| Danielcoadadepurcel a întrebat:

Salutare TPU! Cum e salvarea (primirea in rai) la Crestini? Ce trebuie facut sa fi salvat? Funda!

Răspuns Câştigător
| AdioTPU a răspuns:

Ioan 5:24-30 VDC
"Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele și crede în Cel ce M-a trimis are viața veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață. Adevărat, adevărat vă spun că vine ceasul, și acum a și venit, când cei morți vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce-l vor asculta vor învia. Căci, după cum Tatăl are viața în Sine, tot așa a dat și Fiului să aibă viața în Sine. Și I-a dat putere să judece, întrucât este Fiu al omului. Nu vă mirați de lucrul acesta, pentru că vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui și vor ieși afară din ele. Cei ce au făcut binele vor învia pentru viață, iar cei ce au făcut răul vor învia pentru judecată. Eu nu pot face nimic de la Mine Însumi: judec după cum aud; și judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis."

83 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Pai, nu ar fi putut sa nu ii inspire când a venit vorba de Biblie ptc Biblia e cartea sfânta, cartea vietii, nu ar fi putut sa iasă greșit.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e chiar asa pentru ca ei sunt doar niste oameni si ar fi putut sa greaseasca asa cum Martin Luther a gresit cand a vrut sa scoata epistola lui Iacov din Biblie. Dar daca i-a inspirat cand au facut canonul de ce crezi ca nu i-au inspirat si cand au trebuit sa interpreteze Biblia

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Știi, Biblia se înțelege prin Duhul Sfânt. În plus sunt multe versete clare, unde n ar trebui sa existe dubii

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, Biblia se intelege prin Duhul Sfant dar problema e ca fiecare denominatiune creștina pretinde ca interpreteaza Biblia prin Duhul Sfant si totusi toate se contrazic intre ele. Deci unde e Duhul Sfant in realitate?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Duhul Sfânt e la cei botezați cu Duhul Sfânt. Dar eu zic sa îmi demonstrezi ca TOATE practicile voastre sunt biblice, cum ai zis mai sus

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Stai că n-am terminat. De acord că Duhul Sfant e la cei botezati cu Duhul Sfant, dar problema e ca toti zic asta: și catolicii si ortodocsii si protestantii. Și deși toti pretind ca sunt botezati cu Duhul Sfant toate aceste denominatiuni se contrazic intre ele. Ca sa nu mai vorbesc de denominatiunile protestante: pana si baptistii cu penticostalii se contrazic intre ei. Deci CINE are DE FAPT Duhul Sfant?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Voi va contraziceți cel mai mult cu ceilalți ptc orice ar zice un om care aparține unui alt cult, voi spuneti ca fals. În plus, voi nu practicați botezul cu Duhul Sfânt, deci cum ați putea voi sa Îl aveți? La câte rugăciuni va rugați în limbi cum se rugau toți cei din Faptele apostolilor când primeau Duhul Sfânt sau cum descrie Pavel în 1 Corinteni?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu se contrazice nimeni cu nimeni mai mult sau mai putin. Nu asta e ideea. Ideea e ca toata lumea se contrazice cu toata lumea. Ca daca ar fi s-o luam asa as putea zice la fel despre voi protestantii ca va contraziceti cel mai cu noi ca aia nu e bine si cealalta nu e bine, dar nu asta e ideea. Ideea e ca exista diferente majore intre catolicism, ortodoxie si protestantism. Problema e ca noi zicem ca noi avem dreptate, voi ziceti ca voi aveti dreptate si catolicii zic ca ei au dreptate.

Pana la urma cine are dreptate?

"Pai are dreptate cel botezat cu Duh Sfant" o sa-mi zici.

Da; dar toti zicem despre noi ca suntem botezati cu Duh Sfant. Si noi Ortodocsii zicem asta despre noi, si voi ziceti asta despre voi si catolicii zic asta despre ei.

Pana la urma cine are dreptate?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Ți am spus, cati de la voi vorbesc în limbi când se roagă? Ca spuneți ca sunteți botezați cu Duhul Sfânt. Semnul ca un om primește Duhul Sfânt e vorbirea în limbi, prezentată în Faptele apostolilor. În plus, Duhul Sfânt Se primește după ce Îl ceri, nu vine apare la botez sau împărtășanie. Ucenicii când s au rugat cu toții L au primit (Fapte 2), nu L au primit în timpul botezului. Deci dacă la voi nu sunt semnele Duhului Sfânt, nu puteți spune ca sunteți botezați cu Duhul Sfânt. Înțelegi?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

"Vorbitul in limbi" e o traditie penticostala ce nu are legatura cu creștinismul istoric. Stiu ca o sa-mi zici ca nu-i asa si ca de fapt Biblia zice ca trebuie sa vorbesti "in limbi". Asta-i si ideea mea. Cum se face ca oamenii au idei atat de diferite despre ce zice Biblia si ce nu zice? Hai sa-i luam exemplu pe Baptiști. Nici ei nu cred în vorbirea în limbi deși sunt protestanti exact ca voi. Nu crezi ca e posibil ca ei sa aiba dreptate despre vorbitul in limbi si voi nu?

Vorbitul in limbi a insemnat ca apostolii sa vorbeasca in limba lor si altii de alte etnii sa-i audă vorbind în limba lor. Nu ce faceti voi cand bolborositi nonsensuri. Înțelegi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Nu e adevărat. Am o colegă baptista și am întrebat o dacă ei cred în botezul cu Duhul Sfânt și a zis ca da și mi-a zis ca și mama ei vorbește uneori în limbi, iar un unchi de al meu a spus ca sunt și baptiști care sunt botezati cu Duhul Sfânt si vorbesc în limbi.
În plus, unde precizează ca apostolii vorbeau în limba lor maternă? Nu înțelegi Biblia.
Fapte 2:4: "Și toți s-au umplut de Duh Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.". Aici scrie ca au început sa vorbească în ALTE limbi, nu în limbile lor materne. Ei erau evrei și oameni de toate națiunile erau în Ierusalim atunci și ei vorbeau în limbile acelor oameni ptc scrie mai jos ca acei oameni ii înțelegeau, dar ei nu înțelegeau ce spuneau, ptc erau EVREI. Și sa știi ca nu vorbim nonsensuri, ci vorbim taine, cum scrie în 1 Corinteni 14:2: "În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu, căci nimeni nu-l înțelege și, cu duhul, el spune taine.". I auzi, NIMENI NU L ÎNȚELEGE, și vorbește în ALTĂ LIMBĂ. Deci ceea ce la noi se practica e adevărul scris în Biblie, negru pe alb. Aici nu mai este altă cale de înțelegere, nu poți spune ca nu e asa ptc e scris alb pe negru. Și nu, nu e o tradiție penticostală, scrie în Fapte 2:39 "Căci făgăduința aceasta este pentru voi, pentru copiii voștri și pentru toți cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru.". Deci nu e numai pentru penticostali, ar trebui sa fie pentru toți credincioșii și nu, nu e o tradiție, e ceva biblic.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă e ceva biblic cum se face ca nimeni inainte de 1900 nu credea in asa ceva? Ma refer intre apostoli si 1900.

Și degeaba ai tu prieteni baptisti care cred in limbi. Baptistii in marea lor majoritate nu cred in vorbitul in limbi. Cum se face ca voi credeti si ei nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Știi tu ca nimeni nu credea înainte de 1900? De unde le scoți? Eu ți am dat VERSETE DIN BIBLIE. Dacă nici în Biblie nu mai crezi, nu te pot numi credincios... Scrie foarte clar în ce ți am spus mai sus ca făgăduința asta e pentru TOȚI cei ce VOR CREDE în oricât de mare nr ii va chema Dumnezeu. Cum poți sa îmi întorci vorbele cum vrei tu numai ca să zici că ai dreptate? Scrie NEGRU PE ALB în Biblie ce ți am spus, nu îți e rușine sa rastalmacesti Biblia? Și tot noi suntem aia "eretici". În Marcu 16:17 scrie "Iată semnele care vor însoți pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci, vor vorbi în limbi noi". Astea sunt cuvintele Domnului Isus. El sa mintă? Îți zic eu ca nu minte și n a mințit niciodată și nici nu o va face.
Și cum se face ca tu ai inima impietrită și nu vrei sa înțelegi Biblia? Ce contează ca unii cred și alții nu? Asta e argument? Scrie clar în Biblie ca putini sunt cei ce afla calea ce duce în rai. Nu zic ca baptiștii sau alte confesiuni ajung în iad, dar nici ca toți oamenii sunt mântuiți. Nu ai ce argumente sa îmi dai, ti am dat ce scrie în Biblie în care ar trebui sa crezi, dacă te numești "creștin". Cuvintele din ea nu sunt cuvintele mele sau ale penticostalilor. Sunt ale lui Dumnezeu

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

In Biblie scrie ca nu toti crestinii au darul vorbirii in limbi si ca acest dar e temporar. Sf. Pavel zice asta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Unde? Ca eu nu am găsit sa zică nicăieri ca e temporara vorbirea în limbi, și nici ca vorbirea în limbi e un dar. Vorbirea în felurite limbi e un dar, dat deja intram în teologie și nu vei înțelege. Vorbirea în limbi e semnul care i-a însoțit pe toți care au primit Duhul Sfânt din Noul Testament.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

"Unde? Ca eu nu am găsit sa zică nicăieri ca e temporara vorbirea în limbi"

1 Corinteni 13:8

"Vorbirea în felurite limbi e un dar"

Vorbirea in limbi si-n felurite limbi e tot una.

"Intram in teologie si nu vei intelege"

Am citit mai multa teologie decat ai trăit tu pe pamant. Și mai complexă. Nu mă lua cu smecherii din astea ieftine.

Sf. Pavel spune clar că nu toti crestinii au darul vorbirii in limbi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Deci nu înțelegi contextul. În 1 Cor 13:8 nu spune ca limbile sunt temporare, spune ca se vor sfârși, la sfârșitul lumii, dar dragostea nu se va sfârși niciodată. Știi, trebuie sa știi și contextul și sa înțelegi Biblia, nu sa îmi bagi versete pe gât care nu au legătură.
Iar nu, vorbirea în limbi și vorbirea în felurite limbi sunt 2 lucruri diferite. În plus, dacă vorbirea în limbi ar fi un dar, cum de toți din Fapte care au primit Duhul Sfânt au vorbit in limbi? Toți sa primească același dar și niciun alt dar pe lângă? Vorbirea în limbi nu, nu e un dar.
Și degeaba ai citit atâta teologie dacă nu înțelegi Biblia.

Si spune mi tu unde zice Pavel ca nu toți creștinii vorbesc în limbi.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

"Si spune mi tu unde zice Pavel ca nu toți creștinii vorbesc în limbi"

1 Corinteni 12:30

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Acolo se înțelege foarte clar ca e vorba de daruri. Nu de vorbirea în limbi ca semn ca ai primit Duhul Sfânt. Acolo zice și de prorocie și de celelalte daruri, nu e vorba de vorbirea în limbi ca semn.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Vorbirea in limbi e una singura si e semn pentru necredinciosi si un dar

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Nu. Nu este una singura. Unde se spune despre daruri se spune "vorbire în FELURITE limbi" iar când apostolii erau botezați cu Duhul Sfânt scrie ca vorbeau în limbi, nu "felurite limbi". Eu am spus ca nu o sa înțelegi, e ceva diferit.

Ma repet. Dacă ar fi fost vorbirea în limbi un dar, atunci de ce toți care primeau Duhul Sfânt primeau același dar și îl primeau fix când erau botezați? Puteau sa primească darul oricând și sa aibă daruri diferite, nu toți același dar. Dar este specificat în Biblie ca toți care erau botezați cu Duhul Sfânt, cum Îl primeau, începeau sa vorbească în limbi, deci e un semn ca ai primit Duhul Sfânt, nu e un dar. În schimb, vorbirea în felurite limbi e un dar, când vorbești în mai multe limbi și asa... Degeaba îți explic, ca nu înțelegi și nu cunoști.

În plus, nici tu nu te crezi pe tine. Dacă voi sunteți botezați cu Duhul Sfânt, cum zici, de ce NIMENI din voi nu are niciun dar? Într o biserica mare, sau poate nu mare, dar într o biserica botezata cu Duhul Sfânt sunt daruri, măcar unul în toată biserica.

Și mai știi ca la început nici nu credeai în vorbirea în limbi și îmi ziceai ca e o tradiție penticostală și acum tu afirmi ca e un dar? Omule, hotaraste te.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Vorbirea in limbi penticostala nu exista, dar vorbirea in limbi de pe vremea apostolilor exista. Iar prin "felurite limbi" se intelege mai multe limbi. E o singura vorbire in limbi. Si unde scrie ca toata lumea dupa ce se boteza primea darul asta?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

1. Cum poți sa afirmi gogomănia asta? Cum nu exista vorbirea în limbi penticostală? Ești amuzant. Cunosc atâtea persoane care vorbesc în limbi (le am și auzit). Chiar și apropiații mei, unchi, mătuși, bunicul meu, verișori si chiar eu o fac... E penibil sa vorbești despre ceva ceea ce nu stii/ cunoști. Eu am mai spus, degeaba ai citit tu atâta teologie dacă nu înțelegi Biblia.

2. E aceeași vorbire în limbi, unde scrie în Biblie de doua feluri de vorbire în limbi? E doar un tip de vorbire în limbi, acela de la Duhul Sfânt, pe care o au penticostalii. Vorbirea în limbi a apostolilor este aceeași cu vorbirea in limbi a penticostalilor și a celor care încă practica botezul cu Duhul Sfânt.

3. Prin felurite limbi se intelege mai multe limbi, da, adevărat. Cei ce nu au darul vorbirii în felurite limbi vorbesc numai într o limbă. Deci este vorbirea în limbi ca semn ca ai primit Duhul Sfânt, și vorbirea în felurite limbi, ca dar al Duhului Sfânt.

4. UNDE SCRIE? Citește Faptele apostolilor. Toți care au primit Duhul Sfânt au început sa vorbească în alte limbi, tocmai ptc acesta este semnul. De ce crezi ca a fost lăsat asta pe paginile Sfintei Scripturi? Tocmai pentru necredincioși ca tine. Este scris alb pe negru, nu mai tagadui. Este precizat fix ptc sunt unii care nu înțeleg