anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Savantii si medicii cred in Dumnezeu? Voi ce parere aveti?

48 răspunsuri:
| Thunderstruck a răspuns:

Unii savanti cred, altii nu.La fel si la medici.Ce-i cu intrebarea asta?

| LaviLove a răspuns:

Am citit într-o carte că 60 % dintre oamenii de stiinţă sunt atei.

| MursoiMadalin a răspuns:

In cel biblic nu...

| faraharamaica a răspuns:

Amindoua categoriile (chiar daca nu toti) au o viziune mai ampla despre ce inseamna viata si materie. Mintea lor nu poate fi satisfacuta de concepte ca Big Bang. Din nimic nu se poate crea ceva. Imaginativa o padure care explodeaza si toate trunchiurile, cind cad la pamint, sint asa de ordonate ca la final avem un orasel de vacanta facut din cabane... Absurd! Si pe urma, o singura celula are si ea organe interne - cine le-a creat? Deja o celula e un microorganism complex si perfect, ce sa mai spunem de intregul corp omenesc!

| GRs a răspuns (pentru faraharamaica):

Daca din nimic nu se poate face nimic atunci Dumnezeu cum a aparut si a creat tot ce exista din nimic?

| Zenicide a răspuns (pentru faraharamaica):

Presupun ca e cuvantul tau vs cuvatul oamenilor de stiinta happy

| wales a răspuns:

Bineînţeles. Dacă stăm bine şi ne gândim, bazele ştiinţei moderne au fost puse de savanţi creştini precum:
Galileo Galilei; Kepler; Newton; Faraday; Blaise Pascal; Leibnitz; Nerschel; Einstein; Liebig; Edwin Hubble; Paulescu și alții. Cu ajutorul Bibliei s-au făcut foarte mute descoperiri în domeniul științific. Secularismul modern încercând mai nou o separare a lor, însă Biblia şi ştiinţa sunt complementare.

| doctorandus a răspuns:

Unii da, altii ba. Eu cred ca Dumnezeu exista.

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Newton credea in Biblie, dar credea totodata ca a te inchina la Isus Hristos este cel mai mare pacat. El nu credea in existenta Sfintei Treimi.

Einstein nu credea in Biblie. El credea in Dumnezeul lui Spinoza (Dumnezeu=natura).

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

Ştiinţa fără religie este oloagă. Religia fără ştiinţa este oarbă.

Afirmaţia de mai sus aparţine lui Einstein. Marele savant a crezut în Dumnezeul Bibliei. Caută să citeşti cartea '' Dumnezeu nu joacă zaruri ''.

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Nu prea cunosti ce gandea Einstein, te amagesti rau de tot in privinta asta. Vezi http://www.realitatea.net/......21835.html

"A fost desigur o minciună ceea ce ați citit despre convingerile mele religioase, o minciună care este repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal, și niciodată nu am negat asta, dar am afirmat-o clar. Dacă există ceva religios în mine, aceasta este admirația fără limite față de structura lumii atât cât ne-o poate dezvălui știința."
Albert Einstein: The Human Side. New Glimpses from his Archives, Helen Dukas și Banesh Hoffmann, Princeton University Press

"Mi se pare că ideea unui Dumnezeu personal este un concept antropologic pe care nu îl pot considera serios... Știința a fost acuzată că subminează moralitatea, pe nedrept...Omul ar fi într-adevăr într-o stare jalnică dacă ar trebui să fie înfrânat de frica de pedeapsă și speranța recompensei după moarte." Albert Einstein.

Am mai adaugat ceva despre credinta lui Newton si se pare ca nici Leibnitz nu era usa de biserica, ci alegea din crestinism doar ce i se parea lui atractiv, amalgamandu-l cu deismul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru wales):

E mai usor sa alegi doar citatele care iti convin sau sa iei din citate doar fragmentele care par a spune un lucru pozitiv despre zeii/religia ta decat sa te documentezi cu adevarat nu?

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

Nu drăguţă, de ce crezi tu că mă amăgesc? Sunt atâtea scrieri în care atestă că Einstein a crezut în Dumnezeul Bibliei, multe din descoperirile sale au avut la baza şi Cuvântul Lui Dumnezeu. Că la bătrâneţe a avut unele frustrări că nu a reuşit să descopere ce şi-a propus, e altceva, însă, nu poţi combate adevărul cu un simplu articol de ziar, să fim maturi totuşi. Apropo, încearcă să vezi documentarul '' The Elegant Universe by Brian Greene '', dacă ţi-e greu să cauţi cartea, iţi vei schimba părerea.

| wales a răspuns (pentru anonim_4396):

Citatul era doar întroducerea, însă acolo am recomandat o carte. Consider că acel răspuns e valabil şi pentru tine.

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Amice, nu mai vorbi in dodii, ca deja aberezi. Daca esti crestin ar trebui sa ai respect pentru adevar, deoarece Biblia zice ca Adevarul e Hristos, asa ca daca spui minciuni lupti impotriva lui Hristos (chiar daca ele sunt minciuni pioase, bune pentru evanghelizat pe cei lesne-credinciosi). Einstein a devenit liber-cugetator la varsta de 12 ani si asa a ramas pentru tot restul vietii. Sursa: Einstein, Albert (1979). Autobiographical Notes. Chicago: Open Court Publishing Company, pp. 3-5.

Mai multe pe http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_of_Albert_Einstein

| Silviuloan a răspuns:

Am auzit de multi doctori care cred in Dumnezeu si ii cer ajutorul de fiecare data... poate or fi si savanti 1la1000.

Răspuns utilizator avertizat
| Dandanache a răspuns (pentru Silviuloan):

Ai exagerat procentul. Din pacate, sondajele arata ca o mare parte din savanti sunt atei.

| TrentonChase a răspuns (pentru LaviLove):

Cam 93% din oamenii de stiinta sunt atei...medici sunt cred cam 40-50 %

| TrentonChase a răspuns:

Sondajele arata ca cu cat ai mai putina carte, nivelul de trai e mai scazut si cu cat esti mai prost cu atat esti mai credincios...

| doctorandus a răspuns:

Nu sunt sigur ca Dumnezeu exista, deoarece acesta nu este un fapt obiectiv, e doar o credinta subiectiva la care subscriu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GRs):

CUm a aparut Dumnezeu? El nu a aparut a existat dintotdeauna.
Cum a creat tot ce ezista din nimic?
Pentru El nu e nimic imposibil, poate sa creeze orice.

| RAY a răspuns:

Indiferent de cea ce cred, oricine care vrea sa lucre stiintific e ateu, un om de stiinta nu pleaca de la o concluzie din start el cerceteaza ca apoi sa dovedeasca

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Zi-mi un singur lucru care a existat dintotdeauna? si cineva care creaza o stea din nimic? nu miliarde

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

În primul rând, nu ştiu dacă ne putem numi amici! Nu ştiu dacă avem sentimente de stimă reciproce? Mă interesează mai puţin că tu îmi pui sinceritatea la îndoială, eu îţi spun ce cred, însă acest fapt nu poate fi minciună, dacă înţelegi ce vreau să-ţi spun?! Şi această credinţă nu o împărtăşesc doar eu, să nu singularizăm. În toată viaţa lui, Einstein a oscilat pe lângă noţiunea de Creator. Chiar şi unele declaraţii ale sale tind să confirme că el a crezut în Dumnezeul Biblic:

Albert Einstein:

`` Cu cât studiez ştiinţa, cu atât cred mai mult în Dumnezeu. ``

`` Vreau să ştiu cum a creat Dumnezeu această lume, restul sunt detalii. ( The Life and Times, London, Hodder and Stoughton Ltd., 1973 ).

Erwin Schodinger studiind fizica cuantică a declarat '' existenţa este nedeterminată '', Einstein a fost foarte deranjat de acest principiu, replicând '' Dumnezeu nu joacă zaruri ''. Această declaraţie confirmă că a fost o perioadă când Einstein a crezut în Dumnezeul biblic. De ce s-a detaşat la un moment dat de Dumnezeul biblic? Einstein privea designul remarcabil şi ordinea desăvârşită a cosmosului şi nu putea să le coreleze cu rău şi suferinţa pe care le observă în existenţa umană. Cum putea un Dumnezeu atotputernic să permită existenţa suferinţei pe pământ? De fapt, Einstein nu a înţeles motivele Lui Dumnezeu şi asta la determinat ca în final să nege existenţa Sa, numind Biblia '' o colecţie de legende onorabile '':

`` Pentru mine, cuvântul Dumnezeu nu este nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunii omeneşti, Biblia este o colecţie de legende onorabile dar primitive, care sunt însă destul de copilăreşti. Nicio interpretare, oricât ar fi ea de subtilă, nu ar putea să-mi schimbe părerea despre ea, scria savantul de origine germană, care a câştigat în 1921 premiul Nobel pentru fizică. ``.

De unde ştim că Einstein a studiat Biblia? Un om de talia lui, nu se putea pronunţa în privinţa unei lucrări dacă nu o studia în prealabil.

Nu ţi se pare curios că înainte de moarte, Einstein nu a avut nicio remarcă vis-a-vis de dumnezeul lui Spinoza? Acest lucru trebuie să-ţi dea de gândit, în ce Dumnezeu a crezut Einstein?!

Exact cum ţi-am spus; la bătrâneţe, Einstein a fost măcinat foarte mult de ideea că nu a descoperit formula '' Cum a Creat Dumnezeu această lume '' şi nu a putut da un răspuns existenţei râului în lume. Două motive care l-au determinat să ia o poziţie radicală faţă de Dumnezeu şi Biblie. Contrastul între declaraţiile sale făcute în timp este izbitor de mare.

| doctorandus a răspuns (pentru wales):

Ai dom'le nu mai umbla cu abureli si speculatii acolo unde e vorba de fapte. Ideea ca Einstein si-a luat descoperirile din Biblie e delir mistic, singurul care era adeptul acestei idei delirante era Lucian Iordanescu, unul care a lucrat ca proiectant la IMSAT, a fost pensionat ca era bolnav psihic iar acum face pe psihologul la OTV. A scris o carte, Ortoontica, pe care a insailat-o dand cu jula prin cartile altora.

Dumnezeul care nu joaca zaruri al lui Einstein nu permite existenta liberului arbitru, iar mare parte din iudaism si crestinism presupune liberul arbitru, n-ar mai ramane mult din ele daca l-am scoate de acolo. E adevarat ca Biblia se contrazice si afirma dogma predestinarii, care neaga dogma liberului arbitru, dar asta nu e vina mea, e vina Bibliei.

Einstein a fost foarte religios pana spre varsta de 12 ani, pe urma s-a situat intre panteism si agnosticism. El nu vedea spiritualitate in afara datelor stiintei, fiind deci adept al rationalismului si naturalismului, nu se ghida dupa religie revelata. El considera ca este inutil sa te rogi divinitatii si considera ca religia crestina a dat nastere la tot felul de atrocitati.

| Alphawolf a răspuns (pentru wales):

Faci niste afirmatii despre Einstein de parca tie ti sa destanuit. Ti-a fost cel mai bun prieten, frate, esti un nepot de-al lui, i-ai fost tu nevasta, sau cum se explica ca stii ce a avut in cap, ce anume la determinat sa faca unele afirmatii?
Informatiile culese trebuie filtrate. Nu poti face asfel de afirmatii.

| TrentonChase a răspuns:

Deloc, de ce oamenii de la tara care is analfabeti sunt peste 95 % credinciosi?

| wales a răspuns (pentru doctorandus):

Repet! Mă interesează mai puţin ce consideri tu. Exemplul despre respectivul de la OTV, nu cunosc. Nu urmăresc postul respectiv. Nu sunt în ţară.

Nu am afirmat că şi-a luat descoperirile din Biblie, ci am spus '' multe din descoperirile sale au avut la bază şi Cuvântul Lui Dumnezeu. ''. De exemplu: Fără dorinţa de al contrazice pe Newton, Einstein a spus că timpul este relativ. Acest fapt îl găsim şi pe paginile bibliei '' pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi – 2 Petru 3:8. O altă imagine este a ceea a spaţiului care se poate întinde sau înfăşura ca un sul '' cerurile sunt făcute sul ca o carte – Isaia 34:4 ''. Ideea noţiunii creării materiei din lucruri care nu se văd '' tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd – Evrei 11:3 ''. Ideea că lumina a fost creată independent de materie şi că legile luminii sunt legile primare ale existenţei '' Dumnezeu a zis: Să fie lumină! Şi a fost lumină – Genesa 1:3 ''. Probabil că vei spune; coincidenţă, dar astea numesc eu fapte.

| TrentonChase a răspuns:

Si daca ii intrebi, ce iti vor raspunde? Poti tu sa-i contrazici daca oamenii iti spun ca ei cred in existenta Lui Dumnezeu chiar daca nu au fost vreodata la Biserica sau nu au citit Biblia?

Întrebări similare