Faza e ca satana asta in biblie apare foarte rar, si cand apare e trimis de dumnezu sa faca ceva, in cartea lui iov apare mai mult cand i testeaza credinta lui iov dar si atunci cu acceptul lui dumnezeu, dar niciodata satana nu este scris ca este rau
Deci dumnezeu e bot in bot cu o lepra mica?
nimic nu e ceea ce pare
poate ei sunt tovarasi buni i general si dusmani doar cand unul din ei triseaza la barbut
Cuvantul iad este traducerea in romana a cuvantului ebraic SHEOL care insemna pentru evrei mormant sau locuinta a mortilor locul unde ajung oamenii muritori. Si Iacov atunci cand il jelea pe fiul sau, Iosif pe care-l credea ucis de fiarele salbatice plangea si spunea in Geneza 37:35 "Ma voiu pogori in IAD la fiul meu plangand" Biblia Blaj 1795 Iadul apare doar in NT, in VT nu e mentionat decat taramul (locuinta) mortilor, iar crestinii, din marea lor "iubire" l-au transformat intr-un loc pentru chinuri. NT nu anuleaza VT-ul, conform spuselor imaginarului Isus: "17.Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. "Pleaca, Satano", i-a raspuns Isus. "Caci este scris: "Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti." Atunci diavolul L-a lasat. Si deodata au venit la Isus niste ingeri si au inceput sa-I slujeasca." Matei 4-10:11 Deci, stapanul diavolului este tot Dumnezeu si asa cum scrie si-n Amos 3:6 "'Se întîmplă vreo nenorocire într-o cetate fără s-o fi facut-o Domnul?" ar trebui sa credem ca Dumnezeu face tot raul, prin unealta lui intunecata... daca ar exista. ))) Pe de alta parte, Lucifer e unul...Satan e altul. Lucifer ar fi fost mai stralucitor decat Mniezau, si ar fi stat de-a dreapta lui. Mniezau, fiind gelos, dupa cum stim din prima porunca, l-ar fi aruncat in Sheol (mormant), care a fost tradus mai tarziu ca fiind Iad si caruia i s-a dat destinatia de loc al chinurilor vesnice, al sufletelor,…vezi tot comentariul
Citeste mai mult: adev.ro/pbb89k
Dumnezeu nu are rival, nu exista nici un razboi imaginar intre el sau cineva
Satana nu era perceput ca un personaj malefic încornorat, așa cum se întâmplă de azi. Pe fundalul inspirat de zoroastrism care polarizează multitudinea de zeități ale lumii antice în două forțe contrare (bine/rău, lumină/întuneric), condiții de natură cea mai diversă au favorizat tranziția treptată spre percepția actuală a Diavolului, personajul nostru asimilând anumite trăsături ale zeilor păgâni de care noua Biserică în formare căuta cu disperare să se detașeze. Barba și sceptrul cu aspect de furcă al lui Hades sau coarnele și copitele lui Pan sunt doar câteva exemple grăitoare în acest sens. Mai mult, povestea răzvrătirii lui Satan împotriva lui Dumnezeu o regăsim și în mitologii necreștine. La vechii greci creatura Typhon se răzvrătește fără succes împotriva lui Zeus, întâmplare soldată cu izgonirea în abisuri a monstrului înspăimântător. Toate aceastea sugerează persistența unor arhetipuri străvechi în construcția variantei moderne a personajului Satan și a universului său.
Adica ei nu e joaca niciodata barbut sau poker?
slabut maica, urat acolo
Btw, omul este atat zeu pozitiv cat si zeu negativ. Nu exista nicio divinitate! Este pur si simplu EUL tau! Manipularea religioasa a "umblat" tocmai aici, a reusit sa introduca ideea de divin si sa o asocieze cu EUL propriu al oamenilor! Asta este motivul pentru care religiile au prins atat de bine si au creat atatia habotnici, toti isi simt propriul EU si daca reusesti sa le bagi in cap ca ceea ce simt ei este nu stiu ce divinitate, ai reusit sa le sucesti mintile si sa-i transformi in sclavi! Orgoliul si snobismul oamenilor ii face sa accepte foarte usor ideea unei divinitati din care sa faca parte si ei. Manipularea religioasa este foarte perversa si este greu sa te trezesti din ea. Cand ai impresia ca esti mai treaz, de fapt dormi cel mai bine!
Doar un om nebun poate crede ca creatorul unui univers poate avea vreun rival sau ca exista cineva care sa il contrazica, nu exista asa ceva
Ca si in realitate
nimeni nu are rivali, totul este doar in mintea noastra.
Pai omul slab de minte da vina pe satana mereu pentru pacatele lui nu cumva sa fie matur incat sa le indrepte
Mandria. Daca ar renunta la lucrarea lui impotriva lui Dumnezeu si a creatiei, ar deveni smerit, lucru care nu poate fi.
apropo de ce Dumnezeu niciodata nu a spus ca satana e dusmanul lui?
Satan in ebraica - dusman/potrivnic. insasi numele tradeaza opozitia.
Ce lucrare impotriva lui dumnezeu? cand iisus spune Pleaca, Satano", i-a raspuns Isus. "Caci este scris: "Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti."
deci satana il slujeste pe dumnezeu, satana inseamna cel care testeaza credinta
Satan joacă diferite roluri în Tanakh, apocrife și Noul Testament. În Tanakh, Satan este un înger de care se folosește Dumnezeu pentru a încerca omul în diferite situații, de obicei legate de nivelul său de credință.[1][2] Dumnezeu poate folosi puterea îngerilor săi (cum ar fi Satana) pentru a testa oamenii.[1][2] În iudaism Satana este slujitorul fidel al lui Dumnezeu, el fiind un înger ascultător (în iudaism îngerii nu pot decât să asculte poruncile lui Dumnezeu).[1][2] Evreii susțin că pasajele interpretate de creștini ca referindu-se la Diavol se refereau de fapt la niște adversari militari ai Israelului antic.[1] Diavolul este pe tot atât de puțin dușmanul lui Dumnezeu pe cât un procuror oarecare este dușman al statului de drept.[2]
În Talmud și în unele lucrări cabalistice, Satana este uneori denumit Samael. În domeniile angelologiei și demonologiei, aceasta denumire se referă uneori la îngeri și demoni diferiți, și nu există consens asupra răutății tuturor acestor entități.
Manuscrisele de la Nag Hammadi asociază imaginea lui Satan cu cea a lui Dumnezeu, șarpele reprezentând eroul venit sa salveze primii oameni de tirania divinității care îi ținea captivi. Ideea nu e nouă, fiind existentă în multe religii gnostice[3]
"17. Şi s-au întors cei şaptezeci (şi doi) cu bucurie, zicând: Doamne, şi demonii ni se supun în numele Tău.
18. Şi le-a zis: Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer.
19. Iată, v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii, şi peste toată puterea vrăjmaşului, şi nimic nu vă va vătăma. "
Negru pe alb.
Nu ma face sa cred ca esti invatacel. Pari baiat destept, cu toate ca apelezi la tertipuri destul de des.
Evreii susțin că pasajele interpretate de creștini ca referindu-se la Diavol se refereau de fapt la niște adversari militari ai Israelului antic.[1] Diavolul este pe tot atât de puțin dușmanul lui Dumnezeu pe cât un procuror oarecare este dușman al statului de drept.[2]
Ok. O luam altfel.Tu crede ce vrei. Ce iti dicteaza ratiunea. Eu iti raspund la intrebari obiectiv si atat.
Nu chiar ca dumnezeu scrie totul in jurnal si voi arde in iadul vesnic ca imi folosesc ratiunea, logica, iahve nu are iad, macar nu e asa crud ca iisus
IGNORÁNT, -Ă, ignoranți, -te, adj. (Despre oameni) Fără învățătură, fără cunoștințe, incult. Aceste cărți incăpînd pe mîna unor șarlatani ignoranți, ai să auzi vorbindu-se că fac minuni ca sfinții. CREANGĂ, A. 142. ◊ (Substantivat) Advocatul ce l-ați avut era un ignorant. NEGRUZZI, S. I 281. Ignorantul numai crede că o cometă este accidentală. BĂLCESCU, O. II 10.
dexu te contrazice
AROGÁNȚĂ s. f. Purtare obraznică și sfidătoare; atitudine de mândrie disprețuitoare. – Din fr. arrogance, lat. arrogantia.
din nou
Acum 3 ore | 6684464 a răspuns (pentru RAY):
Declară răspunsul câştigător
Pfoa... de parcă eu nu pot să-ți dau...
ai demonstrat singur ca esti imatur
Despre cine vorbesti? Aceste persoane exista in mintea ta? Le ai vazut? Care Iad veșnic? Treziti va! Sunt doar credințe nefondate! Nu a vazut nimeni o alta realitate decat asta.