anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se poate spune despre un om care traieste izolat sau retras intr-o grota sau pestera sau pustiu sau munte sau padure ca iubeste pe Dumnezeu si pe oameni?

6 răspunsuri:
| danut a răspuns:

NU, acel om nu iubeste pe nimeni, are doar probleme de comunicare.

| T0T a răspuns (pentru danut):

Așa cum erau mulți dintre sfinții ortodoxiei și reprezentații Bisericii.

| Stef98 a răspuns:

Salut,

Parerea mea este ca nimeni nu se poate face pe el judecator. si hai acum sa aruncam cu banul daca iubeste sau nu pe oameni.

Pur si simplu acei oameni aleg sa traiasca liber, sa scape de ispitele a ce ii inconjoara.

Aleg alt fel de viata, se pot concentra mai mult pe cele sufletesti, uita de cele lumesti (cluburi, internet, si altele ).

Acesta este parerea mea.

| MarioDraghi a răspuns:

Parerea mea este ca nu conteaza locul, ca esti de la tara sau oras, sau ca traiesti in pustie sau in societate, sau munte sau padure, raspunsul este simplu depinde de caracter. Poti fi oriunde si sa fi arogant, sau poti fi iubitor, nu are logica intrebarea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MarioDraghi):

Problema e ca in locuri retrase, cantitatea sau posibilitatile de a ajuta alti oameni sunt foarte reduse. Oamenii mor in lume si pe omul izolat nu-l intereseaza ca sa stie si ca sa le duca niste daruri sau incurajari oamenilor care sufera in spitale, pe strazi, etc. Asteapta sa vina oamenii la el si nu merge el la oameni. Asta nu cumva mai e si lasitate si mandrie? Frica de oameni poate fi "o cursa" de la Diavol. Lasitate in sensul ca fuge de ispitele lumesti sau de lume in loc sa le infrunte zilnic in lume cunoscand adevarul si tot ce poate exista. Iar scopul lui Dumnezeu e ca oamenii sa se iubeasca si sa se ajute activ unii pe altii. Nu mai e la curent cu modul cum se implinesc profetiile lui Dumnezeu in lume. happy

| Veltorb a răspuns:

Nu