| Lizzu a întrebat:

"Satan este întotdeauna acolo pentru noi, însă, pe măsură ce evoluăm, El se așteaptă ca noi să ne luăm viața în propriile mâini, folosindu-ne de propriile noastre puteri. Creștinismul în mod voit îi face pe oameni, nimic altceva decât schilozi. Creștinii mereu se laudă cu Iisus care a vindecat oameni. Acești oameni rămân însă, precum sclavii, deoarece niciodată nu li se cere și nici măcar nu sunt învățați cum să se vindece pe ei înșiși sau pe ceilalți.
(...)
Arhetipul Nazarinean susține și încurajează atitudinea de sclav, de servitor și a individului care îndură abuzuri fără sfârșit, cu scopul de a programa umanitatea în a fi niște sclavi perfecți într-o nouă ordine mondială. Nazarineanul pune un accent deosebit pe "viața de apoi", cu scopul de a crea mentalitatea că viața pe care noi o trăim acum nu contează și nu este importantă în nici un fel. Această dispoziție sufletească este esențială, deoarece îi face pe adepți să îndure tot felul de abuzuri, spre beneficiul câtorva." (! )

Ce parere aveti?

79 răspunsuri:
| Hombre a răspuns (pentru Lizzu):

Sunt curios ce gaselnita are proaspatul indoctrinat SaveOurSouls.

| Lizzu explică (pentru Hombre):

happy eu una nu am mai auzit ca Iisus ar fi negat VT dar poate nu sunt eu prea informata.
Daca e asa cum ar fi negat tocmai el VT cand se presupune ca VT este o parte din cuvantul lui dzeu tatal?
Adica nici dzeu nu mai stie ce vrea sa afirme si ce nu...

| L3viatan a răspuns:

Anton LaVey?

| Lizzu explică (pentru L3viatan):

Nu.
Nu este el autorul.
Cei de pe acel site au scris.
Si unele lucruri spuneau ca le-au fost dictate de insusi satan oh go on

Răspuns utilizator avertizat
| Lizzu explică (pentru SaveOurSouls):

Asta nu am mai auzit-o...
Asa o fi cum zici tu.

Dar mi se pare ipocrizie ca in continuare credinciosii sa sustina biblia asta si tot ce scrie in ea cand e plina de lucruri urate.
Cum poti crede in iubire si bunatate si sa citesti ororile si nedreptatile de acolo?
Asta nu-mi explic si nu-mi voi explica vreodata.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba da liz. poti deveni rob al libertatii tale liber sumate, prin marea ingaduinta fata de tine insusti, prin necredinta in valorile morale care dupa parerea multora tin lumea in loc si pin viciile si patimile ce stapanesc pe om si pe care el se crede indreptatit sa le practice in numle libertatii omului.asta e robie.eu m-am lasat de fumat doar si de baut si pot spune ca sant liber.chiar foarte liber.nazarineanul ne-a spus noua; indrazniti.eu am biruit lumea.iar noi ca indivizi cea mai grea batalie este cu noi insine.si greu ne descurcam.deci ca credincios crestin robia fata de Dumnezeu ma face liber de pacat, si de frica mortii si a oricarui efect rau in vesnicie, pe cand libertatea in spiritul lumii te face rob.al confortului, viciilor, parerilor celorlalti msi frica de a nu reusi sa te incadrezi in arhetipul laic.general.

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

Da, ai dreptate din punctul tau de vedere. Daca asa ti-e tie bine, asta e.
Fiecare traieste diferit. Si e bine pentru el.
Nu toti oamenii care se declara liberi incalca codul moral, sa stii. Unii ii vad pe acei oameni, periculosi sau mai stiu eu cum, fara suflet, rai. Ei nu sunt. Sunt poate mai profunzi decat multi.

--E o impresie gresita inainte de a cunoaste persoana.Si toti facem greseala asta din pacate. Si nu invatam niciodata lectia pentru ca nu o luam destul de in serios niciodata.

Te felicit ca te-ai lasat de baut si fumat, sunt vicii grave, cred eu.
Nu-mi pot imagina ce inseamna sa iti afumi tesuturile si cu ce scop. Dar daca pentru unii aceste vicii sunt libertatea lor si evadarea lor atunci pentru ei poate ca e bine.

Da, cea mai grea batalie e cu noi insine. Suntem buni de sfaturi pentru altii dar cand vine vorba de noi insine, totul cade. Asa va fi mereu.

--Dar daca pacatul, in adevaratul sens al cuvantului, nu exista de fapt?
Nu pierdem oare sansa de a trai ce ne dorim sa traim si ce ne face placere?
Ma gandesc...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Liz? noi oamenii avem o vorba care ne scuza abuzurile.cei mult strica, dar ce e putin nu ajunge.dar sant sigur ca fiecare are o dreapta masura a lucrurilor.pe care voit alege daca o depaseste ori nu.de asemeni; sa nu preacurvesti.dar noi nu prea.doar asa un pic.vezi ce usor e sa cazi in ingaduinta de sinefara sa te gandesti ca asta produce multa suferinta celorlalti?

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

Omul nu e niciodata multumit.
Si nici nu va fi.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru anonim_4396):

EXclude.

| tileavitali a răspuns (pentru Lizzu):

Liz29, daca vrei cu adevarat sa afli raspunsurile care te framanta despre Biblie, VT si NT, si in general despre credinta crestina, nici intr-un caz nu le vei afla aici pe TPU sau pe alte forumuri. Din contra, daca vei continua sa te informezi de pe forumuri despre credinta in Dumnezeu, te vei incurca si mai mult, te vei zapaci si mai mult, cufundandu-te in minciuna si nestiinta. Eu sunt absolvent de teologie, si daca vrei, lasa-mi o adresa de email, unde sa-ti pot trimite scrieri si carti scrise de oameni mari si sfinti, bogati in cunoasterea duhovniceasca si filosofica, oameni care L-au trait si L-au cunoscut pe Dumnezeu cu adevarat. Din scrierile lor sa-ti construiesti cultura duhovniceasca, nici intr-un caz de pe TPU sau altele de genul, asta daca iubesti adevarul si vrei sa-l afli cu sinceritate.

Eu iti las si adresa mea, tileavitali@yahoo.com, ca sa capeti mai multa incredere. Daca totusi de temi sa-mi lasi emailul tau, ai putea sa-ti faci rapid o adresa noua de email, una doar pentru cartile pe care vreau sa ti le trimit. Daca nu vrei nici asa, te sfatuiesc, macar, sa explorezi si sa urmaresti constant acest sait www.razbointrucuvant.ro aici vei gasi din abudenta texte si scrieri de pret care iti vor lumina inima.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns (pentru Hombre):

Indoctrinata sau nu, ceva la mijloc tot este.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Satan indeamna la sinucidere. Dumnezeu NICIDECUM.Cauta cele 10 porunci.Incluisv a 6-a.Stii ce-ai sa vezi?laughingCa Dumnezeu itit psune sa-ti dai foc.
"Da-ti foc fiule,da-te cu capul de pereti,toarna pastile-n tine ca vinu-n butoaie".

"Arhetipul Nazarinean susține și încurajează atitudinea de sclav, de servitor și a individului care îndură abuzuri fără sfârșit, cu scopul de a programa umanitatea în a fi niște sclavi perfecți într-o nouă ordine mondială. "

Sunt convins ca nu esti de acord, dar Illuminati planuiesc o noua ordine mondiala, in care oamenii sa fie sclavi.Da, crestinismul te face un schilod, dar nu Dumnezeu cere asta. Dumnezeu nu te-a facut ca sa-i fii sclav.Si asa poate face ce vrea.Nu-i trebuie servitoriwinking. Crestinismul asta de care zici tu a fost facut de cine? Ghici? Oameni big grin. Daca eeu scriu o carte in care Dumnezeu este rau, malefic s.a.m.d, peste mii de ani ma va crede cineva?happy Se pare ca da.Cam asta denota Vechiul Testament.

| Lizzu explică (pentru wtxwhdxifdjebdd):

Da, sunt total de acord cu ultima parte, dar nu-mi mai pasa, de nimic happy

Religie,biserica,pana si crestinism, sunt minciuni.Toate acestea = imoralitate/satanism.Nu inteleg de ce se complica oamenii atat.Pana la urma,e vorba de iubire,asa-i? Iubirea cum e? Libera,frumoasa,toleranta, scriu iar, LIBERA.Iar Biserica, religia ce fac? Iti pun reguli, pedepse, trebuie sa dai bani. Dumnezeu=iubire.Si cum Dumnezeu = iubire care e = cu toleranta,libertatea s.a,biserica si religiile din ce categorie fac parte? Nu cumva lacomie,ura,dispret, discriminare, indobitocire, alterarea eului, FRICA, PIERDEREA LIBERTATII? Dumnezeu e liber. Dumnezeu vrea sa fii libera.Stii macar ce vrea sa spuna de fapt? Asta nu inteleg milioanele de oameni. Daca faci tot felul de lucruri care nu iti plac, si nu vrei sa le faci, mai esti libera? Nu.Ce legatura are asta cu Dumnezeu? Nu are.Aici e paradoxul.Regulile bisericii,biserica si religia in sine, sunt reci, distructive, creeaza frica, depresii, anxietate.Ele nu au legatura cu Dumnezeu.Au legatura cu ceva ce se numeste diavol.Care nu ne iubeste.Si facem asta pentru ca nu ne iubeste. Logic acum.Cine te iubeste te pune sa faci lucruri care nu-ti plac, sau te pedepseste pentru ca nu le faci? Nu.Se mai cheama iubire asta? Un mic secret, am meditat mult ca sa realizez asta, Dumnezeu nu are reguli.Nu se restrictioneaza.Auzi des:"Ai intrecut limita". Care limita? Cine a inventat limita? Este limita ceva bun? Daca ai construi toate astea, te-ai limita la o regula? Nu, n-ai face-o.Nimeni n-ar fi atat de prost. Dumnezeu n-are reguli.Ai auzit asta vreodata? Exact asa-i si cu oamenii.Nu avem reguli.Regulile sunt ca sa te tina in frica.Pur si simplu trebuie sa traim pe acest principiu:"Nu fac altuia ce nu mi-as face mie."
Si unul bonus:"Dar fac altuia ce mi-as face mie". Crede-ma,Dumnezeu, NU v-a pedepsi pe nimeni NICIODATA.E atat de simplu.Si uite-i cum isi fac rau singuri, crezand ca Dumnezeu ii iubeste pentru asta.Cand de fapt DUMNEZEU vrea evolutie.Cum evoluezi daca te distrugi singura? Nup.Nu se poate.

N-am observat ca am mai raspuns odata la intrebare laughing

| darck0dreams a răspuns:

Scrie in biblie ca vor aparea profeti mincinosi iar arhetipul nazarinean este de fapt ceva artificial colectiv e se interpune intre biblie si omul ignorant si lenes

Întrebări recente