Ca cel mai serios răspuns din punct de vedere religios dacă te săruți cu o persoană cu care nu ești căsătorit/ă e păcat
Da, este considerat pacat si sarutul pe buze. Undeva in Biblie era mentionat (legat de imoralitate sexuala) ca chiar daca nu ai facut-o, este indeajuns sa privesti o femeie intr-un anumit mod (sexual), intrucat sa pacatuiesti, deoarece pacatuiesti in inima ta. Asta e ca si atunci cand spun unii ca daca s-au sarutat cu alta persoana in timp ce ei deja erau intr-o relatie, nu o considera inselat. Deci da, din punct de vedere religios, este pacat, poate nu unul grav, ci unul putin mai minor.
Pentru era însurat. Pavel nu.
"Isus S-a dus apoi în casa lui Petru şi a văzut pe soacra acestuia zăcând în pat, prinsă de friguri." (Matei.8:14)
Dacă doi bărbați se iubesc asta nu înseamnă că sunt homosexuali.
Și nu trebuie să fi bărbat să înțelegi că dragostea dintre doi bărbați (dragoste care n-are nici o legătură cu homosexualitatea sau cu sexul) este mai mare decât dragostea dintre un bărbat și o femeie. N-am nici o vină că nu cunoști pe nimeni de felul acesta, și nici că te-ai născut femeie.
Intrebarea cred ca este pusa la misto.
Dar o sa-ti dau un raspuns pe bune.Biblia este o doar o carte de povesti.Sa incerci sa respecti chestii scrise acum 2000 de ani este semn clar de retard mintal.
In Biblie scrie sa-i ucizi pe cei de alta religie, sa le distrugi templele, sa nu lasi sa traiasca pe cei cu horoscoapele etc, etc.
Căsătorit? Cu acte în regulă, asta înaintea oamenilor. Iar înaintea Dumnezeu... căsătoria e o taină.
E păcat ce îți spune Conștiința ta. Dacă e curată, îți spune bine. Dacă nu, nu.
În biblie nu scrie nicăieri sărutul pe buze e păcat înainte de căsătorie sau să nu săruți pe buze înainte de căsătorie. Totuși dacă aș fi în locul tău nu ma-și risca.
La cate restrictii sunt mai bine nu imi fac deloc iubita si aia e
Sebastian1236882 întreabă:
frato întreabă: