| Fatamuntilor a întrebat:

Sper sa fi nimerit categoria(daca nu,rog un moderator sa mi-o mute,pentru a fi in,,legalitate"
Ce parere aveti de vraji,blesteme,farmerce? De ce credeti ca tot mai multe persoane apeleza la vrajitoare pentru a-si rezolva probleme.Si tot timpul pe bani grei! E CORECT ca vrajitoarele sa profite de naivitatra,, prostului" (ati vazut ce palate au?)
Mai nou am auzit ca si unii preoti se ocupa dezlegari de blesteme.Are vreo relevanta fata de invataturile crestine? Sau mai rau...le invoca.(blestemele).Ce ziceti?

47 răspunsuri:
| contαbαndonαt a răspuns:

Foarte multa superficialitate si naivitate, asta spun eu.
Of, disperarea in combinatie cu autosugestia poate reda, de cele mai multe ori, un rezultat daunator din cauza incompetentei de adaptare si de solutionare a problemelor prin mijloace rezonabile/eficiente. Efectul fiind unul devastator, atat in cazul pers. cu pricina cat si-n mediul social (aviz tarilor subdezvoltate).

| RAY a răspuns:

Eu nu as avea nimic contra daca miar da un palat da cum nu-mi da propun arderea pe rug

| Lizzu a răspuns:

"Ce parere aveti de vraji, blesteme, farmerce?"
-cred ca nu exista.
--Ori, daca individul tinta incepe sa aiba probleme in viata sau modificari in gandire si comportament cred ca e posibil sa fie un atac energetic asupra lui si nu invocarea si trimiterea fiintelor malefice dupa el.
Si atata tot.

De preoti mai bine....nu mai vorbim.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
din batrani exista o vorba.
Nu e prost cel care cere/prost e cine da"..deci..doar un om lipsit de incredere si slab de inger poate sa se increada in vraji/descantece etc..ca nu suntem noi total de acord cu palatele lor, asta e alta mancare de peste, problema mare este a autoritatilor ca nu se implica cu folos iar daca o fac, o fac doar de fatada.
despre preoti..fiecare va plati la randul lui/si noi vom fi judecati si pedepsiti dupa faptele noastre.
O zi bunahappy

NOname
| NOname a răspuns:

Sunt vrăjeli pentru creduli şi slabi de minte, în prestarea profitorilor fără scrupule, deseori chiar preasfinţiţi (unii "vindecă", unii "leagă şi dezleagă", unii "ghicesc"...).
- http://youtu.be/uyJd1SDeQr0
- http://youtu.be/MryD8U6iR88?t=11m4s
- http://youtu.be/khoQXnzITn0
...şi aceştia au drept la vot... :|

| Delmoniko a răspuns:

Popii vor sa faca bani pe o parte, vrajitoarele pe alta.
Practic, sunt anumite elemente folosite de-a lungul mileniilor de diferite categorii pentru a impresiona.
http://mythologica.ro/fierul-in-farmece-si-vrajitorie/
http://mythologica.ro/bagheta-vrajitorilor/

| Fatamuntilor explică (pentru NOname):

...sunt tot felul de preoti! Unii inteleg menirea cu care sunt pregatiti,alti recurg la alte tertipuri pentru a-si atrage credincosii,nu tocmai,, ortodoxe''(nu am putut urmari fimuletul pana la capat)
Cat despre vrajitoare...ce sa zic au aparut ca ciupercile dupa ploaie,, profita de naivitatea, prostilor, profita de oameni afalati la necaz.Ma intreb oare daca statul impoziteza asa ceva.Ca s-ar aduna ceva... ziceam si eu.

| Ben00 a răspuns:

Angycut, nu prea pierzi ocaziile de a lovi in preoti. Ce alte belele mai fac preotii?

Cred ca sunt prin cartile de rugaciuni si rugaciuni pentru dezlegari de blesteme sau de vraji, care se citesc la cererea unor credinciosi.

| mODIN a răspuns:

Cum adica:" tot mai multe persoane apeleza la vrajitoare pentru a-si rezolva probleme"? Ce te face sa zici asta?
Si daca crezi in vrajitorie inseamna ca esti prost, dar e perfect normal sa crezi in Dumnezeu?

| Fatamuntilor explică (pentru Ben00):

Unu la mana...nu lovesc in preoti, ci doar in institutia bisericii! Nu pot fi de acord cu averile pe care aduna biserica.(iesim din tema)
Nu sunt singura, ci cel putin jumatate din cei ce intra la acesta categorie.
Nu ai zis totusi parerea ta despre vrajitoare!
ps; sincer, daca nu-ti convine asfel de intrebari, le poti ocoli; sau raporta!

| Fatamuntilor explică (pentru mODIN):

Sunt destule persoane publice care au apelat la vrajitoare.Nu eu o spun ci statisticile.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Mai nou nu apeleaza nimeni la vrajitoare din cauza ca nu au rezolvat problema cu Elodia

| Ben00 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Aha, deci nu lovesti in preoti ci in Biserica.
Stiu ca nu esti singura, insa macar restul nu sustin ca sunt crestini.
Nu ma ocup cu raportatul, eu doar am remarcat tehnica atasarii la practica vrajitoriei a unui ghiont dat bisericii.
Nu stiu daca sunt mai murdare loviturile directe sau cele mascate.

| sublime89 a răspuns:

Are o mare relevanta pentru ca religia e cea mai mare superstitie. Nu e o coincidenta ca cei religiosi sunt si cei mai superstitiosi in tara asta, si ca ei sunt aceia care se duc pe la vrajitori. Nu e o coincidenta ca unii preoti au inceput sa se ocupe de asta, la fel cum nu e o coincidenta ca asa-zisele "vrajitoare" tot timpul vorbesc de "d-zeu" si sunt persoane credincioase. Nu e o intamplare faptul ca tot mai multi oameni apeleaza la asa ceva, pentru ca in tara asta ignoranta a ajuns la un nivel intolerabil, dupa parerea mea. Nu e o intamplare ca influenta bisericii ortodoxe creste, sau ca atatia romani cred in astrologie. Toate astea sunt efectele a 24 de ani de indobitocire in scoli, facuta de cele mai multe ori prin intermediul materiei numita "religie", in timp ce stiinta e data tot mai mult la o parte. Pentru stiinta nu sunt bani niciodata, dar pentru catedrale de milioane de euro sunt bani tot timpul. Ce ciudatenie. Un exemplu: avem si noi o statie de cercetare in Antarctica, Law-Racovita se numeste, si aia ne-au dat-o cadou australienii, dar nici macar pentru aia nu sunt bani. Se plang putinii cercetatori romani de acolo ca pana si bulgarii au de cateva ori mai multe fonduri alocate pentru statia lor de cercetare decat avem noi. Sa nu mai zic despre alte tari. Cu astfel de mentalitati vom ajunge ca vom cersi tot timpul de la altii.

| Fatamuntilor explică (pentru Ben00):

Mi s-a parut corect sa recunosc ca sunt crestina.Eu cel mai des nu am fost de acord sau am criticat pe cei care aproba numarul mare de biserici raportat la numarul de locuitori dintr-un anumit perimetru.
Ideiia acestei intrebari mi-a venit culmea...citind pe un site crestin.

caramela
| caramela a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Daca nu ai pierdut averi dand la biserica, de ce tot lovim in biserica/preoti?
nu cred ca saraceste careva daca te duci si platesti o liturghie dand un leu/maxim 2. daca tot lovim in biserica/preoti de ce mai zicem la necaz Doamne ajuta? e clar ca banii provin din buzunarele celor care banii le vin din munca necinstita.
O seara bunahappy

| Fatamuntilor explică (pentru caramela):

Nu e vorba doar de banii pe care ii dau eu. Platesc ca orice crestin taxe / liturghii.Nu neaparat ca lovesc Biserica.Nu pot fi de acord cu unele nereguli care sunt evidente.
O seara buna si tie(a mea nu este0

| RAY a răspuns (pentru Delmoniko):

Fain site ul

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Din ce in ce mai multi romani apeleaza la vrajitoare fiindca romanii sunt din ce in ce mai prosti. Toti romanii inteligenti si cinstiti au plecat in strainatate pe salarii de zeci ori mai mari decat ar fi primit in tara. In Romania, daca esti putin mai inteligent (nu foarte mult) te imbogatesti prostindu-i pe cei ramasi.
Vrajitoarele nu au nicio vina ca romanii sunt idioti si au ales sa speculeze prostia lor. De vina sunt clientii, ca daca n-ar mai avea clienti n-ar mai sta sa legene maturile la gura sobei. Eu asa vad lucrurile. Viata e dura si se descurca cine poate. Autoritatile sunt incompetente fiindca fac parte din masa de prosti ramasa in Romania.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Luxul și prostia în viață se plătesc!
Pa, pa.

| zurick a răspuns:

1.Nu cred în vrăji, blesteme, farmece etc.Mi se par doar o prostie folosită de niște oameni inteligenți care nu știu cum să-și folosească inteligența.
2.Pentru că așa cum orice om dorește să găsească rezolvarea unei probleme mai repede și mai eficient, persoanele care apelează la așa ceva își crează iluzia că asta este cea mai ușoară cale(evident e mai ușor să dai bani cu carul în loc să-ți folosești creierul sau să ceri ajutorul oamenilor care te vor ajuta fără să le dai ceva), e și mai rapidă, dar eficientă în nici un caz
3.Așa cum am spus și mai înainte după părerea mea sunt niște persoane inteligente (care nu știu să folosească ce au), nu este corect, dar a cui e vina că asta se promovează acum?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Biblia condamnă categoric astfel de practici. Deuteronomul 18:10, 12

NOname
| NOname a răspuns (pentru zurick):

Nu tocmai. Majoritatea escrocilor "inteligenţi" (care o dau în misticisme) sunt şi ei nişte idioţi, care chiar sunt convinşi că deţin nişte puteri supranaturale (aşa conving şi restul turmei mai uşor, mai autentic, ca de la fanatic la fanatic).

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Nu este o noutate. De multa vreme exista astfel de preoti, eram eu mica si auzeam pe la colt de strada de preotul cutare care deschide cartea, citeste viitorul si nu mai stiu ce minuni.
Din pacate banul are o putere mult mai mare decat Dumnezeu.
http://adevarul.ro/......index.html

http://stirileprotv.ro/......odoxe.html

| zurick a răspuns (pentru NOname):

Într-adevăr.Sunt și unii care deși știu adevărul profită de naivitatea unor persoane,aceștia îmbogățindu-se,iar credulii sărăcind.(mă rog doar nu i-a obligat nimeni, ei s-au adus în halul ăsta), însă cei care chiar cred că sunt niște persoane care au darul de a avea nu știu ce puteri, au nevoie de un psiholog, dar ce te faci dacă sunt încurajați de oamenii care chiar cred aceste lucruri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un preot poate dezlega un blestem care este aruncat asupra unui individ sau a familiei acestuia prin rugaciuni etc

| SatanistAteu1666 a răspuns:

Dezlegarile crestine NU SUNT REALE.Depinde si la ce te referi aici..in unele lucruri intervin Satan si demonii sai dar in alte lucruri e doar energia noastra directionata pentru un anumit scop sau vodoo.Si nu profita de nimic, vrajitoria satanista e reala si functioneaza, cei care au practicat si vazut demonii stiu despre ce vorbesc.

| sempreinvolo30 a răspuns:

Unii oameni apelează la puterea spiritelor pentru a încerca să vindece boli. Alţii le fac farmece duşmanilor lor pentru ca aceştia să se îmbolnăvească sau chiar să moară. Puterea din spatele tuturor acestor practici este Satan.
(1 Ioan 5:19) Ştim că provenim de la Dumnezeu, dar întreaga lume zace în puterea celui rău.

Astfel, creştinii nu trebuie să ia parte la nici una dintre ele : „Să nu practicaţi magia" (Leviticul 19:26, NW)
. Faptul de a sta lângă Dumnezeu este cea mai bună ocrotire împotriva farmecelor pe care ni le-ar putea face alţii. — Proverbele 18:10.
Demonii chinuiau unii oameni inca de pe timul lui Isus, iar acest lucru se poate intampla si in prezent
În timpurile biblice, demonii care îi posedau pe oameni îi chinuiau pe aceştia în diferite feluri. Unii dintre acei demonizaţi nu puteau să vorbească, unii erau orbi, alţii alienaţi mintal, iar alţii deţineau puteri supraomeneşti (Matei 9:32; 12:22; 17:15, 18; Marcu 5:2–5; Luca 8:29; 9:42; 11:14; Faptele 19:16). Uneori, suferinţa cumplită era amplificată când o persoană era posedată simultan de mai mulţi demoni (Luca 8:2, 30)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este un domeniu interesant unde gasim de toate pentru toti.
De regula fiecare gaseste exact ce merita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Molitfelnic mai sunt consemnate si molitfele Sfantului Vasile cel Mare care se citesc numai de catre arhiereu sau de preot. Biserica Ortodoxa nu permite ca mireanul sa se substituie preotului si sa indrazneasca sa citeasca molitfele Sfantului Vasile cel Mare sau alte rugaciuni copiate din Molitfelnic si preluate de cartile de rugaciuni unde apare formula: "dezleaga...", caci numai preotul, ca slujitor al Altarului, este intarit prin hirotonie si investit cu Sfanta Taina a Preotiei. Credinciosul mirean are destule arme ca sa se apere de diavol: Sfanta Cruce, smerenia, rugaciunea (psalmii lui David), postul, aghiazma (apa sfintita), Spovedania, precum si tot ajutorul Bisericii.

Un exemplu concret este o versiune a acatistului Sfantului Ciprian care are atasata la sfarsit o rugaciune preluata dintr-un Molitfelnic mai vechi si care cuprinde formula: "Asa, Doamne, Stapane a toate, auzi-ma pe mine, nevrednicul slujitorul Tau (Arhiereu sau Preot - n. n.) si dezleaga..."

Deci, se intelege ca se adreseaza harului preotiei, nu faptelor crestinului. Am intalnit o familie (n. n.) care citea acest acatist si in momentul in care ajungeau la rugaciunea respectiva si pronuntau cuvintele: "dezleaga..." (aceasta formula se repeta de patru ori in cuprinsul acestei rugaciuni - n. n.) le sareau scantei din ochi, ceea ce de fapt, confirma cele subliniate mai sus.

Iata si parerea Parintelui Arsenie despre cum trebuie sa actioneze crestinul in lupta cu vrajmasul: "O mare greseala este ca, atunci cand esti ispitit vizibil, sa-l blestemi pe dracul, sa dialoghezi cu el. El este bucuros ca-l consideri. Trebuie desconsiderat, ca nu-i o putere, e un tolerat. Cu dusmanul nu se sta de vorba. Roaga-te la Dumnezeu, ca puterea Numelui il goneste: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!