„Stiinta a demonstrat ca reincarnarea este adevarata." - unde-s dovezile?
Iar Biblia nu promoveaza reincarnarea.
Sunt multe videoclipuri. www.youtube.com/results?search_query=proof+of+reincarnation
Tu crezi in biblie?
„crezi in biblie?" - da
Legat de videoclipuri, am auzit multe experiente, insa stiinta nu a dovedit asta. Sa iti explic de ce, stiinta nu a dovedit in primul rand ca sufletul este o parte imateriala care supravietuieste mortii si fara de care corpul nu poate trai. Or spune multe religii si filozofii treaba asta, dar stiinta nu o spune.
Scuze dar is tare sceptic cu privire la reincarnare. Vei spune „crezi in Biblie dar nu crezi intr-un suflet nemuritor care supravietuieste mortii corpului, paradox complet" - eu cred exact ce spune Biblia cu privire la suflet.
Biblia spune ca sufletele au sange - Geneza 9:5
Spune ca sufletele pot fi strapunse de sabie - Iosua 11:11
Spune ca sufletele pot muri - Ezechiel 18:4
Spune ca amintirile nu sunt stocate undeva dupa moarte - Psalmul 146:4, Eclesiastul 9:5, 6, 10
Nu spune ca sufletul si spiritul sunt unul si acelasi - Evrei 4:12
Eu una cred in reincarnare, ideea ca avem doar o singura viata mi se pare aiurea. Oricum nu putem sti exact.
Pe ce te bazezi cand afirmi ca in,, religia musulmana,, (termen inexistent in religia islamica, daca despre aceasta religie ai vrut sa spui) spune ca te poti reincarna intr-o lipitoare? Nici nu stii cum se numeste acea religie, dar poti spune tu ca in invataturile ei te poti reincarna in... Documenteaza-te si daca vrei sa vorbim pe concret, vorbim, daca nu pe presupuneri nu avem ce discuta.
doar pentru ca nu iti place sa ai o singura viata ci ti-ar placea sa iti dai respawn infinit, de asta preferi sa crezi in reincarnare? Un argument solid as zice pentru asta
Nu am spus ca nu imi place, am spus ca nu cred ca e posibil sa fie doar una. Sa nu mai fie nimic dupa. God
„ideea ca avem doar o singura viata mi se pare aiurea"
Nu-ti cunosc convingerile, insa crestinismul invata ca exista moarte si inviere la viata vesnica si punct. Poate parea greu de crezut, dar nu trebuie sa te iei orbeste dupa credinta. Verific-o si cu stiinta. Daca preferi sa crezi intr-un suflet care este parte imateriala a corpului, care pastreaza amintirile si gandurile dupa moartea corpului si care traieste vesnic, oke, dar mai uita-te odata peste dovezile care stau la baza acestui lucru. Gandeste-te un pic din perspectiva stiintifica, ce se intampla cu creierul, sediul informatiilor, la moarte?
Daca Vasile dupa ce moare si este reinviat sau whatever (nici voi crestinii nu stiti ce se intampla dar trecem peste) vrea sa se reincarneze si sa se intoarca intr-o anumita perioada de timp pe vechiul pamant, ii respecta zeul tau decizia sau nu? Daca nu ii respecta decizia, ce face cu el? Il forteaza sa ramana unde este?
In cazul mai sus prezentat, din cauza (sau datorita) atributelor zeului tau, el trebuie sa il ajute pe Vasile sa se reincarneze. Daca nu o face si daca il forteaza sa ramana unde este sau daca il distruge sau whatever, atunci el isi contrazice atributele iar asa ceva nu se poate.
--------------
"amintirile nu sunt stocate undeva dupa moarte"... si daca nu mai ai amintirile acumulate aici, mai poti sa zici ca acel "ceva" de dupa moarte esti TU? Ce anume te face pe tine... TU? Dupa ce mori, cum faci diferenta dintre TINE si Ion? Ba mai mult de atat, daca amintirile iti dispar (si presupun ca si experienta traita dispare), atunci ce rost are traitul aici? Care-i farmecul?
Mdah, a demonstrat la fel cum biblia demonstreaza existenta iadului si a raiului. Nu intelege gresit, sint adeptul TEORIEI reincarnarii, dar sint constient ca e doar o teorie.
Asteapta pana mori, decat sa ma chinui sa iti explic inca odata treaba asta, si peste cateva zile iar sa ma intrebi, mai bine ma multumesc, Gaia. Cate pretentii, viata e un dar, nu e ceva ce iti apartine. Nu ai tinut cont de Dumnezeu cat ai fost viu, dar ai mofturi si pretentii sa mai traiesti dupa ce mori. Singura cale prin care te poti convinge, daca nu vrei cu vorba, e sa vezi pe pielea ta. N-ai dreptul nici la viata asta, niciunul dintre noi nu are dreptul la viata, e doar un dar nemeritat, intrucat incalcam incontinuu „contractul" ca sa-i zic asa. Asa ca nu iti va fi incalcat nici un liber-arbitru daca Dumnezeu te v-a lasa mort pentru totdeauna. Si farmecul e ca la inviere vor fi restabilite acele amintiri. Dau ca exemplu pe Lazar. Cat a fost mort, a fost inconstient, nu i s-a transferat memoria si capacitatea de gandire undeva, intr-un suflet nemuritor. Cand a inviat, i-au fost restabilite.
Daca toti oamenii ar crede in reincarnare,nu am mai distruge planeta asta,pentru ca stim ca ne vom naste din nou pe ea.
Eu sprijin ideea de spirit si suflet.
Nu am de unde stii daca e adevarat sau nu, dar stiu ca(indiferent daca e adevarat sau nu) toti am crede in ea, ar fi mai bine pentru Pamant, care este distrus pe zi ce trece...
Nu-mi pasa ce scrie in cartea aia care a adus suferinta Pamantului si omenirii, nu belsug.
Ei hai, iar cu ideile stupide cu reîncarnarea și călătoriile în timp. Sau să înțeleg că te-ai decis cu privință la care ar trebui să fie efectele călătoriei în timp și ce anume e o reîncarnare?
Avand in vedere ca tu respingi reincarnarea fara o baza solida, doar din cauza favoritismului si a ignorantei nu prea cred ca iti poti permite sa mai comentezi ceva. Ti-am zis, reincarnarea ESTE compatibila cu zeul tau fie ca iti place, fie ca nu.
Vad ca si tu si vela, in loc sa raspundeti la ce am cerut (tu in comentariile trecute) alegeti sa schimbati si sa evitati subiectul.
Dacă ai fi mai sincer ai recunoaște că tu ești cel care a evitat să răspundă.
Totuși ai ocazia s-o faci. Deci, cum vezi, înțelegi tu reîncarnarea? Cum înțelegi tu călătoriile în timp, schimbările pe care le facă în trecut afectează prezentul, viitorul? De fapt știi bine ce te întrebasem (dacă nu - revezi). Succes.
Auzi eu cred in Dumnezeu, in reincarnare crestinismul nu crede fiindca Dumnzeu a venit in lume si a inviat omul cu trup, si ca la judecata v-a invia la fel, astfel ca nu ar putea sa invie un suflet cu o suta de truprui, astfel este neplauzibil si ilogic, iar daca este asa inseamna ca Buda s-a reincarnat, iar rugaciunile lor sunt zadarnice, Dumnzeu s-a intrupat si s-a facut om si ne-a chemat ca s fim mostenitori ai vietii venice, ne0a chemat ca sa fim dupa Chipul si asemanarea Sa, omul se poate indumnezei, acesta este ceea ce ne-a daruit Dumnzeu si multe altele, omul se poate lumina, aici in link-ul-l asta de few minutes cateva ceva descpre care intrebi tu, ascultatl curabdare si vei afla poate ceva referitor la intrebarea ta https://www.facebook.com/parintele.calistrat/videos/1714321908783074/.
Conform religiei creștine oamenii trăiesc o singură dată și după aceea vine judecata.Am citit de un cercetător creștin care a mers să se lămurească în orient unde se relatează mai multe cazuri de reîncarnare. a discutat cu multe persoane și totul părea real până a dat de in băiat care se considera reîncarnarea altcuiva și a descoperit că băiatul avea 4 ani când a murit persoana a cărei reîncarnare se considera și despre viața căruia știa întreadevăr multe detalii pe care nu i le spusese nimeni.Concluzia lui și ce cred și eu despre reîncarnare e că anumite duhuri demonice posedă anumiți oameni și după ce aceștia mor, demonii merg în alte persoane cărora le pot spune detalii despre viețile celor în care au locuit anterior, dar dacă persoana e exorcizată scapă de toate amintirile cuidate.
Omul nu e doar suflet. Sufletul NU ÎNCETEAZĂ niciodată să existe, DAR, reincarnarea nu exista din punctul de vedere al crestinismului, fiind INCOMPATIBIL cu revelatia biblica.
Pe de alta parte, cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, iehoviştii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:
"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!
După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;