Animalele mor ca oamenii...Bine ai spus ca doar se spune ca ne ducem in rai sau in iad.
Pai animalele, fiind fiinte cred ca au si ele suflet...Eu cred ca si ele au un fel de Rai
Eu cred ca animelele nu ajung nici in rai si nici in iad pentru ca ele nu au suflet.Ele sunt create pentru a fi alaturi de om si nu au suflet dar ele pot sa fie alaturi de noi la bine si la rau
Pentru crestini, animalele au suflare de viata, care, cica, dispare dupa ce mor.
Ba da se poate. Noi avem viata de la Duhuul Sfant, pe cand animalele, odata ce au murit, le-a pierit si suflarea de viata.
Deci nu, nu merg nici in rai si nici in iad.
Vezi Eclesiastul3:20.
Imi este scarba de aroganta asta a crestinilor.Animalele ajung acolo unde ajung toate vietuitoarele inclusiv oamenii, NICAIERI!
Animalele nu au constiinta morala. si pentru acest motiv ele nu pot fi judecate de Dumnezeu si randuite pentru viata vesnica sau moarte vesnica (nu tortura vesnica). din pacate insa animalele sunt mult m ascultatoare de Dumnezeu decat marea majoritate a oamenilor (episodul biblic cu magarita lui Balaam e graitor). sa ne gandim ca animalele domestice sunt atat de cumsecade si slujesc pe om cu atata devotament (cu foarte rare exceptii). in Cer vor fi si animale pentru ca ele au existat si cand a fost creat pamantul. si ma tem ca multe vor merge acolo fara stapanii pe care i-au avut pe acest pamant...
Salut. A zis bine "Se spune ca oamenii dupa ce mor se duc in rai sau in iad". Asta nu înseamnă că şi Biblia susţine această idee.
Este interesant că cuvântul ebraic נפש (ne′phesh) este folosit cu referire atât la oameni cât şi la animale. Un exemplu în acest sens îl găsim în Numeri 31:28 unde se spune: Să iei pentru Dumnezeu de la bărbaţii de război care au plecat în campanie un suflet din cinci sute, ca taxă, atât dintre oameni, cât şi din cireadă, dintre măgari şi din turmă.
Atât aici cât şi-n multe alte versete cuvântul suflet este folosit atât pentru oameni cât şi pentru animale.
Ce este sufletul? Dacă analizăm felul cum e folosit acest cuvânt ne dăm seama că se referă la o creatură vie, om sau animal, nu o parte ce supravieţuieşte morţii. Atât timp cât un om sau un animal trăieşte, el este un suflet, nu are un suflet. Atunci când moare se întâmplă ceea ce i-a spus însuşi Dumnezeu lui Adam: Căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce"(Geneza 3:19).
Concluzie: La moarte, atât oamenii cât şi animalele, pur şi simplu încetează să existe.
Nimeni nu merge nici unde, moartea e acelasi pentru toaa lumea, difera doar modul in care vei muri ce se intampla dupa e acelasi pentru toti
Evident ca animalele au si ele un suflet!
Numai ca nu au un mantuitor ca Isus!
Cum ar suna o poveste in care Dumnezeu sa aiba un fiu godac care sa isi sacrifice viata pentru mantuirea sufletelor tuturor porcilor?
Nu ar parea asta o blasfemie?
Dar faptul ca Dumnezeu are un fiu om care face acelasi lucru ...nu este tot o blasfemie?
Sufletul nu este omul integral, este doar "suflarea de viață"!
Geneza 2, 7 se referă la 2 naturi ale fiinţei umane: "ŢĂRÂNA"- biologicul, trupul, şi "SUFLETUL"- "suflarea de viaţă":
După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie!
Geneza 2, 7: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie."
CÂND TRUPUL moare, SUFLETUL merge la DUMNEZEU, NU ÎN PĂMÂNT!
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." - Ecclesiast 12, 7;
Nu se stie sigur, despre asta nu s-a pronuntat in Biblie dupa cate stiu eu.
Pentru hindusi, vaca reprezinta o ''colectie'' de zei, care se crede, fiecare din cele 4 picioare ale sale este un anumit zeu.
Si. bineinteles ca asta este o nemernicie in fata Domnului.
Da au suflet si si ele mor ca oameni pentru ca sunt tot vietati ca noi.si laviby este dusa rau de tot
Trist e ca sunt atat de multe dovezi ca in spatele francmasoneriei pe care o promovezi este inchinarea la diavol incat ignoranta altora care se inchina la tot felul de vietuitoare pare ceva inocent. http://www.youtube.com/watch?v=_yZmoDj983o Dumnezeu sa aiba mila de noi toti
ACEST PASAJ, Ecclesiast 3, 19-20, EXPRIMĂ O CONCEPŢIE STRĂINĂ DE DUMNEZEU!
ECCLESIASTUL PREZINTĂ UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE vedere DIFERITE: cel PROFAN materialist ŞI CEL SACRU, spiritual. Acest contrast este prezentat sub forma unei dezbateri ce are loc în mintea autorului.
În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă:
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
"Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale... Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: teme-te de Domnul şi păzeşte poruncile lui. Aceasta este datoria oricărui om" (Eclesiastul 12, 1-13).
Primele zece versete din capitolul 9 redau perspectiva profană (lumească, greşită) asupra vieţii. Dovada: morţii "niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Fals! – punct de vedere profan în Vechiul Testament! Cine poate crede că TOŢI morţii au dispărut PENTRU TOTDEAUNA?
ESTE CLAR CĂ ACEST PASAJ, ECCLESIAST 9, 5 EXPRIMĂ O CONCEPŢIE STRĂINĂ DE DUMNEZEU!
Asta e teoria dumitale cu privire la Ecclesiast, dar in Biblie nu scrie deloc ca ar fi o disputa intre materialism si idealism.
Animalele sunt deja in iad, dupa anumite legi. Depinde cum definesti iadul. Plantele si animalele si mineralele sunt in iad, in comparatie cu oamenii, pentru ca au mult mai putina libertate de actiune.
anonim_4396 întreabă: