scrie în general ori în titlul cărții ori la începutul lor. Biblia a fost scrisa de oamenii lui Dumnezeu din trecut.

anonim_4396

Ce treaba are religia cu răspunsul la întrebarea ta?

Biblia a scris-o: Primele 5 carti Moise,Daniel, Osea,Ioel,Amos,Matei,Marcu,Ioan, Pavel, Iacov, doar cateva nume din VT si NT, dar nu sant sfinti parinti si nu erau ortodocși, cauta si citeste ca vei gasi cum s-a format Biserica Ortodoxă! Fii deschis la minte.

| dolceromania a răspuns (pentru anonim_4396):

Penticostali viseaza tot felul de visuri, sant toti proorocii si calaca si ei poruncile Domnului Isus!

anonim_4396

1. Nu toți au visuri.
2. Nu, nu sunt toți proroci.
3. Nu, nu calcă poruncile Domnului Isus. Prin ce afirmi tu ca le calcă? Îți zic eu ca nu.

| dolceromania a răspuns (pentru anonim_4396):

Vorbesc in limbi neintelese, incalca poruncile, intereseaza-te

anonim_4396

Pai vorbirea în felurite limbi este un dar al Duhului Sfânt, descris în Noul Testament, și nu încalcă poruncile, dimpotrivă

Nu am intrebat cine a scris Biblia. Am intrebat cine a alcatuit canonul biblic.

Pai daca zici ca religia mea e gresita cu siguranta consideri ca a ta e corectă

Nu am intrebat cine a scris Biblia. Am intrebat cine a alcatuit canonul biblic. Stii ce e aia?

anonim_4396

Omule, nu am nimic cu ortodoxia sau ortodocșii, dar am ceva cu faptul ca tot va bateți cu pumnul în piept ca sunteți religia cea dreaptă dar nu sunteți. Multe lucruri sunt asemănătoare cu religia mea (diferența e ca, mulți ortodocși nu fac ceea ce ar trebui sa facă), dar aveți unele practici (sau mai multe) care sunt nebiblice sau care chiar încalcă porunca lui Dumnezeu.

anonim_4396

Nu. Eu pe net am cautat și asta mi-a apărut.

Canonul biblic se referă la care cărți sunt canonic în Biblie. Știi că Biblia e alcătuită din mai multe cărți: Facerea, Psalmii, Evanghelia după Ioan, Epistola pentru Romani și așa mai departe.

Întrebarea mea pentru tine: știi cine a hotarat ca cartile pe care le avem azi în Noul Testament să fie canonice? Sfintii părinți, sau episcopii sau spune-le cum vrei.

(Ca o paranteză pentru că ai comentat înainte: le spunem sfinti pentru ca au fost sfintiti de Dumnezeu asa cum si congregatia de credinciosi este denumită "de sfinți" în Biblie; și le spunem parinti pentru ca sunt parintii spirituali care ne-au invatat Evanghelia, asa cum si Pavel se numeste pe sine parintele spiritual al ucenicilor lui)

Acesti episcopi, preoti si monahi au adus fiecare propriul lui Canon (care includeau anumite carti necanonice si excludeau carti canonice) s-au adunat la un loc si s-au pus de acord care să fie canonul biblic, adica care carti sa fie in Biblie. Tu spui că nu trebuie sa ne pese de ce zic ei, ci doar de ce zice Biblia, dar fix ei au alcatuit Biblia. Si acum te afli într-o dilemă: ori accepti canonul biblic alcatuit de ei, dar atunci trebuie sa le accepti si exegeza, ori nu le accepti exegeza, dar atunci nu le accepti nici canonul.

Suntem religia sau calea cea dreapta pentru ca suntem Biserica lasata de apostoli ucenicilor lor si tot asa pana in zilele noastre.

Cand vine vorba de practicile noatre absolut toate sunt biblice. Toate.

Si iti mai pun odata intrebarea asta si te rog frumos sa nu o mai ignori cum ai facut-o înainte. Cine a alcătuit canonul biblic?

anonim_4396

Https://www.gotquestions.org/Romana/Biblia-canonul.html
Aici scrie ca Dumnezeu a decis ce cărți sa fie incluse în Canon, și este adevărat, El a decis, nu niște oameni. Poate ca acei oameni au fost inspirați de Dumnezeu, dar sa știi ca tot voia lui Dumnezeu s-a făcut și dacă El a decis ca aceste cărți sa facă parte din Biblie, ele urmau sa facă parte din ea cu sau fără voia unor oameni.

anonim_4396

Dumnezeu a alcătuit canonul biblic, cum am spus mai sus. Iar nu, nu sunt TOATE practicile voastre biblice. Am mai discutat noi pe tema aceasta și ți am dat exemple de câteva practici de ale voastre chiar interzise de Biblie pe care voi le faceți, dar nu ai găsit niciun argument biblic pentru a-mi demonstra ca ai dreptate, asa ca, nu voi crede ceea ce spui tu.

Nu Dumnezeu a alcatuit canonul biblic. La inceput au fost mai multe scrieri, cele canonice si cele necaninice precum Evanghelia după Iuda sau Păstorul Herma sau Didahia sau altele de genul asta. Aceste scrieri au aparut in primul sau al doilea veac creștin și ar fi putut foarte bine să facă parte din canonul biblic, dar episcopii ortodocși si preotii si monahii nu le-au inclus în canonul biblic.

Iar daca vorbim despre practicile noastre, toate sunt biblice. Daca esti deschis sa asculti de ce sunt biblice iti voi explica, dar prima data vreau sa fiu sigur ca vorbesc cu un om care asculta pentru ca e mult de zis si nu as vrea sa-mi racesc gura degeaba. Deci daca esti deschis la alte argumente iti explic

Sunt de acord că Dumnezeu a decis si Dumnezeu i-a inspirat pe episcopii ortodocși să aleagă canonul biblic, dar de ce spuneti ca Dumnezeu i-a inspirat cand a venit vorba de Canon, dar nu i-a inspirat si in alte probleme? Dumnezeu i-a inspirat o singura data si gata? Dupa au inceput sa greseasca tot crestinismul?

anonim_4396

Sunt un om deschis la minte și pot înțelege dar dacă ceva nu o sa mi se para real, nu pot accepta. Dar voi citi ce imi vei spune.