anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Scrie undeva in Biblie ca viata este inutila sau fara rost? si in ce context?

13 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Scrie in Ecleziastul lui Solomon care incepe asa "O, desertaciunea desertaciunilor, totul este desertaciune." Deci implicit si viata si chiar si Dumnezeu.

| Teffan a răspuns (pentru mentholinks):

Pai bineinteles ca este desertaciune, daca pana si religia asta a pornit din desert, la propriu, vai mama ei de religie. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru mentholinks):

DA in cartea Eclesiastul care se sfarseste cu: 'nimic nu are sens in afara de a ne trai viata conform cu vointa lui Dumnezeu'. Cartea arata zadarnicia in care a ajuns omul prin ignorarea lui Dumnezeu.

| milan9 a răspuns:

Viata este cu atat mai pretioasa cu cat intreaga ETERNITATE depinde de ea...

Aceste cuvinte insa, ("O, desertaciunea desertaciunilor, totul este desertaciune") NICI PE DEPARTE nu exprima cumva ideea inutilitatii vietii. Dimpotriva chiar. "Desertaciunea" exprima dezamagirea termenelor reduse de existenta ale persoanelor sau lucrurilor dragi. Eternitatea insa vine sa rezolve aceasta problema oferind comuniunea, energia, entuziasmul si timpul necesar... happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru milan9):

Timpul necesar pentru NONEXISTENTA ETERNA. rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Citeste-o daca vrei sa afli.

| nene14 a răspuns:

Teoretic, Bibila afirma ca scopul vietii este acela de a obtine mantuirea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru nene14):

DA! Omul poate fi mantuit sau salvat de Dumnezeu. DAR daca omul toata viata lui cauta mantuirea, dupa ce este mantuit, ce va mai face? Va trebui sa se apuce de ceva, NU? Sau va trebui sa-si continue viata cu ceva sau facand ceva. Pai moartea ( simpla ) e mantuire?

| nene14 a răspuns (pentru anonim_4396):

Uite...nu sunt eu cel mai religios om...doar stiu niste chestii teoretice. Teoretic, religia spune ca dupa moarte sufletul nu mai depinde de corp si astfel anumite placerile umane cum are fi mancatul sau sexul nu mai trebuie satisfacute din moment ce nu mai ai corp pe care sa il intretii. Teoretic in Rai esti extrem de bucuros datorita existentei lui Dumnezeu in apropiere. Asta afirma religia noastra ca simpla prezenta a lui Dumnezeu te face fericit.In iad nu e un chin precum il stim noi adica un dracusor cu o furca si un cazan de smoala.E o suferinta sufleteasca. De asemenea nu poti presupune cam arata ingerii sau demonii din moment ce Biblia spune ca unii sunt urati iar altii frumosi din punct de vedere al sufletului.
Uite...crestinismul cand a aparut a fost o adevarata revolutie a societatii.Gandeste-te doar la Imperiul Bizantin. E drept oamenii(precum Carol cel Mare si alti capi ai Bisericii Apusene)au profitat de influenta acestuia manipuland oameni. Daca te uiti in istorie sistemul social din Estul Europei nu coincide cu cel ddin Vest cand ne raportam la institutia Bisericii. Inca ceva. Acele secvente care descriu pedepse macabre(din Biblie). Ele apar in Vechiul Testament. Din Vechiul Testament se respecta doar anumiti Psalmi ai lui David. Vechiul Testament e considerat o istorie a religiei noastre si cam atat. NU se aplica nimic din lucrurile imorale din el. Cel mai important lucru care nu se aplica doar in cazul religiei ci in cazul intregii istorii: nu judeca lucrurile de acum 1000-2000 de ani dupa normele morale actuale. Asta e o regula general valabila in istorie.


P.S. Nu sunt fanatic religios. Nici nu pot spune ca sunt religios macar. Nu cred ca am fost la o slujba(in afara de nunta sau botez) de cel putin 3 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru nene14):

Asa zisul suflet nemuritor are nevoie de odihna precum trupul?

"De asemenea nu poti presupune cam arata ingerii sau demonii din moment ce Biblia spune ca unii sunt urati iar altii frumosi din punct de vedere al sufletului." - pai daca femeile s-au casatorit cu acei demoni materializati inseamna ca nu erau urati. Nu confunda calitatile morale/imorale ale ingerilor/ingerilor demoni cu forma lor de existenta. Nu scrie nicaieri in Biblie ca demonii sunt urati. Nu exista nici o descriere biblica a "chinului unui suflet nemuritor".

Când a vorbit despre bogat şi despre Lazăr, a lăsat Isus să se înţeleagă că cei răi vor fi chinuiţi după moarte?

Este oare relatarea din Luca 16:19–31 literală sau este doar o ilustrare? Într-o notă subsol din The Jerusalem Bible se spune că aceasta este o „parabolă prezentată sub forma unei relatări, fără nicio referire la vreo persoană reală". Dacă ar fi înţeleasă literal, atunci ar însemna că aceia care se bucură de favoarea divină ar încăpea cu toţii în sânul unui singur om, Avraam, că apa din vârful unui deget nu s-ar evapora în flăcările Hadesului şi că o singură picătură de apă ar putea uşura suferinţele celui ce se află acolo. Vi se pare logic? Dacă sensul transmis de aceste versete ar fi literal, atunci ele ar fi în contradicţie cu alte părţi ale Bibliei.

Care este semnificaţia parabolei? „Bogatul" îi reprezintă pe farisei (vezi versetul 14). Cerşetorul Lazăr îi reprezintă pe evreii de rând, care erau dispreţuiţi de farisei, dar care s-au căit şi au devenit discipoli ai lui Isus."

| nene14 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok...cum spui tu.Cunosc niste date generale nu atat de specifice precum le cunosti tu. De altfel nu ma prea intereseaza profunzimea studiului Bibliei.

| Nika29 a răspuns:

Isus spune: " Ce cauți aceea găsești"
Deci dacă cauți o inutilitate a vieții o vei găsi. Iar dacă vrei să găsești împlinirea și scopul vieții atunci mergi spre Creatorul acestei lumi și vei găsi!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Nika29):

"Isus spune: " Ce cauți aceea găsești"
Deci dacă cauți o inutilitate a vieții o vei găsi. Iar dacă vrei să găsești împlinirea și scopul vieții atunci mergi spre Creatorul acestei lumi și vei găsi!" - BUN RASPUNS!

Întrebări similare