Cred că adevărul e relativ, dar Realitatea formează un ansamblu total de "adevăruri" relative.
Care e acel adevăr suprem că eu nu îl știu, poate îmi deschizi tu ochiul de la glanda pienală?
Spiritualitate LIBERA, dupa ce am baleiat toate parerile gasite! Care intamplatir sau nu se afla in RELIGIA ORTODOXA!
Spiritualitate liberă în religia ortodoxă? În primul rând nu există religie ortodoxă și religie creștin ortodoxă și în al doilea rând unde vezi tu spiritualitate în creștinism? Explică-mi ce înseamnă pentru tine spiritualitatea de o asociezi cu religia creștină. N-au absolut nicio legătură una cu alta.
Sincer nu, aia este folosita doar la comunicarea cu spiritele si nimic mai mult. Pai zi tu ceva care sa fie "spiritual" la religia voastra.
Asa pare! Am studiat cu mintea mea, poate gresita, toate indeletnicirile umane, nu pe termen scurt, pe termen istoric de LUNG!
Cat am putut!
In religia ortodoxa am gasit libertatea! In context desigur ecumenic si sobornicesc. Adica in fata regulilor acceptate de o comunitate de buna voie si cu fericire!
Spiritualitatea trebuie, pentru intelegere, mai intai definita!
Recunosc aici ca va fi o problema de INTELEGERE, caci intre Religia care este bazata pe CREDINTA (adica pe a nu pune problema a gasi o baza rationala) si LOGICA UMANA exista o dihotomie care te poate pune pe ganduri! Deci, in Logica umana (kantiana) nu vom intelege decast rarissim logica dumnezeeasca!
Spiritualitatea inseamna, in parerea mea, exact PUNTE de legatura intre partile Dihotomieo!
Nu ai sa o gasesti asta in dex sau alte maculaturi!
Totusi Imanuel KANT, nu stiu daca era sau nu credincios a scris in Logica Transcedentala pe care va trebui sa o citesti spre a avea o cat de cat autoritate in discutia despre Spiritualitate, ca peste quintesenta antica ar mai exista vreo doua gradere de CUNOASTERE, mai greu palpabile care sa poata defini ESENTA SPIRITUALITATII!
Acum pot spune ca tu crezi ca 'un om spiritual' este un papitoi care spune bancuri bune, la care razi si tu!
Adevarul, insa, poate fi pe aproape!
CHIAR TE ROG SA_MI DEFINESTI conceptul de SPIRITUALITATE! In opinia ta!
Poate vorbim de notiuni diferite, caci intr-o discutie musai trebuie sa ne explicam!
Caine, sa stim ce e un caine, vaca, la fel, magar, la fel.Sau alte notiuni! Ca sa nu scoatem pistolul ca in filmele cu cawboy, fara ca celalat sa ne fi bagat in seama si sa ne incarcam cu o crima, fara motivatie!
Să înțeleg că pentru tine spiritualitatea este legătura omului cu Yehova?
Spiritualitatea vine de la nimic altceva decât de la spirit. Dar spiritul ce este? Este exact sufletul, fie el uman sau animal. Să spui că o religie este spirituală înseamnă că acea religie trebuie să-și învețe adepții cum să-și "dezvolte" sufletul pentru că asta presupune spiritualitatea, dezvoltarea sufletului.
Mai exact, cum se dezvoltă un suflet? Religiile păgâne antice își introduceau adepții în tainele puterilor sufletului. Adepții învățau că spiritul/sufletul este compus din lumină (sau energie luminoasă) și au nevoie tot de lumină pentru a și-l dezvolta. Asta avea efecte benefice asupra întregii lor existențe ca oameni. Pentru asta, religiile antice își învățau adepții să stăpânească vibrarea anumitor cuvinte din limba sanscrită (și egipteana era o limbă "spirituală") în scopul creării unui sunet care să rezoneze pe frecvența sufletului, încărcându-l astfel cu lumină ca să zic așa.
Sufletul are în componența sa o grămadă de canale energetice care asigură trecea energiei, canale numite chakre. Există 7 chakre principale de-a lungul coloanei vertebrale de care se leagă semnificația culorilor în plan spiritual, dar și frecvența diferitelor sunete. Spre exemplu, ROGVAIV este ordinea culorilor de la prima chakră din baza coloanei vertebrale până la ultima aflată în creștetul capului.
http://bucurialuisatan.com/......_Light.gif
Mai exact, la ce ajută dacă îți dezvolți astfel sufletul? La multe, spre exemplu, să te vindeci singur, să-i influențezi pe alții, să-ți modifici anumite trăsături fiziologice etc.
Toate astea aveau legătură cu ciclurile planetare, poziția lunii, astrologie, zodii etc. Totul ține de ezoterism.
Religiile care își învățau adepții să practice toate aceste învățături erau cunoscute drept păgâne și politeiste pentru că Zeii erau cei care adus aceste cunoștințe în rândul oamenilor.
Care a fost treaba cu creștinismul? Evreilor nu le plăcea că oamenii își avansau astfel sufletele și au trecut la exterminarea acestor religii și distrugerea cunoștințelor oculte (spirituale, aceeași chestie). Tocmai de asta, religia creștină condamnă magia pentru că asta presupunea ea în antichitate, dezvoltarea sufletului.
În plus, evreii s-au pus pe distrus (sau furat) toate cunoștințele oculte pe care le-au găsit, spre exemplu, incendierea bibliotecii din Alexandria.
Religia creștină nu are absolut nimic spiritual în ea. Dacă tu duci o viață materialistă și supusă religiei în scopul că o fantomă îți va trimite sufletul în "rai" asta nu înseamnă nici pe departe că ești o ființă spirituală. Religia creștină condamnă tot ce este legat de spiritualitate și dezvoltare personală. Observi că sunt unii fanatici care afirmă că este "păcat" până și să te gândești la ceva anume? Asta ți se pare libertate? Libertatea înseamnă să fii în stare să gândești singur și pentru tine însuți, fără să fii influențat de dogme sau principii menite să-ți îngrădească creativitatea sau dezvoltarea mentală, dogme și principii exact cum sunt cele ale creștinismului de exemplu.
Insusi TERMENUL de 'spiritualitate' apartine religiilor! Restul sunt ABUZURI de limbaj! Poate nu stiai asta!
Din contra! Spiritualitatea ESTE RELIGIE! Daca vrei sa inventezi alti termeni pentru neroziile tale, esti LIBER!
Toti sunteti intr-o EROARE conceptuala!
de ce nu intrati pe 'conversatii' si sa vorbiti despre baieti si fete?
Confuzie totala! Repeti greseli filozfice 'antice! (Spencer-ma rog, 1800).
Ca sa fie Absolut, ADEVARUL apartine NUMAI Lui DUMNEZEU! Relativi suntem doar Noi!
Sau hai sa formulez mai clar raspunsul:
Spiritualitatea ca termen si fond, a fost adus in discutie de religii. Cea Ortodoxa prin Sf. Duh, care reprezinta Spiritul Dumnezeesc. Dumnezeu a proclamat Libertatea intru Poruncile Sale.
Care sunt cele din DECALOG, cred ca le stiu cam toti oamenii.
Acea 'sspiritualitate libera' de care vorbesti tu, ar trebui sa fie aceasta, din canoanele amintite.
Daca te gandesti ca poti fura, minti, ucide, insela, sa te crezi cel mai tare din parcare,, este altceva! Nicidecum 'spiritualitate libera'!
Speculatiile altora, care le descoperi a nu intra in canoanele Decalogului?
Cine te obliga sa le respecti? Doar propriile vicii!
Daca vrei sa ajungi 'mare vataf, plin de bani, poti fura si ucide impreuna cu cei de aceasta teapa!
Dar asta nu se numeste spiritualitate libera!
Da-mi te rog, un exemplu de 'spiritualitate libera ' in viziunea si opinia ta!
Foarte adevărat, doar că religiile avraamaice fac excepție de la asta. Când spui spiritualitate clar spui magie și ocultism deci clar NU spui creștinism sau islamism.
Păi da man, asta presupune ocultismul păgân, libertate, rebeliune și independență totală, și nicidecum venerarea sau dependența de o forță exterioară.
anonim111111101101 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: