| TbW a întrebat:

Se poate relatia intre un ortodox si un penticostal? De ce penticostalii nu sunt de acord si zic ca nu pot continua o relatie cu un ortodox daca nu se trece la penticostali? De ce nu renunta ei la religia lor si botezul lor si sa se treaca la ortodoxie? Cunosc cazul unei relatii de 2 ani intre un baiat ortodox si o fata penticostala si fata il obliga pe baiat ca sa faca botezul la penticostali altfel nu mai merge relatia.

71 răspunsuri:
| IonelaIasmina a răspuns (pentru iurii75):

Pot mai mult! Nu cred ca vrei sa vezi laughing

| IonelaIasmina a răspuns (pentru goguPatent):

Mersi pentru compliment! Și tu ești la fel de prost ca nu prea ai educație. Hai, pa pa!

| iurii75 a răspuns (pentru IonelaIasmina):

Dacă ar fi ceva logic, bine gândit și argumentat, demn de un creștin - de ce nu?
Dar am mari îndoieli că va fi așa...

| IonelaIasmina a răspuns (pentru iurii75):

Noapte bună! Pa-pa!

| ania a răspuns (pentru IonelaIasmina):

Și eu cunosc un caz în familua mea extinsa în care mireasa a cerut mirelui sa teaca la ortodocși, el a acceptat și preotul i-a cerut un fel de jurământ de de zicere, sa recunoască a a fost în ratacire înainte, el a acceptat și s-au căsătorit și în mai puțin de o luna, a murit intr_un accident de mașină pe loc. Soția a fost foarte speriata și deprimata și s mers și s-a certat cu preotul de ce i-a cerut ce i-a cerut, a fost un soc pentru toată familia.

| ania a răspuns:

După părerea mea se vede cu ochiul liber ca cel puțin în ce privește relațiile sexuale dinainte de căsătorie și fidelitate după, penticostalii stau mai bine decât ortodocși la capitolul evitarea curviei și preacurviei.

| ania a răspuns:

Eu cred ca exista și multe prejudecăți în ambele tabere. Mulți penticostali cred ca ortodocșii nu sunt născuți din nou nici unul și de aceea a te căsători cu un ortodox implica a încalcă porunca din Corinteni de a nu te uni la un jug nepotrivit cu cel necredincios. Plus interpretează Marcu 16:16, Cine crede și se. va boteza va fi mantuit"în sensul ca ești creștin numai dacă le faci în aceasta ordine, ca nu e valabil sa fii botezat și apoi sa crezi.

| IonelaIasmina a răspuns (pentru ania):

Pai vedeți? Dar unii...e sunt vai de capul lor și se contrazic...

| iurii75 a răspuns (pentru ania):

"el a acceptat și s-au căsătorit și în mai puțin de o luna, a murit intr_un accident de mașină pe loc. " - sunt o mulțime de astfel de cazuri, înseamnă că toți aceștia s-au dezis de ortodoxie sau de penticostali?
Sau poate e vorba de " timpul si evenimentele neprevăzute" de care vorbește Solomon?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fata bine de tot face. Așa băiatul va fi sub papucul ei penticostal.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru IonelaIasmina):

> " Cunosc 2, 3 familii care su pățit asta, nu numai cei din neamul acela".,<
Zi și tu 2, ⅝ sã parã mai plauzibil!
> "Cunosc oameni care s-au căsătorit cu penticostali/penticostale, iar apoi au pățit ceva grav. De ce le-a dat această ființă atotputernică acest necaz?"<
Aceastã "statisticã" existã doar în mintea ta și-altor manipulați. Realitatea ( mai ales cea statisticã) aratã cã cele mai multe probleme ( inclusiv medicale -> la care fãceai referire), sunt în cupluri/familii/persoane de confesiune ortodoksã, și mult mai puține/rare în celelalte culte ( la noi în țarã). Nici mãcar Biblic nu e plauzibil ceea ce afirmi, doar fanatism ortodoks.

| IonelaIasmina a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Ok, asta e doar părerea ta.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

>" O relație între o persoană ortodoxă și una penticostală este imposibilă dacă nu se convertește unul la religia celuilalt sau.,"<
Ba este foarte posibilã, știm cu toții de astfel de relații.Chiar și cãsãtorie la Starea Civilã, și-o viațã de familie fericitã, împlinitã și binecuvantatã de Dumnezeu. Pentru cã Dumnezeu are fii și fice în toate cultele Creștine, oameni care s-au pocãit sincer și duc o viațã plãcutã înaintea lui Dumnezeu.
De curiozitate totuși, ai și-un verset care sã susținã ceea ce afirmi -> cã Dumnezeu interzice cãsãtoria între culte creștine?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Biserica Ortodoxă când îți face cununia trebuie să te împărtășească, iar Euharistia nu se dă celor care nu-s ortodocși. Așadar penticostalul ori se convertește ori nunta religioasă nu poate avea loc (pentru că Biserica Ortodoxă refuză să o facă) caz în care trăiești cu partenerul sau partenera în păcat.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Deci nu existã niciun verset,am înțeles!
>"Euharistia nu se dă celor care nu-s ortodocși"
Corect, din punct de vedere al ortodoksiei, însã nu și Biblic.
>``ori nunta religioasă nu poate avea loc (pentru că Biserica Ortodoxă refuză să o facă) caz în care trăiești cu partenerul sau partenera în păcat.``<
Nu existã termenul de "nuntã/cununie religioasã" în Biblie, din câte știu eu. Nu existã nicio statisticã ( sau verset Biblic), care sã demonstreze cã cununia religioasã între ortodokși e mai "sfântã", comparativ cu cãsãtoriile în alte culte, sau mixtã. Ba din contrã,.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Biserica Ortodoxa e singura Biserică. Toti restul sunt eretici care s-au pozitionat afara din Biserică. Cununia Ortodoxa e "mai sfanta" pentru ca singura validă, singura cu adevarat facuta in Biserică.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Arata mi unde spune Biblia asta

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe vremea cand a fost scrisa Biblia exista o singură Biserică.

anonim_4396

Care nu era ortodoxă

Ai citit vreo carte de istorie a creștinătății?

anonim_4396

N am nevoie sa citesc acele cărți de istorie ca să știu că Biserica primară nu era ortodoxă. Nici Domnul Isus, nici Pavel, nici Petru, nici Iacov, nici Ioan și nici Iuda nu i au învățat pe creștini să facă ceea ce faceți voi: sa se roage la icoane, sfinți, îngeri, sa se închine înaintea lor și înaintea moaștelor, să-și facă cruce etc. Cum s ar fi putut sa fie ortodocși dacă nu fac ceea ce fac ortodocșii? Plus toate pomenile, rugăciunile învățate pe de rost... Singura rugăciune de învățat pe de rost care a fost lăsată în Biblie e "Tatăl nostru", atât. În rest, în toată Biblia ni se cere sa ne rugam noi cu propriile cuvinte lui Dumnezeu și sa cerem exact ce avem nevoie.

Culmea că eu văd foarte evident toate aceste practici în Biblie.

anonim_4396

Culmea ca numai ortodocșii și catolicii le văd. Da mi versete pentru fiecare practică. Și nu numai unul.

Intreaga dogmă crestineasca nu se gaseste in versete desprinse din context cum faceti voi. Biblia a fost facuta sa fie citita în întregime. Toată. De la cap la coadă. Nu pe versete extrase care cum.

(Asta e continuarea raspunsului) Dar dacă chiar esti curioasa sa cercetezi si nu ceri doar versete de dragul unei dezbateri atunci vezi acest canal care explică extrem de bine unde sa gasesc dogmele Ortodoxe în Biblie https://m.youtube.com/@Seraphim-Hamilton/featured

anonim_4396

Nu desprindem versete din context, dimpotrivă, voi faceți asta (un ex poate fi întâmplarea cu acel mort și oasele lui Elisei).
In plus, am citit Biblia de mai multe ori deci o sa înțeleg contextele versetelor pe care le dai aici. Dar dacă nu dai niciunul, înseamnă că n aveți bază biblică

anonim_4396

Eu vreau sa îmi dai tu concret versete astfel încât sa pot răspunde pentru fiecare verset aici. Nu ma ajuta dacă vad un material ptc nu am cui sa ii spun dacă greșește sau nu

Dupa cum am zis, Biblia trebuie citita in intregime si nu pe versete. Sa scoti versete si sa argumentezi pe baza lor piere spiritul evangheliei

anonim_4396

Pai da, trebuie citita în întregime, dar dacă nu dai nici versete și nici întâmplări din Biblie de unde sa reiasă ca Biblia ne învață să facem practicile ortodoxe, eu cum sa cred ca ele sunt biblice?

Dupa cum am zis, reiese din citirea integrala a Bibliei si intelegerea ei. Nu din versetul X și Y ci din citirea în intregime si intelegerea ei holistică.