Acum depinde din punctul din care privesti. Daca privesti din perspectiva unui credincios satansimul este ceva urat. Daca privesti din perspectiva unui liber-cugetator (ateu) fiecare are dreptul sa creada ce doreste. Acum mai vorbim si de 2 tipuri de satanism. 1. ) Atunci cand contientizezi ca Satan este opusul lui Dumnezeu si tu alegi sa fi de partea rea. 2.) Am auzit la ceva prieten cum ca unii satanisti pretind ca ei au fost creati de Satan.
Din perspectiva unui crestin, satanismul este ceva aiurea. Eu unul sunt ateu.
Anti crestini. Pentru mine satanismul e crestinismul intors, parca si crucea au intors-o si au facut-o simbol satanist. Sunt curioasa, voi chiar credeti ca satan e ce credeti sau vreti sa credeti pentru ca e mai bine asa decat sa-i slujesti zeului evreilor?
Eu n-am ideii de astea preconcepute eu observ realitatea si doveziile, nu ma intereseaza ce fac romanii prin cimitire noaptea mai ales tineri cu gaina dupa ei, sincer cred satanisti sunt un fel de comedie in cimitire romaneasca adica ala crede ca satanel exista si daca sacrifica o gaina va ajunge in iad la caldura da ce gaina e un fel de plata a calduri vesnicie?
Probabil ca cea mai raspandita este aceea ca ei sunt totuna cu ateii, daca vorbim de perspectiva anumitor crestini.
Asemanarea intre crestini si satanisti este ca amandoua partile au ca Dumnezeu pe Lucifer!
Diferenta, Satanistii sunt mult mai rationali decat oike din turma Domnului!
Concluzia:
Cei care se cred Non-satanisti, adica crestinii, sunt in general mult mai negativi deci si mult mai mai diabolici decat cei mai infocati satanisti!
Nu cred ca in cazul satanismului poate exista notiunea de ''idei preconcepute'' ci de IDEI ADEVARATE!
Daca ateismul inseamna -lipsa unui Dumnezeu/zeu
Crestinismul-inseamna credinta in Divinitate/Dumnezeu (bun)
Satanismul-inseamna FARA DOAR SI POATE ceva ''nebunesc''-o credinta cu totul nebuna, care promoveaza raul sub toate formele, care NU poate aduce ceva bun ci din contra INDOCTRINEAZA oamenii si ii PROSTESTE cu ABSURDITATI, o spune chiar numele/o defineste...E O MARE PROSTIE!
Trebuie sa clarificam mai intai ce intelegem prin "satanisti". Mie mi se pare ca marea lor majoritate doar se joaca de-a satanistii, iar altii se identifica cu un fel de "satanism ateu", care mi se pare ca nu face altceva decat sa dea apa la moara crestinilor care spun ca ateii sunt de fapt satanisti. Adevaratii satanisti, cei care chiar sunt seriosi in legatura cu credintele lor, mi se par nebuni de-a binelea. Locul lor e la psihiatrie.
Avand in vedere ca satana e un personaj biblic, inteleg ca satanistii, accepta biblia si deci si existenta dumnezeului crestin. E corect?
Nu cred ca exista satanisti, exista doar copii naivi si cu figuri in cap, sau oameni dusi cu pluta.
Cea mai mare idee preconceputa legata de satanism este evident faptul ca acesta are vreo legatura cu Satana. Este extrem de mica diferenta intre un ateu si un satanist.
Cea mai preconcepută idee a mea? Că n-aveți treabă acasă. Ce fel de satainst ești? Modern? Atunci ar avea o oarecare logică, deși nu înțeleg de ce simte cineva nevoia de a trăi după o ideologie stabilită de un nene într-o carte când poate să trăiască liber după propriile idei. Dacă nu, atunci chiar nu te înțeleg, și mi se pare o alegere oarecum teribilistă.
Sunt cam multe. Inainte sa ma documentez credeam ca satanistii omoara oameni pentru ritualuri, ca urasc pe toata lumea, ca dezgroapa mortii si le taie capetele pentru alte ritualuri, ca vor sa faca doar rau, credeam ca traiesc la marginea oraselor. Acum ii vad cu alti ochi.
Vedetzi, desi discutia asta merge iar in directia inutilitatii, vreau sa notam un lucru. Crestinii practicanti sunt mult mai putini, ei nu depasesc 20 de procente. Ei, daca vom face o comparatie la Bac intre notele celor din liceele crestine si cele de la restul lumii, veti avea un soc. Va veti schimba radical parerea. Nu cred ca sunt multi pustani (chiar aici, pe TPU - sau mai ales aici) care sa tina pasul cu un copil trecut prin aceste unitati de invatamant (apropo de cultura generala). Vorbesc in cunostinta de cauza.
PS: eu am mai pus datele de la Ministerul Educatiei, tot in scopul ilustrarii acestui punct de vedere. Le reluam daca vreti.
Fiecare poate crede in ce vrea! daca satanistii se inchina la satan, ii opreste cineva? mult spor la urlat in cazane
Hm, Gaini sacrifici? Wft? Acu sa vedem Satanael daca nu ma insel s-ar traduce prin "Al Domnului" pecand Satan fara sufixul "el" inseamna adversar, acuzator.Sacrifici nu se fac si nu stiu ce ai cu gaini si nu are legatura cu "caldura vesnica".
"Pentru mine satanismul e crestinismul intors, parca si crucea au intors-o si au facut-o simbol satanist."
Se vehiculeaza ca crucea intoarsa e un simbol mai vechi.
". Sunt curioasa, voi chiar credeti ca satan e ce credeti sau vreti sa credeti pentru ca e mai bine asa decat sa-i slujesti zeului evreilor?"
Pai in satanism Satan e un extraterestru desi satanismul e diferit de ceia ce se vehicula la origine:http://www.descopera.org/bogomilismul/
Nu intelegi ca nu stii ce este satanismul teist: www.bucurialuisatan.com
www.flacaraneagra.ro
"Cea mai mare idee preconceputa legata de satanism este evident faptul ca acesta are vreo legatura cu Satana."
Ai avea dreptate daca satanismul n-ar fi mai vechi decat cel creat de lavey.
" Este extrem de mica diferenta intre un ateu si un satanist."
Cum am mai spus poti fi ateu si insa nu satanist insa un satanist poate fi ateu.