| Inferno a întrebat:

Simplu inseamna perfect, cucat gradul de simplitate scade, creste cel de complexistate si automat si cel de imperfectiune. Si pot sa dau un exemplu simplu:
Un singur atom este mult mai perfect raportat la un sistem format din mai multi atomi, deoarece, conform pricipiilor termodinamicii, cu cat numarul de particule este mai mare cu atat capacitatea sistemului de a se rearanja este mai mare iar aceasta inseamna ca sisttemul tinde spre o entropie mai mare. Cum poate Dumnezeu sa fie perfect cand el este atat de complex?

14 răspunsuri:
| AlexeHellsing a răspuns:

Tu îți imaginezi că Dumnezeu are vreo legătură cu atomii voștri? Dacă există reacțiile astea puțin importante, atunci ele există ocupând o funcție de cadou de la diavol pentru a vă ține pe voi ocupați. Și tot ce ai spus mai sus este atât de greșit încât nici măcar nu trebuie să termini liceul ca să scuipi pe porcăria aia. Dacă tot vrei să-L,, definești,, pe Dumnezeu folosește matematica...

| GRs a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Inseamna ca Diavolul si-a pierdut mult timp sa creeze chimia, astfel incat oamenii sa foloseasca substantele in medicina.Nu vad ce ar fi rau in asta.

| Inferno explică (pentru AlexeHellsing):

Te-as ruga sa nu-mi mai raspunzi la intrebari daca nu ai nimic inteligent de spus, pentru a nu fi nevoit sa recurg la ignore.
Multumesc.

| dracu14 a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Dumnezeu este cel mai bun exemplu pentru a defini inexistenta

| dragos9234 a răspuns:

1)Simplu nu inseamna perfect(perfectiune nu exista).
2)Nu poate exista ceva mai perfect decat altceva(ori este perfect ori nu mai estehappy.)
3)Tinand cont ca dumnezeul biblic este omnipotent am putea considera ca este si perfect.

| BeyondTheDarkSun a răspuns (pentru AlexeHellsing):

"cu atomii voștri"
De pe ce planeta crezi ca esti? Sau, in mintea ta bolnava de religios, crezi ca te afli in rai?

| AlexeHellsing a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Eu nu cred ce nu văd.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Tu vorbeşti despre legi ce guvernează materia. Creatorul este în afara domeniului fizic. Dacă să facem o analogie: Cineva studiind un dulap doreşte pe baza aceloraşi principii să-l studieze şi pe meşterul ce la făcut. Cum crezi la ce concluzii va ajunge?

Foloseste un microscop.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru GRs):

Reformulez, nu cred ce nu văd cu ochiul liber.

E imposibil sa vezi orice lucru microscopic cu ochiul liber. Microscopul nu face decat sa mareasca imaginea unui obiect printr-un sistem de lentile. Pana si ochelarii folosesc lentile.Acum o sa-mi spui ca diavolul produce acele imagini ca sa ne pierdem credinta nu-i asa?
Cand crestinului ii e prea greu sa inteleaga cum functioneaza ceva zice ca-i munca diavolului.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru GRs):

Nu, nu voi zice asta, dar la un moment dat dacă lucrurile se măresc prea tare își pierd originalitatea. În plus nu ma de, nici eu, nici alt om de pe planetă să băgăm în seamă ceva ce nu se vede cu ochiul liber.

| TrentonChase a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Si pe Dumnezeu Il vezi cu ochii liberi?

| AlexeHellsing a răspuns (pentru TrentonChase):

Normal, de ce crezi că am comparat atât de des ateii cu niște orbi.