Evreii sunt poporul ales, cei care nu cred in El si au alte religii sunt naspa si trebuie casapiti, deci...
Pai. gresesti. Evreii AU FOST poporul ales. Chiar Isus, pe care ei il asteapta inca, a spus ca nu mai sunt natiunea favorizata.
si ca fapt divers, evreii nu au fost poporul ales ca asa a vrut Dumnezeu sa-i aleaga, pe evrei. ci pentru Iehova i-a promis prietenului sau, Avraam, ca urmasii lui vor fi o natiune puternica, si ca prin intermediul ei, vor fi binecuvantate toate natiunile pamantului. Si, dupa cum bine stim, Iehova Dumnezeu este un Dumnezeu care este fidel, si indeplineste tot ce promite, prin urmare, asa au ajuns evreii natiunea favorizata, deoarece ei au fost urmasii lui Avraam.
Nu-mi place ca nu ne mai consideri inca poporul ales dar mama ta e un inger, trebuie sa ii cumperi 2 masini si 3 case ca sa nu iti dea papucii *heart*
"...evreii nu au fost poporul ales ca asa a vrut Dumnezeu sa-i aleaga, pe evrei. ci pentru Iehova..."
Cum Dumnezeu e Iehova fraza e de-a dreptul absurda in conditiile in care oricum barbosul, dupa cum ziceti voi, stie totul dinainte, deci evident ca daca i-a promis ceva cuiva stia si rezultatul promisiunii.
"Evreii AU FOST poporul ales"
Evreii au fost "alesi" in biblia scrisa de ai lor (VT) pentru a putea fi mai usor manipulati de diversi lideri ai lor. Cand esti "ales" ai mai mult elan cand mergi sa-i nimicesti pe "pagani". Ulterior, partea a doua, NT, a fost inventia altora, a romanilor, evident cu ajutorul unor evrei, tot pentru a-i manipula pe evrei, dar in interesul lor, si asa au devenit ei din "alesi", "nealesi".
De fapt romanii au "fardat" fostul zeu evreu razboinic si nemilos, si l-au transformat in unul iubitor si pasnic pentru a-i potoli pe evrei care se tot rasculau si creau probleme.
Tu n-ai citit biblia? Asta e ca si cum ai intreba: "Stie cineva ce scrie in biblie?" Crestin te dai, dar nu stii care este punctul de vedere al bibliei in legatura cu prejudecatile. Dupa cum ar trebui sa stii, biblia nu e tocmai un exemplu de toleranta de niciun fel, si crestinismul nici n-ar putea exista fara prejudecati.
Toleranța și religia nu merg mână în mână și n-au mers niciodată. Nu e vorba de rasism în cazul creștinismului, Dumnezeu nu are nimic împotriva unor anumite rase ci e mai degrabă intoleranță față de cei care dacă aud de Dumnezeu nu cred instantaneu în el.
Eu stiu, dar vreau parerea celor care o respecta. sau macar pretind ca o respecta. nu pot sa inteleg, voi, astia: noname, holiday, etc, etc, care contestati existenta lui Dumnezeu, si veridicitatea Bibliei, ce tot intrati la categoria asta? intrati la stiinta, la altele, nu va mai pierdeti timpul aici. chiar nu are logica ce face-ti voi, la tema destinata celor care cred.
Romani 10:16 spune ca, credinta vine prin cele auzite. asta inseamna ca, atat timp cat esti implicat in aceasta "munca" de al cunoaste pe Dumnezeu, credinta ta creste, si este tot mai puternica.
in studiul asta al bibliei, ca de aici il cunosti in mare masura pe Dumnezeu, vei afla si ca Dumnezeu nu este partinitor, si cei care i se inchina, trebuie sa incapa intr-un lacas de cult, maghiari, rromi, romani, nemti, israelieni, palestiniei etc... fara sa se omoare. pentru ca i se inchina lui Dumnezeu, si la el nu este partinire. Faptele 10:34, 35.
dar atata vreme cat membrii aceleiasi religii fac 2 biserici in acelasi oras, una pentru rromi, si una pentru romani, este o problema.
Sunt sigur ca am mai explicat de cateva ori si sigur stii ce caut aici, deci nu mai repet. Mai mult decat atat, am precizat clar ca pentru unii, printre care te numeri si tu, e prea tarziu sa mai fie facut ceva, dar sunt multi care citesc ce scriem aici, atat tu cat si eu, si pot trage niste concluzii obiective.
Niciodata. ceea ce stiinta a afirmat in urma cu 7-800 de ani, de cand se poate studia pamantul, universul, cu cele mai primitive ustensile, Biblia, a afirmat cu 2.700 inainte. interesant (nu stiu exact ideea asta, dar ma pot documenta) biblia spune ca lui adam i-a fost luata o coasta, din ea, a fost facuta eva. stii ce spun doctorii azi? undeva intre coaste este probabil un organ ceva. care produce o substanta extrem de necesara regenerarii organismului. dar trebuie sa ma documentez. oare cum se explica?
Niciodata. ceea ce stiinta a afirmat in urma cu 7-800 de ani, de cand se poate studia pamantul, universul, cu cele mai primitive ustensile, Biblia, a afirmat cu 2.700 inainte. interesant (nu stiu exact ideea asta, dar ma pot documenta) biblia spune ca lui adam i-a fost luata o coasta, din ea, a fost facuta eva. stii ce spun doctorii azi? undeva intre coaste este probabil un organ ceva. care produce o substanta extrem de necesara regenerarii organismului. dar trebuie sa ma documentez. oare cum se explica?
uite, am si gasit:
Dar ce putem spune despre afirmaţia Genezei că Eva a fost făcută dintr-o coastă a lui Adam? (Geneza 2:21–23) Înainte de a conchide că şi această parte a relatării este legendă sau ficţiune, să luăm în calcul următoarele: În ianuarie 2008, cercetătorii din California (SUA) au clonat primii embrioni umani din celule adulte de epidermă. De fapt, folosind tehnici similare, specialiştii au reuşit să cloneze cel puţin 20 de animale, cel mai cunoscut dintre ele fiind oaia Dolly, clonată în 1996 din glanda mamară a unei oi adulte.
Rămâne de văzut la ce vor duce aceste experimente. Însă e cât se poate de logic să ne întrebăm: Dacă oamenii pot folosi material biologic de la un organism pentru a produce altul de acelaşi fel, oare Creatorul Atotputernic nu a putut crea un om din material biologic luat de la alt om? Este demn de remarcat că medicii obişnuiesc să folosească în chirurgia reconstructivă ţesut osos prelevat din coaste datorită capacităţii lui de a se regenera şi de a se înlocui.
"stii ce spun doctorii azi? undeva intre coaste este probabil un organ ceva. care produce o substanta extrem de necesara regenerarii organismului. dar trebuie sa ma documentez."
Dupa care te "documentezi, unde, nu ne spui, dar dupa ce scrie acolo sigur pe un site de indoctrinare religioasa si zici:
" În ianuarie 2008, cercetătorii din California (SUA) au clonat primii embrioni umani din celule adulte de epidermă."
Ce mama dracu au coastele in general, organul ala regenerator inventat de tine intre coaste, Adam si Eva, povestile religioase cu clonarea?!?
"Dacă oamenii pot folosi material biologic de la un organism pentru a produce altul de acelaşi fel, oare Creatorul Atotputernic nu a putut crea un om din material biologic luat de la alt om?"
Conform povestii voastre il poate face si din tarana, asa ca e irelevant.
"Este demn de remarcat că medicii obişnuiesc să folosească în chirurgia reconstructivă ţesut osos prelevat din coaste datorită capacităţii lui de a se regenera şi de a se înlocui."
Altele sunt motivele pentru care se folosesc coastele, pentru ca una sau doua coaste pot fi scoase fara sa ai nici o problema, sau sa iti schimbe estetica.
Si coastele nu "se inlocuiesc", adica daca extirpexi o jumatate de coasta nu iti creste la loc...
Tu esti genul ala care crede orice prostie e scrisa pe site-urile religioase, nici macar lucrurile de bun simt, evidente, nu le poti observa.
DeProfundis99 întreabă: