| Boss315 a întrebat:

Saluttpu Stiti si voi ca ateismul este printre cele mai grave pacate, de neiertat, nu? ok Deci am un prieten ateu si uneori ne certam ca el nu crede in Dumnezeu iar eu cred. O data i-am spus in loc de 'Dumnezeu exista!' i-am spus cu negatie, stiti voi. Asta inseamna ca am facut acest pacat al ateismului? Eu cred 100000000000% in Dumnezeu si nu vreau sa devin ateu vreodata. Va rog fara caterinca si ateii sa nu raspunda la intrebare

18 răspunsuri:
| Caro34 a răspuns:

Banuiesc ca daca prietenesti cu el, nu este pe criterii de religie ci pentru ca l-ai placut si intre voi s-a creat acel ceva magic care ne face sa prietenim cu cineva. Poti face abstractie de treaba religioasa fiindca nu este treaba ta ce fel de religie este sau daca crede sau nu in D-zeu. Normal ca ar fi frumos sa creada si el in D-zeul nostru, dar asta este alegerea lui! Cel mai bine este sa nu discutati de D-zeu si alte subiecte, iar asta ramane intr-un con de umbra! Asa nici el nu este deranjat si nici tu nu trebuie sa-ti mai bati capul ca faci sau nu pacate! Ii poti spune ca suntem fiecare cu treaba noastra mai ales ca prietenia noastra nu are legatura cu religia! Numai bine!

| Boss315 explică (pentru Caro34):

Adevarat, crede sau nu, va ramane prietenul meu, si el spune la fel, nu ii pasa ca eu cred si nici mie ca el nu! Dar am avut o singura cearta pe tema asta pentru ca eu sunt prieten cu el de cativa ani, dar anul asta mi-a spus ca nu crede in Dumnezeu. Numai bine si tie

| VictorFenrir a răspuns:

Sa spui ca el e pacatos doar pentru ca nu crede in ce crezi tu e o dovada clara ca tu nu crezi nici in Dumnezeu, daca ai crede cu adevarat ai accepta faptul ca el nu crede in ce crezi tu.Parca religia te invata sa nu judeci pe nimeni dar tu faci exact contrariul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Te ai ars

Bula
| Bula a răspuns:

Tu stii ca, crestinii sunt la fel in fata musulmanilor radicali, dar si in fata altor religii?

Multe razboaie s-au purtat din cauza diferentelor de opinie religioase sau politice. Si toate din interes!

| RAY a răspuns:

Intrebare inventata,un ateu nu se cearta cu nici un crestin nu are de ce sa o faca,ai pus si tu intrebarea sa isi demonstrezi sfintenia aici,stii ce e pacat? sa isi judeci aproapele,fi calm ca nici crestin nu esti dar nici ateu,esti ca majoritatea din Romania, un ateu nu are chef, timp sa isi piarda asa aiurea timpul plus ca un ateu nu se cearta, voi faceti crize cand va dam un argument rational, un om care are ca baza dovada nu se cearta cu nimeni, plus ca un ateu e doar lipsit de credinta fata de zeii nu afirma clar 100% ca nu exista zeii

| RAY a răspuns (pentru VictorFenrir):

El poate judeca ca e crestin, intrebarea e inventata, de ce ar spune un ateu vezi ca nu cred in dumnezeu hai sa ne certam sa fim rationali

| VictorFenrir a răspuns (pentru RAY):

Nu ar spune asta

| RAY a răspuns (pentru VictorFenrir):

Logic ca nu, a fi ateu, totusi cere ratiune, exista studii care dovedesc asta, mai ales ca sunt 20 de mii de atei in ro, un ateu isi alege prieteni cu ratiune banuiesc

| danay72 a răspuns:

Nu stai linistit. Ca sa il convingi pe el de existenta lui Dumnezeu, ai putea sa studiezi mai atent Biblia si creația. Asa ii poti aduce argumente.

| RAY a răspuns:

Acum o oră | danay72 a răspuns:
Nu stai linistit. Ca sa il convingi pe el de existenta lui Dumnezeu, ai putea sa studiezi mai atent Biblia si creația. Asa ii poti aduce argumente.

da poate incepe cu vt sa vada cat de crud e acest dumnezeu dar stai ca voua nu va convine vechiul testament, creatia, doi oamenii facuti din pamant un zeu, un sapre vorbitor da sigur vei convinge un om normal la cap de acel zeu, din cauza unui mar acel zeu i alunga din gradina edenului, il blesteama pe sarpe sa se taraseasca pe pamant dar ce naiba facea pana atunci acel sarpe cool

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Http://bibliapentrusceptici.ro/crime-dumnezeiesti-biblie/
Omorati ateii:
2 Cronici 15:13~
13si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie.

Omorati vrajitoarele!
Exod 22:18~
"Pe vrajitoare sa n’o lasi sa traiasca."

Omorati femeile care nu sunt virgine in ziua nuntii Deuteronom
22:20-21~
20Dar daca faptul este adevarat, daca fata nu s’a gasit fecioara,
21sa scoata pe fata la usa casei tatalui ei; sa fie ucisa cu pietre de oamenii din cetate, si sa moara, pentru ca a savîrsit o miselie în Israel, curvind în casa tatalui ei. Sa curati astfel raul din mijlocul tau.

Persoanele de alta religie sa fie omorate fara mila.
Exodu 22:20~
"20Cine aduce jertfe altor dumnezei decît Domnului singur, sa fie nimicit cu desavîrsire."

Omorati un oras intreg daca ati auzit ca exista necredinciosi in el chiar si animalele lor si distrugeti tot ce va iese in cale
Deuteronom 13 :13-16~
13,,Niste oameni rai au iesit din mijlocul tau, si au amagit pe locuitorii din cetatea lor zicînd:, Haidem si sa slujim altor dumnezei!" -dumnezei pe cari tu nu -i cunosti
14sa faci cercetari, sa cauti si sa întrebi cu deamanuntul. Daca este adevarat, daca lucrul este întemeiat, daca urîciunea aceasta a fost facuta în mijlocul tau,
15atunci sa treci prin ascutisul sabiei pe locuitorii din cetatea aceea, s’o nimicesti cu desavîrsire împreuna cu tot ce va fi în ea, si sa -i treci chiar si vitele prin ascutisul sabiei.
16Sa strîngi toata prada în mijlocul pietei, si sa arzi de tot cu foc cetatea si toata prada ei, înaintea Domnului, Dumnezeului tau: sa ramîna pentru totdeauna un morman de darîmaturi, si nici o data sa nu fie zidita din nou.

Omorati homosexualii:
Levitic 20:13~
"Daca un om se culca cu un om cum se culca cineva cu o femeie, amîndoi au facut un lucru scîrbos; sa fie pedepsiti cu moartea, sîngele lor sa cada asupra lor."

Omorati pe cei care se ocupa cu ghicitul (magie, horoscop, spiritism, etc)
Levitic 20:27~
"Dar daca un om sau o femeie cheama duhul unui mort, sau se îndeletniceste cu ghicirea, sa fie pedepsiti cu moartea; sa -i ucideti cu pietre: sîngele lor sa cada asupra lor."

Pedeapsa cu moarte pentru cei care isi jignesc sau blesteama parintii
,, Levitic 20:9~
"Daca un om oarecare blastama pe tatal sau sau pe mama sa, sa fie pedepsit cu moartea; a blestemat pe tatal sau sau pe mama sa: sîngele lui sa cada asupra lui".

Pedeapsa cu moarte pentru femeile care isi inseala barbatii.
Levitic 20:10~
Daca un om preacurveste cu o femeie maritata, daca preacurveste cu nevasta aproapelui sau, omul acela si femeia aceea preacurvari sa fie pedepsiti cu moartea.

Fetele preotilor care curvesc sa fie arse pe rug.
Levetic 21:9~
"9Daca fata unui preot se necinsteste curvind, necinsteste pe tatal ei: sa fie arsa în foc."

Preotii altor religii sunt cel mai mare dusman al lui Dumnezeu, sa fie omorati fara mila :

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate o sa te maturizezi si tu vreodata. Si copii cred in chestii gen supereroi dar apoi devin adulti. Tu nu ai rade si tiar parea rau de cineva matur care crede ca tranformers va salva lumea?

| AC4S4 a răspuns (pentru RAY):

Ca sa fii ateu trebuie sa fii rational. Uite, faci dogme la ateism. happy

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Ce dogme fac eu?

| AC4S4 a răspuns (pentru RAY):

"Logic ca nu, a fi ateu, totusi cere ratiune"
"un ateu nu se cearta cu nici un crestin nu are de ce sa o faca"

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Ateismul find o lipsa nu ai cu ce anume sal promovezi sa spun asa,gen nu e doctrina,dogma,credinta,religie e doar o lipsa atat,lipsa de teism,nu stiu cum uni au amici ateii si eu nu dau de ei care vorba aia as vrea sai cunosc, nu vad de ce sa ma cert eu cu un crestin ca crede in dumnezeu, ar inseamna ca suntem certati cu majoritatea, in fiecare dintre noi e ateism, tu negi existenta a mii de zeii, ca esti crestin e pentru ca te ai nascut in Romania intr o familie de crestini, puteai sa te nasti in india atunci aveai en zeii

| ania a răspuns:

Nu, nu cred că o greșeală de exprimare e păcat, dacă tu i crezut în Dumnezeu tot timpul.De unde ai luat ideea că ateismul e un păcat de neiertat? Și și cei care păcătuiesc prin necredință Dumnezeu îi așteptă toată viața lor să vină să_L cunoască. Doar de aceea a murit Mântuitorul pentru toate păcatele omenirii pentru că vrea să ne ierte și să ne înfieze nu să ne condamne.