Noi crestinii adevarati oricum nu vom pleca urechea la aberatiile lui.mai rau de cei care oscileaza si il iau in seama. asta e viata aceasta.e controlata de diavol. Insusi Iisus zicea ca in lume vom avea necazuri pentru numele Lui dar sa indraznim. Se va sfarsi odata si odata. Judecata lui Dumnezeu va face dreptate.iar toti cei care au facut raul(diavoli + oameni) vor fi aruncati in focul cel vesnic unde mania lui Dumnezeu nu se sfarseste.
Tata eu pe tine te-am intrebat, de unde stii ca dumnezeu a creat acei 2 protoni si nu alta divinitate? de ce tocmai dumnezeu?
Copilu' tu ţi-l imaginezi pe Dumnezeu cu barbă, bătrân, etc? Când zici Dumnezeu în primul şi în primul rând te referi la CREATOR care este un duh. Cum poţi să scoţi idei de genul:
"de unde stii ca dumnezeu a creat acei 2 protoni si nu alta divinitate? de ce tocmai dumnezeu?"
Ce tot ai cu "altă divinitate", fie ca e God, fie că este Allah, fie că este Dumnezeu este unul şi acelaşi CREATOR denumit în alte limbi din diferite ţări şi la care oamenii se închnă diferit, oamenii având alte culturi, fiind din diferite colţuri ale lumii.
Dar chiar trebuie să-ţi explic eu ţie aici tot(ştiinţă, evoluţie, fizică, religie), să-ţi explic eu ţie care încerci să mă iei la rost? Zic să te opreşti aici, că cine ştie ce perle mai scoţi.
P.S. Sau tu vrei să zici de zeul soare, zeul "copită" etc? Nu, eu mă refeream la duh creator şi nu la lucrurile deja create, pe care primitivii/anticii îi credeau zei.
Taticule n-am nevoie sa-mi explici tu mie nimic , si ai grjia cui ii te adresezi tu cu,, copilu" ca stiu de 10 ori mai multe lucruri decat stii tu bai putzica. Eu doar ti-am pus o simpla intrebare la care tot nu mi-ai raspuns, de ce esti atat de sigur ca dumnezeu a creat cei 2 protoni si nu alta zeitate sau alta divinitate? Poate ca este o divinitate care doar ne-a creat si atat, lasa lucrurile sa se desfasoare dupa voia lor.
Citez:
"ca stiu de 10 ori mai multe lucruri decat stii tu bai putzica"
Din 527 de răspunsuri ale tale, doar 7 sunt declarate câştigătoare, ştii mai multe decât mine? Nu vreau să îţi zic ce şi cum, ce ştiu, în câte mă pricep şi în câte nu, eu nu procedez prin laudă şi doar vorbe, ci prin fapte şi fără laudă. Revenim aici, nu mi-ai dovedit nimic, nu mi-ai zis despre nimic care să arate că eşti un om cultivat.
Nu mi-ai dovedit nimic aici, ba din potrivă, ai zis unele lucruri care ne dau impresia că ori eşti un copil, ori nu ştii pe ce lume trăieşti.
"Poate ca este o divinitate care doar ne-a creat si atat, lasa lucrurile sa se desfasoare dupa voia lor."
Pai dacă este vorba de Dumnezeu, nu crezi că ne-a creat doar şi lasă lucrurile să se desfăşoare după voia lor? Parcă mi-ai zis că iarba este verde, mersi dar ştiam şi eu asta.
Şi explică-mi ce tot vrei să îndrugi cu "altă divinitate".
Chiar te rog eu să mă lămureşti domnu' care ştie multe şi a citit biblioteci întregi.
Daca tu crezi ca raspunsurile de aici reflecta gradul de cunostinta a unei persoane, sa stii ca nu e asa. Spre exemplu o fata de aici poate sa aiba 200 de raspunsuri castigatoare la categoria produse pentru femeia, asta nu inseamna ca e desteapta, iar eu nu stau pe TPU decat foarte rar si nu ma intereseaza sa adun cat mai multe raspunsuri castigatoare (spre deosebire de tine), si nu ti-am demonstrat ca sunt om cultivat deoarece n-am avut ocazia sa vorbim mai mult. Noi doi am facut pana acum doar un schimb de idei. Niciodata cineva nu iti va da impresia ca este om destept sau prost dupa primele vorbe pe care le schimbati. Unii mascheaza foarte bine asta pentru a se apara.
Referitor la alta divinitate, ma refer de ce crezi tu ca dumnezeul tau in care crezi tu a creat universul? De ce nu alt dumnezeu de existenta careia sa nu stii? Ce dovada concreta ai tu ca zeul tau imaginar a creat universul, in afara de faptul ca el sustine asta? La fel de bine si eu pot scrie in jurnalul meu personal ca am creat galaxia Calea Lactee, dar asta nu inseamna neaparat ca e adevarat, nu?
"Referitor la alta divinitate, ma refer de ce crezi tu ca dumnezeul tau in care crezi tu a creat universul? De ce nu alt dumnezeu de existenta careia sa nu stii?"
Vezi că nu gândeşti.
Dacă repet ce am zis tot nu vei înţelege(mi-am dat seama de asta):
-Dumnezeu este creatorul.
-Dacă cineva a creat această lume, este creator(e ceva logic).
-El nu s-a autobotezat(de azi îmi ziceţi God, românii îmi ziceţi Dumnezeu, etc.), ci oamenii au numit L-au numit.
-Când zici Dumnezeu, te referi la Cel care a creat lumea, DACĂ ALTCINEVA AR FI CREAT LUMEA, ATUNCI ACELA ERA CREATORUL, pe acel creator L-am fi numit Dumnezeu.
Este nevoie şi de IQ cât de cât ridicat ca să înţelegi asta, nu ştiu de ce mă mai obosesc să îţi răspund, eu de obicei răspund celor care nu ştiu, nu pot, dar nu-mi bat capul cu cei care nu vor. Nu vreau să te conving să crezi în Dumnezeu, ci să înţelegi că întrebarea ta nu are logică.
"Ce dovada concreta ai tu ca zeul tau imaginar a creat universul, in afara de faptul ca el sustine asta? La fel de bine si eu pot scrie in jurnalul meu personal ca am creat galaxia Calea Lactee, dar asta nu inseamna neaparat ca e adevarat, nu?"
Eşti conştient că lumea nu a existat dintotdeauna, se putea să nu existe nimic, absolut nimic, nici măcar timpul, nici o materie, nimic, dar totuşi există, pe lângă asta EXIŞTI şi tu şi eu şi restul lumii. Un creator totuşi zic că avem. Mai bine tind să cred că exist pentru că a vrut Dumnezeu, şi nu pentru că aşa a vrut natura.
Salut!
Ma intreb tu ca ateu sau satanist oare sti ce e aia bunele maniere. Eu cred ca nu
Cum adică:
"Esti sigur ca insusirile care crezi tu ca le-ar avea creatorul tau, le are de fapt cel care a creat lumea? Esti sigur ca nu are alte insusiri?"
Nu mai ştii în ce direcţie să duci răspunsurile.
Citeşte ce m-ai întrebat la început:
"de unde stii ca dumnezeu a creat acei 2 protoni si nu alta divinitate?"
Ţi-am zis şi îţi mai zic sub altă formă că:
dacă Dumnezeu=creatorul,
atunci dacă altcineva(din altă divinitate) ar fi creat lumea atunci acel altcineva era creatorul,
rezultă că oricare ar fi creatorul =Dumnezeu.
Hai că ţi-am explicat şi "matematic", o demonstraţie matematică pentru "altă divinitate"... De desenat ca şi pentru copilaşii de la grădiniţă nu-ţi desenez.
Revin la:
"Esti sigur ca insusirile care crezi tu ca le-ar avea creatorul tau, le are de fapt cel care a creat lumea? Esti sigur ca nu are alte insusiri?"
Tu auzi ce spui?
Eu am vorbit aici, am explicat, zi-mi şi tu ceva aici, că ziceai că ştii multe, dar nu ai dat nici o expicaţie, nici o părere, nimic, doar întrebări negândite şi fără logică.
Bai tata, am inteles, estu fu**re, oricine ar fi creatorul inseamna ca ala este dumnezeu. Tu crezi despre acel creator ca este bun, ca ne pedepseste, ca nu stiu ce. Dar esti sigur de toate astea. De unde stii tu ca acel creator este asa cum zici tu, de unde stii ca nu este de fapt o forta care doar ne-a creat si nu-i pasa de noi, lasa lucurile sa decurca asa cum vor ele?
@Vladuthz.
Atâta timp cât îmi zici tată, eu continui să-ţi zic copilu';))
Dacă vrei să te cred că ştii câte ceva, (nu mă refer la a şti mai multe decât mine, mă refer aşa în general), atunci scoate din vocabularul tău acele cuvinte "sprucate", dai dovadă de incult. Ia-l ca pe un sfat, mulţumesc.
Să revenim.
1. "de ce crezi tu ca dumnezeul tau in care crezi tu a creat universul? De ce nu alt dumnezeu de existenta careia sa nu stii?"
2. "am inteles, estu fu**re, oricine ar fi creatorul inseamna ca ala este dumnezeu."
Mă bucur că ai înţeles în sfârşit ceva din ce am zis aici.
În legătură cu ultima întrebare postată de tine...
Deci despre asta era vorba, asta încercai să tot explici şi până la urmă abia ai reuşit.
De ce cred asta? Cred în ce este scris în Biblie. Excludem acum Biblia şi trecem la logică. Ce este bunătatea şi ce este răul? Această întrebare mi-a adus aminte de o postare şi am regăsit-o, îţi dau postarea să te lămureşti, ceva cu care sunt de acord(foarte de acord), citeşte postarea de mai jos:
http://www.TPU.ro/......ie-si-apoi
Lămurit?
Salut!
Stiam acel dialog de mult. Acum privind logic acel dialog: intuneric = lipsa de lumina, lumina pe care o vedem si pe care o simtim, frig = lipsa de caldura, caldura care exista si care poate fi masurata si pe care o simtim, raul=lipsa de iubire de dumnezeu, incorect, pe dumnezeu nu-l vedem, nu-l simtim si nu-l putem masura, mai bine zis rau=lipsa de umanitate, poti discerne ce este bine de ce este rau, fara sa fii hipnotizat.
Acuma revenind la biblie, deuteronom 13:6 (poti cauta daca nu ma crezi);
6. De te va indemna in taina fratele tau, fiul tatalui tau, sau fiul mamei tale, sau fiul tau, sau fiica ta, sau femeia de la sanul tau, sau prietenul tau care este pentru tine ca sufletul tau, zicand: Haidem sa slujim altor dumnezei, pe care tu si parintii tai nu i-ati stiut,
7. Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc imprejurul tau, aproape sau departe de tine, de la un capat pana la celalalt al pamantului,
8. Sa nu te invoiesti cu ei, nici sa-i asculti; sa nu-i crute ochii tai, sa nu-ti fie mila de ei, nici sa-i ascunzi;
9. Ci ucide-i; mana ta sa fie inaintea tuturor asupra lor, ca sa-i ucida, si apoi sa urmeze mainile a tot poporul.
10. Sa-i ucizi cu pietre pana la moarte, ca au incercat sa te abata de la Domnul Dumnezeul tau, Care te-a scos din pamantul Egiptului si din casa robiei.
Iar referitor la partea cu doveditul, dupa cum ti-am zis, nu ma intereseaza absolut deloc sa-ti dovedesc tie cate stiu si cate nu stiu.
Oh, one more thing, presupun ca ai citit geneza(facerea), explica-mi te rog frumos ceva: prima data dumnezeu a facut cerurile si pamantul (care nu erau sustinute de nimic, pentru ca dupa a facut soarele). Apoi a facut lumina, inaintea soarelui si stelelor. Cum este asa ceva posibil? Din moment ce lumina provine de la soare si stele, cum de a creat lumina, fara celelalte? El a creat prima data pamantul, apoi lumina (fara sursa), apoi verdeata, apoi soarele si stelele. o.O => biblia a fost scrisa de niste oameni foarte inteligenti care au avut capacitatea de a prevedea anumite lucruri, dar din lipsa de informare, au scris-o foarte gresit, si s-au dat de gol.
"Apoi a facut lumina, inaintea soarelui si stelelor."
Şi electricitatea au fost descoperită înainte de descoperirea becului. Cum să creezi soarele, şi apoi să creezi fotonii(lumina)? Cum creezi o maşină fără să ai piesele de dinainte? LOGICA omule, logica. De fiecare dată când mi-ai pus o întrebare, nu ai gândit deloc logic, nu să mă laud, dar cu logica o duc extrem de bine.
Cum crezi că sunt unele lucruri posibile pe care Dumnezeu le-a creat? Te rezi în măsură să poţi înţelege creaţia Sa?
Ştii ce? Am putea să ne contrazicem până la nesfârşit, de fiecare dată când ai pus întrebări, le-ai pus fără să gândeşti, întrebări fără logică.
"nu nu vreau sa o distrug, vreau ca lumea sa vada totul exact cum este"
Nu, nu distrugi nimic, pentru că nu reuşeşti nimic cu afirmaţiile tale fără logică.
Eu am terminat aici, sper să ne înţelegem cu altă ocazie.
"daca prima data a creat pamantul, logic, si apoi soarele, pamantul de ce era sustinut? daca nu era soare?"
-Una la mână, dacă era vorba de explozia Big Bang, pământul nu era legat de soare de prima dată, fiecare galaxie se deplasează cu timpul etc, nu intru aici în detalii.
-Doi la mână, celor care au scris Biblia nu putea să menţioneze de explozii şi protoni(ei neştiind ce sunt astea), mai mult se speriau dacă auzeau de "explozia Big Bang" sau "marea explozie" sau cum mai poate fi numit.
-Trei la mână "pamantul de ce era sustinut?", galaxia de ce este susţinută? Tu te aştepţi ca pământul să fi căzut pe... Pământ? Doamne. Se află în spaţiu, iar apoi vorbm de Dumnezeu, nu cred că eşti în stare să înţelegi puterea Lui, nici tu dar nici eu, putea să modeleze lumea cum vroia el, iar abia apoi să întroducă legile fizicii.
Chiar şi cu legile fizicii apărute, tu nu gândeşti? Unde este logica la întrebarea ta?
"pamantul de ce era sustinut? daca nu era soare?"
Pământul putea să se afle în spaţiu, până intra în orbita soarelui.
P.S. Dacă te întrebii că de ce îmi bat capul cu tine atât, află că nu am ce face, mă plictisesc, iar răspunzând ţie, mai pierd timpul.
P.S.2
Auzi la el... "pamantul de ce era sustinut?", te aştepţi ca pământul să fi căzut pe podea? Hai că am râs.
Replica ta este valabila pentru tine: "Esti varza, varza si,, modest" de varza", de fiecare dată când mi-ai zis ceva mi-ai dat asemenea perle, ţi-am zis mai sus să te opreşti că cine ştie ce perle mai scoţi. Ai dovedit ce ştii.
Am depus deja o raportare o pot depune si pe a doua. Vezi mai intai gunoiul din ochi-ul tau si apoi leagate de altii. Eu nu cred ca am scris gresit
Si ca sa-ti demonstrez in continuarea ca logica ta este de rahat, iti spun ca soarele este alcatuit din hidrogen, heliu, si alte elemente grele, din combinatia acestora rezulta lumina. Lumina nu se combina si formeaza soarele ), asta ca sa vezi cat de idiot poti fi. De demonstrat mi-ai demonstrat tu mie ce logica ai, si te sfatuiesc pe viitor sa nu te mai lauzi cu faimoasa ta,, logica" si apoi sa zici ce ai zis, ca rade lumea de tine.
In bilbie la geneza spune ca a fost dimineata si apoi seara, inainte de a fi creat soarele. Cum pusca mea frate? Din moment ce ziua si doamnea sunt date de rotatia pamantului in jurul propriei axe, luminat de soare, cum dracul de ziua si noaptea au fost posibile inainte de creatia lui? o.O sunt confuz lamureste-ma cu logica ta
Cu atâta râs era să uit.
-Biblia nu se ia ad litteram.
-Ai uitat să citeşti şi restul Bibliei
Deuteronom 13:1."De se va ridica în mijlocul tău prooroc sau văzător de vise şi va face înaintea ta semn şi minune".
2. "Şi se va împlini semnul sau minunea aceea, de care ţi-a grăit el, şi-ţi va zice atunci: Să mergem după alţi dumnezei, pe care tu nu-i ştii şi să le slujim acelora."
Crezi că acel prooroc ţi-ar face bine?
3. "Să nu asculţi cuvintele proorocului aceluia sau ale acelui văzător de vise, că prin aceasta vă ispiteşte Domnul Dumnezeul vostru, ca să afle de iubiţi pe Domnul Dumnezeul vostru din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru."
4. "Domnului Dumnezeului vostru să-I urmaţi şi de El să vă temeţi; să păziţi poruncile Lui şi glasul Lui să-l ascultaţi; Lui să-I slujiţi şi de El să vă lipiţi."
5."Iar pe proorocul acela sau pe văzătorul acela de vise să-l daţi morţii, pentru că v-a sfătuit să vă abateţi de la Domnul Dumnezeul vostru, Cel ce v-a scos din pământul Egiptului şi v-a izbăvit din casa robiei, dorind să te abată de la calea pe care ţi-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să mergi; pierde dar răul din mijlocul tău."
Când zici Dumnezeu, te referi la bunătate, dar nu la bunătatea lu' "prietenelul" care este bun şi îl iei de prost, nu dragule, Dumnezeu este cu mult peste inteligenţa ta, pentru El greşeala este greşeală, El nu poate fi prostit ca să profiţi de bunătatea Lui. Ori crezi în el şi nu păcătuieşti, ori ajungi la "subsol", la "cazane" dacă nu asculţi nici după ce ţi-a dat cele 10 porunci("Să nu ai alţi dumnezei în afară de mine."). Se mai referă că Dumnezeu trebuie pus înantea rudelor, apoi dacă ai citit despre Avraam când a fost pus la încercare, chiar dacă Dumnezeu i-a poruncit să-şi ucidă fratele, asta nu înseamnă că şi trebuia să facă asta, TREBUIE SĂ-ŢI FOLOSEŞTI TU CREIERUL, să ştii ce e bine şi ce nu.
Nu-ţi mai face griji în legătură cu Pământul şi podeaua. Cred că ai 10-12 ani, toate întrebările pe care le-ai pus nu au logică, nu au fost gândite. Mă simt eu prost că trebuie să gândesc pentru amândoi, uită-te câte întrebări fără sens şi fără logică ai pus până acum şi toate ţi le-am corectat. Pe bune acum, ai 12 ani? o___O
"iti spun ca soarele este alcatuit din hidrogen, heliu, si alte elemente grele"
Ştam aceste lucruri. Şi ai grijă pe cine faci idiot, că îmi demonstrezi câte "ştii":
"iti spun ca soarele este alcatuit din hidrogen, heliu, si alte elemente grele, din combinatia acestora rezulta lumina. Lumina nu se combina si formeaza soarele"
Alo? eşti încuiat?(mă faci idiot, atunci eu îmi permit să vorbesc aşa cu tine).
Eu ţi-am zis:
->"Şi electricitatea au fost descoperită înainte de descoperirea becului. Cum să creezi soarele, şi apoi să creezi fotonii(lumina)? Cum creezi o maşină fără să ai piesele de dinainte? LOGICA omule, logica."
Lumina a existat înainte să apară soarele/stelele. Exemplul cu electricitatea şi becul.
"Lumina nu se combina si formeaza soarele"
Nu pe bune, tu ori eşti copil, ori eşti nedezvoltat psihic, ce zic eu şi ce înţelegi tu. Ziceai cum se poate ca lumina să fi apărut înaintea soarelui, este destul de logic ca ce produce soarele să existe de dinainte si nu după, vroiai ca soarele sa existe apoi să lumineze cu "umbra"? E de gândit, văd că nu ai nimic în acel creier decât cuvinte de incult. Când zici lumină, nu te referi la soare, ci la fotoni, particulele din ce este compusă unda de lumină. Nu ştiai asta, că dacă ştiai, nu veneai să mă contrazici, nici nu deschideai acest subiect. Asigurat ai sau ai avut note proaste la fizică. Te întrebi cum poate să existe lumina înaintea soarelui, dar pe lângă asta vorbeam şi de o explozie "Big Bang" şi "mâna" lui Dumnezeu. Şi este ceva logic ca lumina să fi existat înaintea soarelui(explicaţia mai sus).
Am încheiat cu tine. Nu esti evoluat deloc.
Salut!
VLadAlexandru05 întreabă: