| maintereseazaZZZ a întrebat:

Se stie ca in splina se descompun celulele sanguine al caror ciclu de viata s-a incheiat. Aceste procese sunt oarecum violente si crude pentru niste celule care si-au facut treaba cum trebuie pentru a mentine corpul sanatos. Si ficatul are un rol in acest sens, adica in descompunerea si eliminarea reziduurilor in urma descompunerii celulelor sanguine a caror durata de viata s-a incheiat.

Aceste procese si organe au fost create de Dumnezeu.

Ceva asemanator se intampla si in univers. Stelele batrane explodeaza sau intra in colaps.

E oare vreun motiv sa nu credem ca Dumnezeu coordoneaza evenimentele din univers vazand ca acolo au loc evenimente care pe noi oamenii ne infioara precum explozii si consumul de materie de catre gauri negre?

7 răspunsuri:
| AteuI a răspuns:

Iar vorbesti si faci niste comparatii de tot rahatul. La inceput nu-mi imaginam cum poti fi atat de paranoia, pana mi-a adus cineva la cunostinta ca esti martorul ala al lui Iehova, Meme10Memu. Imediat mi-am dat seama cu ce am de-a face. Daca tot te-ai documentat despre procesele din corp descrise de tine si moartea stelelor, de ce ti-a fost frica sa te interesezi si despre explicatia reala stiintifica cu privire la limita de "functionalitate" a acestor lucruri? Cred ca nu te-ai informat nici despre procese. Cred ca doar dupa ce te-ai trezit ai intrat repede sa vezi ce noutati mai e pe site-ul ala al vostru, al sectei, si a aparut acest articol care a fost structurat si creat de liderii din secta asa fel incat sa va intareasca voua ideea de creatiune divina, excluzand datele si explicațiile stiintifice care ar fi naruit articolul si ideea care liderii din secta incearca sa v-o induca.

| Mayhem666 a răspuns:

Gandire tipic crestina. Cand nu merge cu creationismul, o da cu stiinta, cu astronomia in special.

Daca te interesezi, vei afla ca o stea explodeaza mai repede cu cat masa ei e mai mica. Masa mai mica inseamna ca steaua respectiva isi consuma "combustibilul" mai repede decat o stea masica a carei durata de viata e mult mai lunga. Cu cat steaua e mai mare cu atat va avea o "viata" mai lunga. Aci nu se aplica legea naturii cu "ala mai batran moare si ala mai tanar traieste", aici in spatiu e "ala mai mare traieste mai mult, ala mai mic nu". Multe stele tinere sunt mici si prin urmare vor exploda mult mai repede, si sunt destule stele masive in univers, care sunt considerate batrane si care vor mai exista pentru foarte mult timp din moment ce fuziunea in nucleul lor nu va inceta din cauza masei si a numarului mare de hidrigen si heliu.

| maintereseazaZZZ explică (pentru Mayhem666):

Intrebarea nu cere intrarea in detalii despre cum si de ce, ci prin intrebare vreau sa exclud negarea existentei unui Dumnezeu iubitor datorita unor evenimente violente si crude care se petrec in organismul omului si in univers.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Mayhem666 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Corect. Dar la asta ma refeream. Ca doar nu o dadeau cu stiinta fara sa faca referinta la Dumnezeu. Am uitat sa mentionez cand am spus de stiinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Așa Dumnezeu ne arată cât de mici suntem, chiar dacă noi ne considerăm centrul universului.