| RobertG101 a întrebat:

Spiritualitate libera in care crezi in adevarul suprem sau religie in care crezi ideile si speculatiile altora?

49 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns (pentru ania):

Imi permiti sa-ti reformulez intrebarea?'Relativitatea adevarului este absoluta sau relativa?'.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da.

Răspuns utilizator avertizat
| oprescudorin11 a răspuns (pentru RobertG101):

Precizez ca termenul de 'spiritualitate' si de 'adevar' au fost inventate si precizate (poate nu asa de clar definite)mai intai de formele religioase. In timp, se foloseste acest concept in medii ale cunnoasterii care nu au nici o legatura cu 'spiritualitatea! Observa unii colegi, folosind termenii domestici, denaturati, duc discutia PARALEL, creind o grava confuzie.

Nu are nici o legatura asta cu spiritualitatea, ca concept initial. Daca asta este 'definitia' pentru tine, ai putea avea dreptate, numai ca inventeaza alt nume de concept pentru ceea ce crezi.
Un om, se zice ca este 'spiritual, daca intelege multe lucruri sau spiritualizat daca are o buna educatie sociala.Dar este evident un abuz de limbaj.Caci un om spiritual(spiritualizat) inseamna 'un om Credinincios', in legatura cu Dumnezeu, esenta Spiritualului!

Spiritualitatea are intotdeauna legatura cu religia mea. Caci ea a inventat termenul. Poate imi sugerezi ca tu ar trebui sa-ti reformulezi intrebarea, folosind in loc de spiritualitate', 'liber cugetator', 'introvertist ', altceva, oricum. In acest sens ai TOTALA si ABSOLUTA DREPTATE!'.
Libertatea este iarasi INTOTDEAUNA intru Dumnezeu, numai la EL poate fi raportata!
Dar poti sa-ti inventezi propria' libertate', e dreptul tau, dar numeste-o altcumva ca sa stim ce vorbim, despre ce vorbim.

Mai domestic spus, nu iti dau voie sa-mi folosesti jucariile tale, caci nu esti pregatit sa nu mi le strici!(nu respecti regulile). Deci ai dreptul sa-ti creezi propriile jucarii, in acord cu opiniile tale!

Ca si raportarea noastra la ele.Tocmai asta ne framanta pe toti, mai ales cei liber ganditori, care nu au inca, nici o referinta!

| SG1995 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Dumnezeu nu e o religie, cel putin nu religia aia care isi trage seva din evul mediu.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru SG1995):

Am putea spune ca Realitatea Absoluta Transcede asa numite realitati relative! Caci o realitate relativa' in opinia mea e un Fals Absolut!

Astea ti-a zis pastorul tau? In Biblie nu exista asa ceva!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru SG1995):

Dumnezeu nu este o religie.Dar religia este cea care te poate apropia de ceva intelesuri ale Lui Dumnezeu.
Libertatea este restrictionata de Dumnezeu, ca vrem sau nu sa acceptam. Libera gandire nu exista, cel putin nu poate fi aplicata in practica! Caci voi credeti ca 'libera gandire ' ar fi sa va faceti nevoile fizice si mentale (nu Spirituale- nici nu stiti termenul, faceti confuzii grave), pe STRADA! Ca sa ma exprim CUPRINZATOR, desi cam prolix pentru mintea unora!
Libertatea este INTRU DUMNEZEU! Respecti regulile va fi BINE pentru tine! Nu le respecti, OK, vei suferi CONSECINTE pe care ti le vei asuma!
Cam asta e (pe intelesul vostru) explicatia CLARA!
Si nu mai denumiti 'spirit liber', acele persoane care-si folosesc tubul digestiv si alte organe, la intamplare, crezand ca asta e libertate si spiritualitate!

Răspuns utilizator avertizat

Deci avem libertatea sa raportam la Decalog scriptele, pentru a discerne falsul, interesele si propaganda de ADEVARUL ABSOLUT!
Zicea cineva de glanda PINEALA!
Traim intr-un 'zgomot asurzitor!"Trebuie sa auzim si sa discernem melodia CURATA! Ca sa ma exprim asa!

| SG1995 a răspuns (pentru RobertG101):

Ai avut dreptate pana la David Ickle si Imperiul Roman.

| oprescudorin11 a răspuns:

BIBLIA este un Seif.Il poate deschide doar cel care are CHEIA!
CHEIA este MORALA < CREDINTA!
Daca orice derbedeu de pe strada ar deschide aceasta FRUMUSETE de IDEI, am ramane INSTANTANEU SARACI!
Biblia poate di citita, dar niciodata INTELEASA de culte, papitoi.
Este ceea ce se numeste HERMENEUTICA, ESOTERISM!
ADEVARUL SE VA PASTRA PERPETUU!
La el si la Dumnezeu, nu are acces decat cel care merita!
AAA...afaceri si smecherii? Aici e deschisa USA pentru toti analfabetii si necredinciosii!

Sunt uluit sa aflu despre acl concept, caraghis, mi se pare, de 'spiritualitate libera!"
De speculatiile altora!
Adevar suprem!
Cine te opreste sa fii LIBER!?!?
Pe tine, pe femeile libertine?
Cine?
Legile de stat sunt oricum in ultima vreme cel mult FACULTATIVE!
Cele morale, le dictati toti analfabetii!
Ce LIBERTATE mai vrei?
Esti liber sa furi, sa omori, sa arunci bombe pe strada, ma mir ce vrei de fapt!
Poti fi analfabet, poti fi senator sau deputat, chiar daca esti o supernulitate!
Poti fi excroc si hot dovedit si declarat si sa conduci o tara, sa fii presedinte de partid, sau de tara!
Poti fi si in conciliul Europei.
Poti fii sectant ' cretin'., sau sa te numesti Patriarh cand faci afaceri!
Chiar nu va inteleg!
Ce naiba mai vreti? De ce mai sunteti NEMULTUMITI?
Dumnezeu v-a lasat LIBERTATEA sa fiti si CRETINI! Sa JUDECATI, ETC.

Aaaa! Vreti sa fiti DUMNEZEU!
Imi pare rau, locul este deja ocupat, de un INFINIT TIMP in URMA!

Aceti-va sectem urati, furati, adunati bani, faceti-va Palate.u ratati nici o femeie 'frumoasa'!
Intrati in Parlament, fiti presedinti si ministri!
Dar nu va atingesti de FUNCTIA de DUMNEZEU! Caci nu aveti nici o sansa!

Întrebări similare