| redutzu a întrebat:

Salutări,am și eu o întrebare.
Îmi place să merg la biserică, să mă rog, doar că nu știu ce rugăciune este bună și puternică, de pe internet nu prea am încredere.
Și dacă am o problema de mă macină de a rezolva doar că-mi trebuie ocazia sa reușesc asta, sunt probleme pe care le au tinerii, cei cu anxietate, depresie, mi s-a pus pata pe asta și trebuie să rezolv.
Cum îl rog eu pe Dumnezeu să mă ajute cu aceasta problema ca el să mă ajute s-o rezolv, daca se poate curând daca nu în timp dar să știu eu că o să o rezolv cândva.
Amin!

10 răspunsuri:
| CostinAlamariu a răspuns:

Orice rugaciune spusa din suflet este puternica. Poti citi un psalm sau spune "Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul"

| iurii75 a răspuns:

Isus ia condamnat pe cei ce spuneai rugaciuni lungi ca să-i vadă lumea, de asemenea a spus sa nu repetați la nesfârșit aceleași vorbe. Deci dacă dorești sa te rogi lui Dumnezeu atunci o faci cu propriile cuvinte si din inimă, nu cu "rugăciune" învață pe de rost.
Mai este ceva, ca Dumnezeu sa te asculte trebuie si tu să-l asculți.
https://www.jw.org/......o/cautare/

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru iurii75):

După "logica" ta nu ar trebui să spunem nici "Tatăl nostru". Dar oare Hristos nu i-a învățat pe apostoli să se roage așa? Atunci de ce zici tu că rugăciunea trebuie spusă cu propriile cuvinte?

| iurii75 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Isus le-a dat un model pentru rugăciune, nu le-a spus da o repete la nesfârșit pe de rost.
Tu cum ai prefera să-ți vorbească fiul dau fiica? Prin fraze străine învățate pe din afară sau să-ți spună propriile ganduri, bucurii, frământări?

| iurii75 a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

„Când vă rugați, să nu spuneți aceleași lucruri la nesfârșit." (Matei 6:7)

| Miha50miha a răspuns:

Cea mai buna rugăciune e cea pe care o spui din suflet, nu rugăciunea altora, rugăciunea ta, vorbește cu Dumnezeu așa cum poți tu, pe el nu îl interesează să folosești anumite cuvinte, pe el îl interesează să te rogi din suflet

| halogen001 a răspuns:

Toate rugăciunile sunt "bune" și au același rezultat. E o pierdere de timp sa te rogi la un zeu inexistent, invizibil și surdomut, "atotputernic și inteligent" care a făcut purici și păduchi și care "iubește" omul ocupându-se cu minuni și lăsându-l în întunericul neștiinței și primitivismului sa moara de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie.

| tudorvolcano a răspuns:

În primul rând, nu toate problemele trebuie rezolvate, Dumnezeu știe ce probleme trebuie rezolvate, și când.
Mulți trăiesc cu multe boli, unele peste altele, alții trăiesc fiind subnutriți etc. Toate sunt în mâna Domnului.

Nu trebuie să ne mândrim, și să cerem ce vrem de la Domnul, ci cele de folos, după cum spun rugăciunile din pravilele bisericești, după cum spun rugăciunile Sfinților, Ceasloavele, Acatistele, Canoanele, Mineiele, Octoihurile, Triodurile, Penticostarele etc.

| slayer09 a răspuns:

Eu zic asa: pune-ti increderea deplina in Dumnezeu, nu iti mai face filme in cap. Cand iesi afara, te duci la lucru, oriunde, fa o mare cruce si spune in gand: ce o fi o fi, cu Dumnezeu inainte si nu te mai gandi la nimic altceva care sa te infricoseze, sau sa te tulbure. Fii prezenta, uite-te la pomi, la cer, asculta ciripitul pasarelelor, si nu te mai gandi la problemele vietii, gandeste-te ca El e langa tine si ca vei reusi in ceea ce vei face, iar daca nu reusesti spune-ti in gand: daca asta a fost voia Domnului, faca-se voia Lui. Si lasa-te in mana Lui ca se va rezolva problema. Nu o sa poti mereu, dar daca iti pui asta in minte si o sa fii statornica in asta cu timpul o sa deprinzi lasarea asta in voia Domnului si sa vezi ce frumos va fi.

| ania a răspuns:

Cel mai bine e sa vorbim cu Dumnezeu tot ce avem pe suflet ca si cu cel mai aoropiat prieten sau cu prietenul pe care ni l-am dori daca nu il avem.Eu iau
in feneral zilnic ca model de rugaciune si Psalmii, care sunt parte a Bivliei.