anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sper ca am postat la categoria corecta, daca nu, rog adminii sa imi mute intrebarea la categoria corecta!
Poate sa imi explice si mie cineva de ce atunci cand se intampla un accident sau o nenorocire, de ce multi baga replici de genul:Asa a vrut Dumnezeu sau asa i-a fost scris? Nu vi se pare absurd sa vii sa spui despre un zeu ca este bun si iubitor si cand se intampla un accident, gata asa a vrut el sau texte din astea! A fost acum 1 un an la mine in oras un accident cu o fetita de 8 ani care a zburat prin parbrizul masinii pentru ca nu avea centura de siguranta pusa! A aflat si proful meu de religie de asta si a inceput cu texte de genul:Fetita aceea era un campion si Dumnezeu are nevoie de campioni si multe altele!
P.S:Vreau argumente logice va rog, nu explicatii religioase!

17 răspunsuri:
| LupusDei1993 a răspuns:

Dumnezeul ''bun'' oricum e un personaj fictiv pe care lumea inca crede ca ar exista pana si in anul 2021!

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e bun la toate. In primul rand e bun pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori, apoi e bun pentru justificarea prostiei, nestiintei, primitivismului si a neputintei.
Omul rational si inteligent nu apeleaza la povesti primitive, fanteziste si absurde pentru a explica realitatea existenta.
In consecinta Dumnezeu e simbolul nestiintei, primitivismului, minciunii, inselatoriei, prostiei, comoditatii, lipsei de gandire, imposibilitatii de a vedea realitatea asa cum este si e utilizat la "nevoie".

| ȚaraGalilor a răspuns (pentru LupusDei1993):

Stii ce este mai amuzant? Cand vezi unii oameni care spun de ex ca nu se vaccineaza pentru ca nu este de la Dumnezeu dar daca aud de homosexuali si alte lucruri normale prin Occident incep sa injure, blesteme etc!

| ȚaraGalilor a răspuns (pentru halogen001):

Exact! Multi prefera sa dea vina pe o zeitate care nici macar nu stim daca Dumnezeu este cel Adevarat si nu vor sa invete sa zic asa ceva din accidentul respectiv! Pe de alta parte, se tot spune ca Dumnezeu pedepseste si etc dar de ce nu ii pedepseste de ex si pe popii aia infecti care violeaza copii si fura bani de la batrani manipulandu-i cu tot felul de povesti(sunt si preoti buni, nu generalizez)?!

| halogen001 a răspuns (pentru ȚaraGalilor):

Asa este. De la un personaj imaginar care nu e mai mult decat o minciuna nu ne putem astepta la nimic bun.

| ȚaraGalilor a răspuns (pentru halogen001):

Oamenii au nevoie sa creada in ceva! Totusi cine a spus ca religia reprezinta o parte din saracia noastra a avut dreptate! Ma uit la tari precum Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca etc unde ei nu pun pe primul loc religia pentru ca au alte lucruri mai bune de facut ca sa se dezvolte(pentru ei religia este ultimul lucru la care s-ar gandi)!

| vasile2222 a răspuns:

Trebuie sa intelegem ca nimic nu se intampla aleator. Fiecare din noi alege ce si cum va experimenta in aceasta viata.
Fetita din exemplul tau a ales acea moarte/la acea varsta etc. Deci putem spune ca asa i-a fost scris. Cu specificatia ca scenariul a fost scris de ea, nu de (un) Dumnezeu happy

| CostinAlamariu a răspuns:

O sa-ti zic ceva ce nici macar nu are legatura cu religia, sa vedem oare accepti ce zic sau te faci că plouă?

Bun, ideea e urmatoarea. Toti oamenii mor la un moment dat. Kapish?
Da, normal ca e trist si tragic cand moare cineva, mai ales apropiat noua, dar cand privim lucrurile "la rece" in mod obiectiv si logic... e logic ca oamenii sa moară. Si nimanui nu îi e promisa o viata lunga.

Unde e nelamurirea acum?

| h379m3973423 a răspuns:

Fetița aia a ajuns în Rai, stai liniștit.
Important e ce se întâmplă cu restul.

PS Dumnezeu nu este doar iubitor, este și drept. Dumnezeu nu vede prin moarte o nenorocire ci o adormire. Proful ăla de religie cred că nici el nu știe ce spune.
Când Satana a vrut să încerce credința familiei fetiței(sau mai știu eu a cui care avea legătură cu aceasta) a cerut voie de la Dumnezeu să o omoare pe fetiță(Vezi IOV1). Dumnezeu a aprobat pentru că știe El de ce, iar fetița a ajuns mai repede Acasă.

Cât despre restul, referitor la traficul de persoane și altele în care nu implică moartea cuiva... nu știu. Când o să vină Domnul Isus să împărățească pe Pământ l-om întreba.

| ȚaraGalilor a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Nu ma fac ca ploua, stai linistit! Problema este ca atunci cand se intampla astfel de tragedii nimeni nu invata nimic din ele!

| ȚaraGalilor a răspuns (pentru h379m3973423):

Mda,ma asteptam sa imi dai un raspuns logic dar il voi lua tot ca pe un raspuns crestin nefolositor! Iar daca mai credeti ca Satana exista si mai credeti ca acolo sus exista un zeu care sta cu biciul in mana si pedepseste orice pacat, atunci nu mai zic nimic! Cum spunea si Bendeac:Mi-e mila de voi si de teama voastra vis a vis de un Dumnezeu care in Vechiul Testament pune o haita de lupi sa ucida niste copii!

| ȚaraGalilor a răspuns (pentru vasile2222):

Mda, oamenii prefera sa dea vina pe o zeitate in loc sa invete din greseli!

| vasile2222 a răspuns (pentru h379m3973423):

>>PS Dumnezeu nu este doar iubitor, este și drept.
Am auzit odata un popa - in rezumat spunea ca oarecum ar fi ok unui hot intai sa-i tai mana, apoi sa-i arati dragostea. Ca trebuie sa fie dreptate. Cea mai mare tampenie a religiei e ideea de judecata. A judeca, a face dreptate, nu are nimic de a face cu dragostea. Nimeni nu te judeca. Sufletul tau, Universul, Dumnezeu etc este numai iubire.

| vasile2222 a răspuns (pentru ȚaraGalilor):

Eu cred ca multi invata. Chiar daca nu pe moment.
Si nu e o tragedie. E ceva firesc.

| h379m3973423 a răspuns (pentru vasile2222):

A judeca, a face dreptate este doar la nivelul lui Dumnezeu, nu la nivelul nostru(apropo de treaba cu mâna).
Pe de altă parte Dumnezeu a îngăduit autoritățile și noi trebuie să ne supunem acestora în societatea în care ne aflăm.

| h379m3973423 a răspuns (pentru ȚaraGalilor):

Ce logică vrei să ai dacă n-ai citit Biblia? Evident că nu înțelegi logic explicațiile creștine a ce s-a întâmplat în afara cadrului creștin dacă nu ai citit măcar o dată cap-coadă Biblia.

Ca și când ai zice că nu înțelegi principiile termodinamicii, tu fiind repetent în a 5-a...

PS aroganță împreună cu un citat de-al lui Bendeac laughing Când o să crești mare ai să realizezi cât de penibil ești. Dacă ești mare(apropo de 92)... mi-e mie rușine că am vorbit cu tine.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru ȚaraGalilor):

Și ce era de invatat de aici? Nu schimba topicul intrebarii. Tu spuneai ca e absurd ca un Dumnezeu bun si iubitor sa fie in controlul vietii (si a mortii) unui om. Bineinteles ca Dumnezeu nu vrea sa murim, noi am ales sa murim. Dar momentul in care murim e decis de Dumnezeu ca fiind cel mai bun moment. Omul a ales moartea, Dumnezeu alege momentul. Gândeste-te asa: un copil de gimnaziu a fost leneș si a luat o nota mica la evaluarea nationala, asa ca nu se poate inscrie decat la un liceu tehnic. Si atunci tatal acelui copil il sfatuieste la care liceu tehnic sa se duca astfel incat sa fie cel mai bine pentru copil. Asta inseamna ca tatăl acelui copil nu l-a iubit fiindca l-a trimis la un liceu tehnic? Nu. Tatal copilului a lucrat cu alegerea acelui copil de a fi leneș.
Acum înțelegi?