| Inferno a întrebat:

"Satanist-- (Adept) al satanismului."
"Satanism--Cult consacrat Satanei și RAULUI"

Nu suna prea bine. Cum poate un satanist sa fie om pasnic daca e consacrat raului? Mai ales daca suntem atentia la semnificatia pe care o are 'rau" aici.

Cum poti sa fii ateu daca esti consacrat satanei? Adica esti devotat unei entitati in a carei existenta nu crezi? Nu suna prea inteligent.

"Satana- Numele diavolului."
"Diavol- Ființă IMAGINARA considerată drept întruchipare a spiritului rău"

Cum poti sa fii zdravan la cap daca esti devotat unei fiinte imaginare?

23 răspunsuri:
| Duucu a răspuns:

Crestin ca crestin, dar sa fii satanist e ceva prostesc, daca dogmele pe care le urmezi iti spun ca aia e partea rea.
Dar e si satanismul modern, un fel de "ateism fara o roata", ei sunt rai dar nu cred in fiinte supranaturale.

| Muntgvb a răspuns:

Una dintre cele mai bune inselaciuni ale diavolului este sa faca oamenii sa creada ca el nu exista.Astfel,acesta le poate strecura orice fel de gand, iar respectivii il vor considera drept ceva normal.De asemenea, astfel de oameni nu vor crede niciodata ca el ii influenteaza in gandire, deoarece el "nu exista".

| Inferno explică (pentru Muntgvb):

Da,a reusit si cu cei de la gramatica academiei.

| 666SATANA666 a răspuns:

In functie de ceea ce crede fiecare persoana, aceste-a pot clasifica satanismul drept un mijloc prin care cineva poate sa creada in raul pur sau cei mai inteligenti ar afirma ca satanismul este un mijloc prin care un om isi poate exprima independenta si faptul ca nu este nimic altceva in afara de o forma a ateismului.
Satan nu este nimic altceva decat un simbol pozitiv care defineste un arheotip al sinelui sau al egoului.
A fi satanist nu inseamna ca trebuie sa te inchini unui diavol, aceasta este o afirmatie pe care multi o considera neadevarata, insa, cu toate aste-a satanismul nu este altceva decat un mod in care un om se poate exprima sau trai in mod independent, de asemenea exista si anumite legi ale pamantului respectiv satanismului care sunt similare cu cele 10 porunci ale lui dumnezeu.
1. Nu-ti da opiniile sau sfatul decat daca esti rugat.

2. Nu-ti povesti necazurile altora decat daca esti sigur ca acestia vor sa le auda.

3. Cand te afli in lacasul altuia arata-i respect, altfel nu te duce acolo.

4. Daca un invitat in lacasul tau te enerveaza, trateaza-l cu cruzime si fara mila.

5. Nu face avansuri sexuale decat daca ai primit semnalul de imperechere.

6. Nu lua ceea ce nu-ti apartine decat daca este o povara pentru cealalta persoana si aceasta cere sa fie eliberat de povara.

7. Recunoaste puterea magiei daca ai folosit-o cu succes pentru ati indeplini dorintele. Daca negi puterea magiei dupa ce ai chemat-o cu succes, vei pierde tot ce ai obtinut.

8. Nu te plange de nimic din ceea ce nu esti implicat direct.

9. Nu face rau copiilor mici.

10. Nu ucide animale neumane decat daca esti atacat sau pentru mancarea ta.

11. Cand mergi pe teritoriu deschis, nu deranja pe nimeni. Daca cineva te deranjeaza, roaga-l sa se opreasca. Daca nu se opreste, DISTRUGE-L.

| RAY a răspuns:

Omul e o curva si mereu va vi, mereu omul da vina pe ceva, uite un exemplu la vot iar vor vota pe ponta pentru un mic si o bere apoi le auzi ca le injura 4 ani, asa si cu diavolu, ipocrizia ne descrie cel mai bine

| RAY a răspuns (pentru 666SATANA666):

Si daca respecti astea unde te duci dupa moarte? ce castigi ca le respecti? nu poti singur sa fi asa cum vrei si nu o oaie care asculta aiureli de astea?

| 666SATANA666 a răspuns (pentru RAY):

Nu sunt satanist, sunt ateu si atat, pur si simplu ma ghidez dupa propria vointa si resping ideea ca noi dupa moarte ne-am duce in rai sau iad sau ca exista vreo entitate spirituala care ne-a creat, dar asta v-om descoperii doar atunci.

Bine satana

Ceea ce am scris mai sus a fost strict pentru a raspunde la intrebare si de a explica ce inseamna conceptul de satanist.

Nu condeaza ce nume folosesc, ca daca doream as fi putut pune si numele Cartof.

Sau banana

Te rog sa nu mai comentezi aiurea doar de dragul de a scrie ceva total fara legatura cu intrebarea prezenta si nu mai face afirmatii nefondate ca te faci de ras, explica-mi si mie ce legatura are numele pe care il am cu faptul ca sunt satanist sau nu?

Cine a spus ceva ca am eu ceva cu satanisti? ce afirmati nefondate am facut eu?

AFIRMÁȚIE, afirmații, s. f. Declarație, susținere a unei păreri (exprimată cu tărie). ♦ (La pl.) Vorbe care exprimă o afirmare. – Din fr. affirmation, lat. affirmatio.

Nu este nevoie sa imi spui tu care este definitia "afirmatiei" pentru ca nu am probleme de cunoastere a limbii romane.

666SATANA666 a răspuns (pentru RAY23TM):
Nu sunt satanist, sunt ateu si atat, pur si simplu ma ghidez dupa propria vointa si resping ideea ca noi dupa moarte ne-am duce in rai sau iad sau ca exista vreo entitate spirituala care ne-a creat, dar asta v-om descoperii doar atunci.

RAY23TM a răspuns (pentru 666SATANA666):
Bine satana
Chiar era nevoie ca dupa comentariul meu sa specifici care este username-ul meu? Bine "satana" cu alte cuvinte imi impui ideea ca daca am numele satana sunt satanist in ciuda comentariului meu prezent mai sus.

| Floare_Alexandru_1998 a răspuns (pentru Inferno):

Un hot nu vrea sa tie ca e acolo..., stapanul casei, asa si dracu! Nu inseamna ca daca nu-l vezi nu exista

| CommonSense a răspuns (pentru Floare_Alexandru_1998):

Nu inseamna ca daca nu-i vezi pe Allah, Harap Alb si Alba ca Zapada ei nu sunt acolo.

Eu glumeam, in fine nb

| Delmoniko a răspuns:

Ai luat definitii dupa ureche.
Cum poate un crestin sa fie un om pasnic cand crestinii au ucis si masacrat milioane de oameni in razboaie sfinte, in cruciade, in anexari, colonizari, evanghelizari, procese, inchizitii, arderi pe rug etc?
Un Satanist e o persoana care crede in rational, un fel de ateist filosof.
Nu e nimeni consacrat diavolului. Asta cred doar tampitii ca tine care vad prea multe filme.
In fond, la fel ca diavolul, dumnezeul tau e tot un personaj SF, un basm, o inventie, o fabulatie, un construct ideatic IMAGINAR.
Nimeni nu ii este devotat diavolului.
Iar asta cred numai idiotii ca tine care se inspira din emisiuni TV de toata jena, din presa de rahat si din Vampire Diaries.

| Inferno explică (pentru Delmoniko):

Deductii ilogice, care spun ca e imposibil sa existe oameni pasnici din moment ce au existat si oameni care nu au fost pasnici, o insulta grosolana si lipsita de sens, care spune ca numai tampitii si idotii cred ce scrie in dictionar, o asociere si mai imbecila intre dictionar si filme, emisiuni TV, si ...presa de rahar din Vampire Diaries (stai, cum?), apoi numire intregului Univers drept... un basm si o inventie (!?!).
Cred ca ai nevoie serioasa de un consult psihiatric.

Mi-am dat seama, dar am vrut sa vad cum reactionezi si cat o putem duce asalaughing) Iti urez succes in continuare.

| Aiwendil a răspuns:

Stiu ca cine e satanist il venereaza pe Satana si nu pe Dumnezeu si face rau.
Daca te duci si cauzi satanism pe wikipedea si citesti de la capat pana la sfarsit cat de aiuriti pot fi unii si ce "legi" false pot inevta unii, de fapt un aumit om, persoana.Sincer cred ca ala nici nu stia ce insemna cuvantul satanism.

| Delmoniko a răspuns (pentru Inferno):

Urmand aceleasi premise, esti tampit si idiot rolling on the floor