(1) In cartea vietii sunt prezente toate neamurile, cele 12 semintii. Asta din punctul meu de vedere nu conteaza, conteaza propria persoana daca ajunge sau nu ca, cartea vietii este alcatuita in principal din persoane invdividuale, nu din grpuri de persoane sau grupari, clanuri etc. Ceea ce vreau sa spun este ca doar propria persoana conteaza, ca nu este aici toti pentru unu si unu pentru toti, daca unu comite un pacat, acum nu se mai duce nimeni in Iad.
(2) Despre cartea vietii : Data scrierii acestei cărţii este: "de la întemeierea lumii" - "Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina (fiarei/antihristului), toţi aceia al căror nume n-a fost scris, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului care a fost junghiat." De aici putem observa ca de indata ce Dumnezeu a creat Universul a stiut cine va fi si cine nu. Nu vor scrisi cei care traiesc in pacat intr-un cuvant (minciuna, mandrie, ura, curvie etc). Daca esti scris bineinteles ca poti fi sters. Ce daca ai intrat si ai facut prostii, mai esti acolo scris? Nu! Un exemplu bun ar fi caderea lui Lucifer, acesta fiind cel mai frumos dintre ingeri etc, cazand datorita dorintei sale de a fi asemenea Sfintei Treimi. Uite ceva informativ despre caderea lui Lucifer care devine Satana intr-un final :
~~ Ezechiel 28:15. :,, Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua, când ai fost făcut, până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.''
~~Ezechiel 28:17. :,, Ţi s-a îngâmfat inima din pricina frumuseţii tale, ţi-ai stricat înţelepciunea cu strălucirea ta. Satana, numit Lucifer înainte de păcătuirea lui, voia să fie egal cu Dumnezeu.''
~~Isaia 14:12-14. :,, Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu; voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miază-noaptei; mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Prea Înalt.''
(3) Oamenii care nu L-au cunoscut pe Isus pot fi scrisi in cartea vietii. Cum am mai zis ca tot de la intemeierea lumii este scris. Practic cel care este scris in Cartea Vietii nu mai infrunta Moartea a 2 -a, nu va mai avea parte de ea. Chiar daca pana a veni Isus pe pamant si a incepe sa-si dea viata pentru noi, oamenii si buni si rai petreceau in iad. Cei buni au fost luati din Iad si dusi in Rai de indata ce Mantuitorul a murit pentru noi. Acestia daca au fost buni desi petreceau in Iad, aveau sanse a fi scrisi in Cartea Vietii, asta daca erau buni, practic neprihaniti, iar cei rai nu, din cauza pacatelor.
(1), (2), (3) = raspunsurile la intrebariile pe care le-ai pus.
Pot oamenii care nu L-au cunoscut pe Hristos (de exemplu cei care au trăit înainte de venirea Lui pe pământ, când S-a întrupat prin nașterea din fecioara Maria) să fie scriși în Cartea Vieții?
Nu pot, căci nu au cum. Nici cei de pe alte meridiane, care nu cunosc Biblia nu pot fi înscriși dacă nu au habar de ea. Acest privilegiu îl au numai creștinii. Cam un miliard din cele 7 acum pe pământ și din cele 100 de miliarde care au trăit cândva înaintea noastră. Aceștia nu au nici o treabă cu așa ceva.
Ioan capitolul 10, versetul 16. ''Am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Şi pe acelea trebuie să le aduc, şi vor auzi glasul Meu şi va fi o turmă şi un păstor.'' Este vorba de o singura turma si un singur Pastor, cuvantul neamuri acolo inseamna ca noi suntem fii infiati de Dumnezeu care am venit mai apoi, dar am fost mereu in planul Lui Dumnezeu de mantuire si noi ''Neamurile imi fac cunoscut numele'' ''Neamurile vor nadajdui in El''. Deci o singura turma si un singur Pastor.
Neamurile sunt scrise in cartea vietii, dar aici este o intelegere gresita, Dumnezeu nu mantuieste mase de oameni, orase, etc, (neamuri) ci El mantuieste indivizi, oameni, pentru El fiecare om are aceeasi valoare.
Nimeni nu va fi scris in cartea vietii pana ce nu este mantuit prin moartea Lui Hristos pe cruce ''Eu sunt calea adevarul si viata, NIMENI NU vine la Tatal decat prin Mine'' ''Caci nu prin fapte sunteti mantuiti, ci prin credinta si aceasta nu vine de la voi ci este darul Lui Dumnezeu''.
Daca ai fost cu adevarat mantuit si ti-ai pus increderea in Hristos, nu mai poti muri in iad, pentru ca ai pe Duhul Sfant in tine.
''pot oamenii care nu L-au cunoscut pe Hristos (de exemplu cei care au trăit înainte de venirea Lui pe pământ, când S-a întrupat prin nașterea din fecioara Maria) să fie scriși în Cartea Vieții?'' Sigur ca pot fi mantuiti ''Pe cel ce va veni la Mine nu-l voi da afara'' Cei ce au urmat pe Domnul si invatatura Lui, vor fi salvati de Dumnezeu, tot prin Hristos, este un lucru mul mai complex si este extrem de mult de spus, legat de mantuirea celor inainte de Hristos, dar da, Dumnezeu va salva si pe ei, tot prin Hristos, nu este alta cale. Si acei oameni care au cautat pe Domnul si au ascultat de proorocii din vecime, vechiul testament, vor fi mantuiti, Dumnezeu are infinite cai. El judeca diferit, pe fiecare dupa ce a cunoscut si dupa intentia inimii. Intr-un fel te va jdca pe tine si pe mine care am auzit adevarul scripturii, si in alt fel il va judeca pe unul din africa care nu stie nimic, Dumnezeu este drept si spune ''NU doresc moartea nimanui'' Ai incredere in El ca site ce face si face totul in asa fel incat sa nu moara nimeni. Si da libertate de alegere omului.
Moise la un moment dat il roagă pe Dumnezeu sa il stearga din Cartea Vieții. Eu consider ca fiecare om la naștere este scris in Cartea Vieții. Daca ajuns la maturitate si refuza sa aleagă sa trăiască după voia lui Dumnezeu va fi șters.
Si care e voia lui Dumnezeu? ce ar trebui sa facem.
O teorie interesanta. O teorie de a mea este ca Dumnezeu stie ce va face persoana respectiva de la nastere pana la moarte, si il trece dinainte in cartea vietii, ca stie ce fapte o sa faca. Cine stie... .
Depinde Marius, dar pentru majoritatea este, si va fi din ce in ce mai greu datorita acestor vremuri de pe urma. Macar noi sa fim bine, si sa ajungem bine acolo in Rai. Dumnezeu va rasplati pe fiecare dupa faptele sale, nu te intrista ! Fii optimist, gandeste-te ca ai pentru ce lupta, pentru un loc langa Dumnezeu.
"Depinde Marius, dar pentru majoritatea este, si va fi din ce in ce mai greu datorita acestor vremuri de pe urma" aceste vremuri sunt cele mai proaste dar sti cum se spune "acolo unde e intuneric va fi mereu un strop de lumina" cat despre Dumnezeu "se spune ca exista un Dumnezeu in fiecare din noi dar din pacate pentru noi Dumnezeu a murit si noi o data cu el" ce vrea sa insemne asta, ca nu mai exista Dumnezeu pentru cei ce ii numesti tu oameni, s-a terminat SFARSITUL o sa vina fie ca e sfarsitul nostu al lumii s-au al universului.
Sincer să fiu, cred că este sfârșitul veacului acesta și cred că va urma altul de aur în care Dumnezeu va domnii pe pământ în cetatea sa. Cum spunea cineva, în cel de-al doilea Ierusalim Va domni, aici pe pământ.
Sincer avand in vedere in ce hal a ajuns lumea crede-ma ca nu mai e nimic care sa ne faca sa speram la viitor dar sa stii ca in momentul in care sufletul tau este negru ca un carbune nu mai poti sa faci nimic.
Da, așa este, dar Dumnezeu îi va distruge pe aceștia răi prin război (apocalipsa aceasta), și va începe ce am spus eu mai sus. Nu sunt eu un profet dar, uită-te pe blog la Maria Gheorghiu și vezi ce spune. A prevestit multe, este de încredere. Caut-o pe internet. Acest război este spre a elimina răul și de a stabili o nouă cetate a Lui Dumnezeu pe pământ. Mai există și alți profeți dar, aceasta este vie încă și prevestește corect.
Citește Biblia si te vei convinge singur.
Daca in viata ei a facut macar o singura profetie mincinoasa, pedeapsa ei este conform Bibliei pedeapsa cu moartea.
"Vor fi la început civili, apoi se va ajunge la adevărata revoluție mare. Vedeam oamenii cum se îmbrânceau, cum țipau. Vedeam o încăpere, era o mamă și strângea copilul în brațe și spunea: te rog, te implor, nu ne vinde lui Soros." -- a fumat prea multa iarba.
"Căci câţi sunt mânaţi de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu."
(Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel – 8/14)
"El, răspunzând, le-a zis: Cel ce seamănă sămânţa cea bună este Fiul Omului. Tarina este lumea; samanta cea buna sunt fiii imparatiei; iar neghina sunt fiii celui rau. Duşmanul care a semănat-o este diavolul; secerişul este sfârşitul lumii, iar secerătorii sunt îngerii."
(Sfânta Evanghelie după Matei – 13/37-39)
Fiii lui Dumnezeu sunt aceia care sunt scrisi de la inceput in cartea vietii, iar cei care au inteles Biblia stiu exact cine sunt acestia.
"Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultaţi pentru că nu sunteţi de la Dumnezeu."
( Sfânta Evanghelie după Ioan – 8/47)
"Şi chemând la Sine mulţimile, le-a zis: Ascultaţi şi înţelegeţi:"
(Sfânta Evanghelie după Matei – 15/10)
"Ştim că oricine e născut din Dumnezeu nu păcătuieşte; ci cel ce s-a născut din Dumnezeu se păzeşte pe sine, şi cel rău nu se atinge de el."
(Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan – 5/18
A avut dreptate cu tot. Un exemplu bun ar fi tragedia de la Colectiv. Nu mai jigni oamenii că nu este frumos. Documentează-te înainte.
"Au fost scrise aceste Neamuri în Cartea Vieții?" "Cand cineva poate fi scris în cartea vieții?"
Biblia nu trebuie inteleasa mot-a-mot. Este un paradox atunci cand se vorbeste de faptul ca pe Noul Pamant, in Noul Ierusalim vor exista si evrei si neamuri. Pentru ca in definitiv, toti mantuitii se vor numi poporul lui Dumnezeu. Neamurile pot fi "altoite" in natiunea iudaica spirituala. Pentru ca poporul lui Dumnezeu este unul de natura spirituala; pentru ca fizic sunt si evrei, romanai, americani, etc. Adica toti cei care cred in Dumnezeu, prin Domnul Hristos, prin Acela care a facut posibila refacere legaturii omului cu Dumnezeu. Ca pana la urma nu toti evreii vor fi mantuiti, ci doar aceia care au facut din Domnul Hristos Mantuitorul lor. la fe ca si in cazul neamurilor.
Deci fiecare om care a crezut si care a incheiat un legamant cu Dumnezeu, este scris in Cartea Vietii.
"Iar odată ce ești scris, mai poți fi șters?"
Raspuns: da.
"Domnul a zis lui Moise: "Pe cel ce a pacatuit impotriva Mea, pe acela il voi sterge din cartea Mea." (Exod.32:33)
Lucrul acesta nu se face imediat ce omul pacatuieste. Pentru ca Dumnezeu ofera har, mila -adica timp pentru om ca sa se intoarca de la starea de pacat in care omul a cazut. Daca nu se va ridica niciodata, aceasta reprezinta pacatul de neiertat. Iar numele omului va fi sters din Cartea Vietii pentru ca asa a dorit el, si nu Dumnezeu.
"Pot oamenii care nu L-au cunoscut pe Hristos (de exemplu cei care au trăit înainte de venirea Lui pe pământ, când S-a întrupat prin nașterea din fecioara Maria) să fie scriși în Cartea Vieții?"
Domnul Hristos S-a facut cunoscut in vechime, si mai inainte de intruparea Sa (Daniel.3:25; Geneza.18; Isaia.63:9). Pe Dumnezeu Tatal nimeni nu L-a vazut niciodata, in afara de ingerii din ceruri. (Matei.18:10)
Toti cei care au trait inainte de intruparea Domnului Hristos si care au crezut in El vor avea numele scris in Cartea Vietii. (Vezi mai sus Exod.32:33).
Tu esti luat de pe malul Dambovitei de crezi orice prezicatoare? http://ro.wikipedia.org/wiki/Efectul_Barnum
Ce are daca o cred, ca oricum nu ma inchin ei? Este vreo problema daca trag cu ochiul la profetii? Are atatea icoane in camera, sigur ca demonii nu ar fi putut sta langa ea, nu este o prezicatoare de rand. Nu inteleg cu ce imi afecteaza viata daca ma uit pe blogul ei. Oricum a prezis atatea si s-au adeverit. Ca ma uit fie in stanga, fie in dreapta, cu ce ma afecteaza? Oricum in viata aceasta nu conteaza nimic. Ce fac eu sau tu nu inseamna nimic. Sufletul conteaza atata tot, asta bineinteles daca crezi in asa ceva tu. Ea nu imiafecteaza viata intr-un sens negativ. Si apropo, am vazut ce scria in linkul pe care mi l-ai trimis (merci oricum pentru informare).
Prezicatoarele, in loc sa joace la Loto, vor bani de la clienti.
Aceasta nu vrea bani. A scris 3 carti (din cate stiu eu) si sunt non-profit. Ce parere ai? Cand a cerut sa donam pentru cineva, a aratat si acte oficiale cu boala etc. Daca imi gasesti mie ceva in neregula la aceasta femeie poti sa imi spui. Ca sa stii, doar la ea ma uit, la alte "prezicatoare" nu ma duc sau le urmaresc. Stiu si eu ca altele sunt cu vrajeala, tigancile in special.
Cate prostii debitate...multi ar trebui sa-si faca o revizuire totala asupra vietii si sa renunte la superstitii religioase.