Oamenii vor fi judecati dupa fapte, fapte facute prin credinta.
Dar nu faptele ne mantuiesc, ci credinta. Iar credinta fara fapte este moarta in ea insasi, si nu foloseste la nimic celui ce o are. Deci credinta si faptele merg mana in mana. Faptele sunt ocaziile pe care Dumnezeu le pregateste pentru noi mai dinainte, si prin care sa ne putem dezvolta caracterul si sa dam pe fata mila, bunatatea, facerea de bine.
Dumnezeu doreste sa puna in noi mai intai Spiritul Sau, si astfel prin El sa facem binele.
Cat despre judecata noi nu avem dreptul sa judecam pe nimeni, pentru ca nu oamenii sunt cei care ii mantuiesc pe semenii lor.
"Oricine crede în Fiul are viață veșnică, dar oricine respinge pe Fiul nu va vedea viața, pentru că mânia lui Dumnezeu rămâne peste ei" [10] și 2 Tesaloniceni 1: 8-9 (NIV): "Cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu și nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus, vor fi pedepsiți cu o distrugere veșnică și desființați de prezența Domnului și din slava puterii sale. "[11]
Conform credintei lor, da. Da stai ca vezi mai sunt si aia din trecut si cine stie cati vor mai fi in viitor pana vine Isus pe nori.
Nu uita ca si crestinismul asta e impartit in multe religi, secte, culturi si fiecare se vrea the one
Mantuirea e prin credinta dar judecata e pentru fapte.
E simplu, daca n-ai credinta n-ai nici faptele.
Nu exista atei buni, degeaba se bat cu pumnul in piept precum fariseii.
Daca mai sunt atei care vor sa faca binele (minoritatea) sunt aceia care spre finalul vietii se vor pocai.
Cum 2 ore | Nilsson a răspuns:
Mantuirea e prin credinta dar judecata e pentru fapte. happy
E simplu, daca n-ai credinta n-ai nici faptele.
Nu exista atei buni, degeaba se bat cu pumnul in piept precum fariseii.
Daca mai sunt atei care vor sa faca binele (minoritatea) sunt aceia care spre finalul vietii se vor pocai.
ce prejudecata eronata, inseamna ca toti care nu sunt de secta ta, religia ta, cultul tau nu sunt buni, nu are logica, daca comparam tarii religioase vs tarii atee vedem altceva
https://www.telegraph.co.uk/......the-world/
vedem ca in tarii religioase violenta,criminalitatea,criminalitatea,violuri,pedofili sunt mai multe,daca e sa o luam asa inseamna ca in evul mediu era o lume perfecta ca doar biserica era stapana, asa bun esti tu incat ai ras de faptul ca am fost bonav, mai facut diavol,satanist,eu nu si vorbim de bunatate,noi atei nu ne batem in piept ca suntem buni nici ortodoxi doar voi sectancti voi considerati pe alti diavoli si traiti in lumea voastra,ortodoxul spune cu toti pacatuim, voi spuneti suntem sfinti, fara de pacate asta e o blasfemie, iisus a spus eu nu sunt bun, bun este doar domnul
Nu există atei buni? Glumești, nu?
A fi bun nu înseamnă a face ceva doar pentru că așa zice cineva și doar pentru că dacă nu, vei suporta consecințele.
Am un coleg la muncă, care e pocăit.
Dacă găsim o poză amuzantă și are vreo înjurătură sau ceva, nu se uită.
Se roagă la fiecare masă. Oriunde și oricine ar fi acolo.
Nu lucrează Duminica, preferă să recupereze decât să o facă.
Poza lui de pe telefon e un citat din biblie.
Mai zic sau te-ai prins?
Hai să continuăm. Tipul ăsta are o afacere, care e o păcăleală imensă. E vorba despre ceva medicamente naturiste care sunt un fel de placebo. E complicat, nu stau să dau detalii, crede-mă pe cuvânt.
Acum câteva zile am mers să ne luăm o cafea de la un aparat. Acolo, un bătrân a băgat 5 lei ca să-și încarce ceva și aparatul a avut o eroare și nu i-a încărcat nimic, iar când a plecat, aparatul avea în cont 5 lei. Am văzut chestia asta și i-am zis că mă duc să-i spun bătrânului. Mi-a zis să nu merg și și-a luat ceva de banii omului. După care a zis că e prost, că noi i-am zis că aparatul nu acceptă 5 lei, iar mai târziu a zis ceva de genul "ce noroc ne-a dat Dumnezeu", chestie care mi-a dat blue screen.
Într-o zi am plecat la masă și era o coadă foarte mare. Toată lumea stă la coadă, indiferent ce nivel are, chiar dacă e cel care deține firma. El s-a băgat pe la mijlocul rândului, a zis că nu stă după toți ratații.
Aș putea să mai continui, dar dacă nu te-ai prins din astea că omul e un gunoi, nu are rost oricum. Tot ce face el legat de religie, e din cauză că îi e frică. Aici, pe pământ, de faptul că "Dumnezeu" l-ar putea pedepsi sau nu i-ar asculta cererile sau orice porcarie de genul, iar după ce moare, de frică să meargă în iad.
Dacă omul ăsta și mulți alții care sunt adevărați creștini, cum spui tu, ar fi fost lăsat liberi, dacă toată lumea ar fi avut viață eternă și nu ar fi existat (cum cred ei) un zeu care să-i pedepsească, ar fi fost haos. Între a face un bine pentru că așa trebuie și a face un bine pentu că așa spune Dumnezeu, e un procent de creștini de 98%.
Cât despre credință, după logica lui Dumnezeu, criminalul de lângă el de pe cruce a fost iertat și mântuit. Și nu era orice criminal, era unul dintre cei mai răi. Dar un om oarecare, care nu a făcut nimic cu adevărat rău în viața lui, dar nu crede în Dumnezeu este trimis să ardă în iad.
E de tot râsul cum pot oamenii să accepte ala ceva.
Am impresia ca tipul de care vorbesti este un model reprezentativ pentru toti crestinii si nu am cum sa fiu de acord cu o asemenea pozitie.
Dar afirmatia mea anterioara se refera oricum la atei si era mai oportun sa imi fi dat un exemplu de un ateu care duce o viata model.
Oricum, eu sunt destul de atent la afirmatiile pe care le fac si de asta am facut si precizarea ca ateii care au fost buni se vor pocai spre sfarsitul vietii, e opinia mea si nu poate verifica nimeni cum decurge viata fiecaruia.
Referitor la exemplul pe care l-ai dat, e de apreciat ca observi anumite aspecte de comportament josnic dar e mai bine sa ii spui aceste lucruri in fata si sa il ajuti sa le vada su sa se indrepte decat sa comentezi pe niste site-uri.