| IntrebariIntrebatoare a întrebat:

Steve Jobs era budist, deci nu credea in biblia crestina. Inseamna ca a ajuns in Iad, nu?

Răspuns Câştigător
| mihaibrasov a răspuns:

Afirmatia ta absolut limitata de niste dogme ce ti-au fost bagate in cap se bazeaza pe niste cunostinte extrase strict din ideologiile crestine. Oamenii care traiau inainte de a fi scrisa Biblia cum ajungeau in Rai sau in Iad? Ca sigur n-aveau cum sa creada intr-o carte nescrisa inca. De asemenea religiile lumii erau politeiste, unele au ramas politeiste, dar crestinismul s-a impus prin monoteism si sugere de bani prin instaurarea unui Dumnezeu de care trebuie sa iti fie frica (mai are rost sa iti zic de editarea Bibliei facuta de oameni cu cap pentru control mai bun asupra maselor?).
Din punctul meu de vedere ne impiedicam in religii inventate de oameni si uitam esentialul. Nu conteaza orientarea religioasa ci faptele, atitudinile, esentialul din viata ta de om. Ideea unui Iad sau Rai este oricum absurda. Dupa ce mori o sa imi dai dreptate cand te trezesti naucit intr-un astral in care nu stii ce se intampla si astepti mult si bine sa te trezesti. Iar Raiul nu e nicaieri...
Indoctrinati multi pe site-ul asta... prea multi. Wake up people!

20 răspunsuri:
| AverageIAlex a răspuns:

Da, sta la o barfa cu Satan, ii prezinta cateva strategii de marketing, ii da upgrade la programul de contorizare a pacatosilor etc.

| SupradozaDeViseXD a răspuns:

Nu. Fiecare religie ( nu cult, secte sau cum le-o zice) crede in Dumnezeu, numai ca este numit altfel Budha. Acel Budha de la ei este de fapt tot Dumnezeu. Toti credeam in Dumnezeu ( cu exceptia alora care cred in maimute) dar il numim alt fel, in functie de religie, dar el este acelasi.
Sper ca ai inteles ceva...

| Birjaru a răspuns (pentru SupradozaDeViseXD):

Budha nu e dumnezeu, era un om care a murit...de ceva vreme. Habar n-ai despre ce vorbesti. Budismul e mai mult o filozofie, ca si taoismul...

| Ðσℓℓɴιηנα a răspuns:

Nu neaparat. Toate religiile cred in Dumnezeu dar numai ca este numit altfel.

Răspuns utilizator avertizat
| Ðσℓℓɴιηנα a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

In fine asta e opinia mea.

| Lecabel a răspuns:

Buddha nu este Dumnezeu, este Iluminat, e cu totul altceva, pentru ca in budism fiecare poate atinge starea de iluminare, pe cand in crestinism nu fiecare poate fi Dumnezeu.

| Ðσℓℓɴιηנα a răspuns (pentru lolosaurus):

Ma rog m-am incurkat... Gta mah cu reprosurilestraight face. Nu ma pricep, si in plus profu de religie mi-a zis astea. Le-am notat p o hartie si le-am scris p site. Mai bine nu ma mai iau dup altii.

| Ðσℓℓɴιηנα a răspuns:

Ma legat in ultima propozitie, m-am incurkt.

| Ðσℓℓɴιηנα a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

Okey. Ma scuzati ca am gresit happy.

| Rapunzell a răspuns:

Sa judeci pe unul si pe altul nu ne ajuta cu nimic. Numai Dumnezeu stie ce-i cu sufletul fiecaruia. Nu cunoastem noi tainele judecatii Lui.

| Rapunzell a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

Da, asta inseamna.

| KlaraWeiss a răspuns (pentru SupradozaDeViseXD):

Nu e taman la fel cu ce zici tu. Daca te uiti ce dogme are fiecare religie in parte, vezi ca e foarte diferit. Dumnezeul crestin e Persoana, e Treime (Tatal, Fiul si Sfantul Duh). Iudeii si musulmanii cred numai in Dumnezeu Tatal (asta ca sa o luam simplist), la fel ca si monofizitii sau mai stiu eu care alte culte de care n-am habar. Panteistii cred in toata creatia este prezent Dumnezeu intru totul si tot ce este creatie este Dumnezeu. La budisti n-am vazut niciunde scris ceva despre existenta unui Dumnezeu; http://ro.wikipedia.org/wiki/Budism si, in general, religiile orientale nu admit prezenta a nimic vesnic, neschimbabil (cum este Dumnezeu in conceptia crestina). Budha a fost un om si se crede ca au existat mai multi oameni care au atins nivelul de "iluminare", de "trezire" pentru a fi Budha. Ceea ce in crestinism e inacceptabil! Omul nu poate si nu va ajunge nicicand Dumnezeu. Religiile orientale sunt mai mult filozofii decat religii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ciiineeee spuneeee? tuuu? deci budistii sunt raaaiiii? deci tu ai ce ai si cu budistii.credeam ca numa cu crestinii.m-am linistit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru mihaibrasov):

In sfarsit gasesc si eu pe site-ul asta cineva care cunoaste adevarul. In sfarsit stiu ca Universul lucreaza, si ca trezeste oamenii din "Adormirea fiilor Maicii Domnului" sau "Preafericirea Preafericitului si supusii Papei".

Stiu ca acest comentariu este din anul 2011, dar cautand ceva pe internet, am gasit acest inteligent raspuns. In sfarsit stiu ca lumea a inceput sa se trezeasca chiar de mai multi ani. Adevarat ai grait ca suntprea multi indoctrinati pe site-ul asta. A big big Like and lot of respect.

Întrebări similare