Aici ai dreptate, dar astia, au mai adoptat si cateva credinte pagane + neonazism, deci daca te uiti un pic la fondatoarea acestui cult ai sa vezi ca: tipa a fost casatorita cu un politician neonazist din SUA, ea de asemenea avea tangente cu satanismul laveyan pana cand Satan i-a "dat o viziune", si de-aici a aparut toate porcariile astea, dar in mare parte articolele demasca natura ticaloasa a crestinismului.
Pai tocmai de aceea iti zic "combinat siderurgic", stiu ca-ti starneste rasul. Bai pe unde dracu' bantuie Harciog, acel animal cu talanga la gat?
Mai BAUBAU
Sa ne intelegem de la bun inceput.
Stapanul meu nu e nimeni, nici dzeu nici satan.
Am gasit asta undeva si am vrut sa o impart cu voi toti si sa o analizam, fiecare cu parerea lui.
Nu pun crestinismul in umbra satanismului. Ambele mi se par cusute cu ata alba iar adeptii lor sunt toti foarte bagati in treaba asta pana la gat.
--Eu raman obiectiva si neutra fata de ambele si crestinism si satanism dar imi place sa intru in adancul treburilor si sa le vad indeaproape. Nu cred ca e nimic gresit in asta, baubaule.
Era doar un citat.Nu stiu daca e ceva adevarat din el si nici nu stiu ce sa cred despre ordinea asta mondiala.
Pana la urma fiecare om e liber in felul sau si NU, nu poti deveni sclav al propriei libertati niciodata, asa cum ai zis tu.
SaveOurSouls, eu stiu ce zici tu si stiu ca crezi in dzeu.
Dar mie nu-mi inspira nimic,absolut nimic biblia.
Mai ales de ce vorbesti despre NT si-mi spui sa-l citesc?
De ce oamenii despart VT de NT? De ce pe NT il ridica in slavi cand exista si un VT care e important,nu? si care spune multe,dupa parerea mea.
---E mai important pentru ca acolo, in trecut, existau barbarii, nedreptati facute oamenilor despre care NIMENI din crestini nu vorbeste. De ce, ma intreb?
De ce scoateti in evidenta doar NT care este mai pacifist si nu vorbiti si despre VT care contine numai crime, omucideri, nedreptati asupra oamenilor care indrazneau sa fie DIFERITI si aveau curajul sa fie ei insisi si nu ce le dicta legea?
Probabil ai citit numai 1 pdv si l-ai imbratisat ca fiind adevarat.
1 - crestinismul nu incurajeaza chilozenia, a din contra tot ce se face se face spre a intari sufletul si caracterul. dc satana face invers. pentru ca libertatea necontrolata slabeste caracterul omului. faptul ca esti liber si ca te lasa pe picioarele tale e doar o iluzie. oricum de la un pct incolo faci ce ii convine lui, de aia te lasa liber.
a fi cineva si a face ceva bun presupune un efort, intotdeauna. a face rau cuiva parca vine de la sine.
mai studiaza.
in crestinism se spunea candva" daca vrei sa te mantuiesti cu intrebarea sa calatoresti"
do the same.
gl
"faptul ca esti liber si ca te lasa pe picioarele tale e doar o iluzie. oricum de la un pct incolo faci ce ii convine lui, de aia te lasa liber. "
--Da, ai dreptate, m-am gandit si la asta.
Dar problema este ca trebuie sa fii liber in felul tau si nu sa ai o "stare de libertate" dictata de dzeu sau de satan.
Nu cred ca vreunul exista totusi, si daca exista nu cred ca sunt atat de periculosi cum sunt ei denaturati de om din cele mai vechi timpuri.
Eu cred in divinitate. desi parerea mea e ca, e absurd sa crezi ca din nimic a aparut ceva si mai ales o forma de viata complexa (cum ne place noua sa ne credem) e cam absurda.
nici eu nu cred ca viata tb sa ne fie dictata de cineva. dumnezeu nu ne obliga sa facem ceva (referitor la asta imi place foarte mult ideea din Bruce Almighty - http://www.imdb.com/title/tt0315327/). el ne-a aratat o solutie nu a impus-o. sa nu confundam politica oamenilor cu Dumnezeu.
ideea de divinitate nu e o sperietoare (cum au impus-o unii sau si-o insusesc altii). nu stiu cat de periculosi sunt sau nu, dar stiu ca libertatea totala e periculoasa pentru oameni (asta e parerea mea personala).
imi place cum gandesti. Gandesti limpede.
Da, stiu filmul, iar acum ca mi l-ai amintit il voi viziona din nou. Atunci nu am fost prea atenta la el si nu l-am vazut din perspectiva de acum.
Mersi.
Da, e absurd ca totul sa fie creat din absolut nimic. Poate e absurd pentru noi care inca nu am descoperit toate tainele universului si lumii.
Inca mai avem de aflat si ma tem ca 1000 de vieti nu ne vor ajunge pentru asta.
Crestinismul este o inchisoare mintala care iti schilodeste felul de a fi. Nu are legatura nici cu Satana, nici cu Dumnezeu fiindca aceste 2 entitati nu exista.
Nu chiar. exista o oarecare energie (putere) in cuvint. e mult de explicat si nu am nici un chef sa intru acum discutii prea aprofundate. pe aici sunt 35 grade celsius dar se simt ca 40 si ceva de grade si asta ma cam inmoaie acum. dar sunt convins ca o minte deschisa la nou gaseste aceste informatii si le poate accesa, aprofunda si procesa si singura.
mult succes
Daca intri mai in detaliu cred ca mai corect ar fi fost sa spui ca religia in general (asta daca nu ai ceva contra crestinismului in mod special).
e parerea ta si ca orice opinie nu pot decat sa o respect.
succese in tot ce faci
Daca NT neaga si condamna VT atunci inseamna ca VT, ca parte din Biblie, nu a fost scris sub nici o inspiratie divina asa cum sustin crestinii si inseamna ca nu e cuvantul lui dzeu.
Deci jumatate din biblie e falsa.
"Ti-am scris si nu o data despre satanismul din vechiul testament, ti-am scris chiar si in mesajul de mai sus ca Iisus neaga vechiul testament, nu are cum sa fie dumnezeiesti toate crimele, ororile, crimele si discriminarile,"
Mai pardon, frectie la picior de lemn ca Isus neaga VT, de fapt voi vreti sa va spalati pe maini de crimele, indemnurile la crima si discriminari.