anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Scopul,sensul unui crestin este practic sa il slaveasca pe Dumnezeu si sa spere ca moare cat mai repede ca sa ajunga in rai,nu?

adica de ce se incapataneaza crestini sa nu plece in rai? doctori,spitale,suferinta, de ce nu se roaga sa le ia dumnezeu la ei?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Cam gresesti aici putinel asa! Nu avem deloc liberul arbitru. Ti se impun religios multe, ca dacaaaa nu faci asa, ajungi in iad. Adica nu ai voie sa faci ce nu vor smecherii lumii sa faci de fapt. Pai asta e nazism sa mi se impuna mie ce si cum.

Sa vedeti faza:
O ruda de a mea a facut infact acum 3 ani, dupa ce si-a revenit dupa operatie zice fi-sa (care era religioasa) ca a scapat ca asa a vrut dumnezeu.
Eu i-am zis ca daca era dumnezeu ala, nu mai facea infact-ul si gata.
Ea apoi zice ca de fapt dumnezeu asa a vrut ca sa invete anumite lectii de viata, ca nu era pe calea buna.

Adica cum? Imi impui calea ta? Imi dai in cap daca nu fac ca tine? E nebunie. Lasa-ma pe mine sa imi aleg calea care cred eu ca e buna.
Deci religia nu zice de liberul arbitru, ci de sclavie.

9 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Aici interpretezi gresit persoanele crestine. Viata e facuta sa o traiesti avand liber arbitru, despre asta e vorba in crestinism. Esti liber sa traiesti cu repere morale, nu ti se impune ceva anume. Poti vorbi cu preot care are si studiile necesare

| RAY a răspuns (pentru Emma30555):

Nu chiar pentru ca vei arde in vechi in iad, daca nu accepti oferta

| Emma30555 a răspuns (pentru RAY):

Nu neapărat, toți oamenii au păcate, eu cred ca sunt și învățături de bine care ne ajuta dacă le aplicam, ideea e cum interpretezi.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Ști ce cred eu? Posibil ca oamenii sa înțeleagă greșit. Posibil ca acel om din povestea ta, era pe drumul greșit în sensul ca el se supăra din orice, punea la suflet multe, poate avea ciuda și ura și toate aceste sentimente i ai cauzat probleme cu inima, putea sa aleagă sa nu i pese sa rezolve altfel problemele, nu sa se tot supere.

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Nu era cazul lui, avea colesterolul mare de tanar, i s-au infundat cele trei vene alea de la inima si bum la 70 ani si 8 luni. Nu se supara, nu nimic.

Si daca era, nu poti alege sa iti pese sau nu, depinde de firea ta, ca si la un deces poti sa alegi sa nu mai suferi, dar nu poti. Multe nu depind de noi.
Ideea e ca daca exista acel dumnezeu, facea sa nu i se infunde alea si n u facea nici un infarct, sau facea sa nu aiba colesterolul mare, ca era genetic, nu de la alimentatie, ca avea si mama lui, era dislipidemie congenitala.
Asa ca aia este.

Plus ca mai e o faza RAY, omu nu are voie sa vrea nimic, se duce in rai cand vrea domnul, nu are voie sa zica el omu ca ar vrea sa se duca mai repede sau mai tarziu. Adica nazizm (sclavie) pe fata. De aia nu isi exprima dorinta de a pleca in rai cand vor ei, adica unii nu vor chiar daca au necazuri, lasa tot pe "hitler" sa decida cand.

Pai tu de ce crezi ca suicidul era pacat?
1 - Aveau nevoie de oameni cat mai multi ca soldati pentru cuceriri tari.
2 - Aveau nevoie de sclavi sa-i munceasca pe nimic cei bogati.
Deci nu aveau interesul sa ai a treia optiune adica iesire din viata.
Trebuia sa alegi ori slugareala, ori pe strazi.

Am inteles ce spui, dar voiam sa ti zic ca idee, unii au anumite probleme din cauza alimentatiei, poate nu se duc la medic etc. In legatura cu firea poti alege sa nu te mai oftici atat de tare sa ti dai seama ca mai important este sa te axezi pe lucrurile pozitive etc, asta inseamna liber arbitru cum poti tu sa gestionezi totul. E ca aici, dai un sfat, pentru tine e simplu pentru celalat e complicat ca nu vede cum vezi tu dar in fond sunt alegerile lui tu nu poti interveni desi vrei sa il ajuti

Da, corect, dar ideea era ca daca exista acel dumnezeu, orice faceai, iti era bine. Facea ca alimentatia oricare sa nu faca rau, facea sa nu mai ai nevoie de nici un medic, dar nu e.
Altfel da, ai dreptate, trebuie sa ne ducem la medic, el s-a neglijat, este corect, insa nu era vorba de asta.

Pai voi înțelegeți biblia și Dumnezeu greșit. Noi avem liber arbitru cum am mai spus Nu intervine direct cum spui tu ca e ideea, nu e asa ideea. Ca și cum tu educi un copil dar îl lași sa și aleagă drumul, speri ca va fi bine poate o sa i explici, poate se va lumina singur dacă nu înțelege ceva, eu asa vad,

Pai daca nu intervine, mi se rupe, ce rost mai are? Daca cred, cred in cineva care intervine direct si m-ar ajuta la un necaz pe care eu nu pot sa-l rezolv nicicum. Atunci nu are sens sa credem in cineva care nu ne ajuta, si sa ne mai facem si sclavi dupa cum zice religia, sa nu vrem aia, aia ailalta, nici sa decid ce fac cu viata mea daca sa mai fiu sa nu, deci dupa ce ca nu ajuta, mai si suntem constransi aiurea, bine, pentru cine nu se prinde ca e nonsens.