| Danielcoadadepurcel a întrebat:

Salutare TPU! Daca vreau sa fiu un budist, trebuie neaparat sa merg la "biserica" lor?
Pot sa ma numesc singur budist daca ma iau dupa regulile budiste?
Dau funda!

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Ha, ha, ha, Strongheart: nu toti budistii sunt calugari.

Poti fi budist chiar daca n-ai trecut toata viata ta pe la un templu budist.

Si tehnic budismul e mai mult o filosofie de viata decat o religie.

De ex. in budism zeii pot sau nu sa existe. Dar un lucru e clar: in budism zeii nu sunt importanti. Invatatura omeneasca a lui Buddha e mult mai importanta decat ce zic zeii.

13 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Dacă respecți reguli budiste ești budist 100%. Așa e logic pentru că un budist care se mută într-un loc unde numai el e budist, tot budist rămâne.

| StrongHeart a răspuns:

Sigur, la fel de bine poti sa canti cantece patriotice singur in casa, dar asta nu te face veteran de razboi laughing
Sper ca ai inteles ideea.
Orice vrei sa faci in viata, trebuie sa urmezi un protocol.
In cazul de fata, ar trebui sa te duci la templu, sa postesti, sa faci acele mantre, sa meditezi, sa fii ucenic al unui calugar budist, etc.

| calutulfericit a răspuns (pentru StrongHeart):

Budismul e ateism ignorant fata de lume. Protocolul de care vorbești este doar un ritual.
Poti fi in schimb budist laic.Ma simt de minune când meditez 30 min pe zi, si nu fac mantre doar întru intr o stare în care nu ma gândesc la nimic și ma concentrez pe respirație. Budismul laic poți spune ca e un sport în toată regula.

| calutulfericit a răspuns:

De ce ai vrea sa fi izolat în munți, sa faci mantre 6 ore pe zi, (sau pe noapte), sa nu mănânci decât verdeturi(care nu ti asigura toți aminoacizii necesari pentru a trai) și sa fi rupt de realitate.

Încearcă budismul laic.
Medidat minim 30 min pe zi, fara mantra, fara sa te gândești la nimic și doar sa te concentrezi pe respirație.

Îți iei un covoraș, stai pe el, iti incrucisezi picioarele, iti ti spatele drept (va durea îngrozitor după 10 min știu laughing.), apoi închizi ochii și nu te gândești decât la respirație, o constientizezi.
Respirația la un moment dat vei observa ca e automata, dar cand vorbești tu nu prea iti dai seama.

Absolut niciun ritual, ba dimpotrivă sport în toată regula.
Daca ai stres în viata ta, e perfecta pentru prevenirea problemelor cu inima.

| StrongHeart a răspuns (pentru calutulfericit):

Esti un adevarat shaolin, ce pot sa zic laughing
Tu nu pricepi ca poti sa te numesti ce vrei tu, dar nu o sa te ia absolut nimeni in serios? Nu ai vrea sa reinventezi si roata?
Meditezi 30 de minute, asa si vrei aplauze sau de ce tii sa imi spui asta? Ce sloboz crezi ca inseamna ca te pui tu pe un covor 10 minute si nu te gandesti la nimic, comparativ cu unul care toata viata si-o dedica desavarsirii spirituale. Tu citesti ce scrii pe aici?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De numit singur, te poți numi, dar nu ești, chiar dacă vrei.

"Tu nu pricepi ca poti sa te numesti ce vrei tu, dar nu o sa te ia absolut nimeni in serios?"-Te intereseaza atat de mult ce cred altii despre tine, daca da felicitari nu o sa ajungi nimic in viata.happy
"Meditezi 30 de minute, asa si vrei aplauze sau de ce tii sa imi spui asta? "-mai sa fie imi zisai parerea si dintr o data sunt tras la raspundere?laughinglaughinglaughing

" comparativ cu unul care toata viata si-o dedica desavarsirii spirituale. "-budismul asta s-a vrut dar nu merge, ii doar un sport meditatia cu spiritualitatea, mneea mai degraba proiectia mintii tale.happy.
Tu citesti ce scrii pe aici?-Eu da tu?

| StrongHeart a răspuns (pentru calutulfericit):

Aoleo, nu ai inteles nimic fratioare, fii ce vrei tu, dar nu te astepta sa fi luat in serios.

Cu cine vorbeai?
Ca ai gresit destinatarul.)))

Deci dragul meu eu am zis asa "Poti fi in schimb budist laic.Ma simt de minune când meditez 30 min pe zi, si nu fac mantre doar întru intr o stare în care nu ma gândesc la nimic și ma concentrez pe respirație. Budismul laic poți spune ca e un sport în toată regula."

Tu spuneai ca orice vrei sa faci in viata trebuie urmat un protocol, total de acord, numai ca eu vorbeam de budism laic nu de budismul calugaresc.Is de curente diferite iar la budismul laic ti am prezentat protocolul.PUP.

Faptul ca am prezentat protocolul la budismul laic, a fost o parere de a mea pentru initiator, de tine ma doare fix in pix...pe romaneste.
Daca omul decide ca budismul laic e mai benefic pentru el bine, daca nu n am nimic impotriva sa se faca calugar.

| ania a răspuns:

Te incurajez mai bine sa il intrebi pe Creator ce anume te- a creat El sa fii.Si daca nu te - creat ca sa fii budist si sa urmezi regulile budiste si astfel ti-ai irosi viata?

| CostinAlamariu a răspuns:

"Salutare TPU, pot fi un ipocrit?"

Da, poți, dar nu e cea mai bună idee.