| OctavianDanielMaria a întrebat:

Stiind ca Iisus e fiul lui Dumnezeu, atunci cine e Sfantul Duh?

135 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| wpetterssone a răspuns:

Sfântul Duh este spiritul sfânt al lui Dumnezeu.
Spiritul sfânt este puterea lui Dumnezeu în acțiune, forța sa activă (Mica 3:8; Luca 1:35). Dumnezeu își trimite spiritul în sensul că își direcționează energia oriunde dorește pentru a-și înfăptui voința (Psalmii 104:30; 139:7).
Referindu-se la spiritul lui Dumnezeu prin termeni precum „mâinile", „degetele" sau „suflarea" sa, Biblia arată că spiritul sfânt nu este o persoană (Exodul 15:8, 10). Mâinile unui meșter nu pot acționa independent de mintea și de corpul acestuia; în mod asemănător, spiritul sfânt al lui Dumnezeu acționează doar așa cum îl îndrumă El (Luca 11:13). În plus, Biblia compară spiritul lui Dumnezeu cu apa și îl asociază cu lucruri precum credința și cunoștința. Toate aceste comparații evidențiază natura impersonală a spiritului sfânt (Isaia 44:3; Faptele 6:5; 2 Corinteni 6:6).
Biblia ne dezvăluie numele lui Dumnezeu, Iehova, și pe cel al Fiului său, Isus Cristos, însă nu citim nicăieri că spiritul sfânt ar avea un nume (Isaia 42:8; Luca 1:31). Când Ștefan, un creștin martir, a primit în mod miraculos o viziune cerească, el a văzut doar două persoane, nu trei. Iată ce spune Biblia: „El, fiind plin de spirit sfânt, s-a uitat țintă la cer și a văzut gloria lui Dumnezeu și pe Isus stând la dreapta lui Dumnezeu" (Faptele 7:55). Spiritul sfânt era puterea lui Dumnezeu în acțiune, datorită căreia Ștefan a putut primi viziunea.

| wpetterssone a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Biblia nu este o carte de povești. Biblia este o scrisoare mai lungă pe care a lăsat-o Dumnezeu oamenilor pentru a ști ce vrea Dumnezeu să facă. Este o carte inspirată de Dumnezeu, nu scrisă de El personal.
Eu nu am de unde să știu ce este acest spirit. Orice cuvânt nou în caut în dicționar, învăț despre el. Așa este și cu spiritul sfânt, învăț despre el din Biblie, din Cuvântul lui Dumnezeu.

| danut a răspuns (pentru wpetterssone):

"Dumnezeu își trimite spiritul în sensul că își direcționează energia"
A spune ca Duhul Sfant este o energie ESTE SATANISM pur.

| danut a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu cunosc fiinte care au spirit.

Intelege ca notiunea de fluid este O INCERCARE de a explica ceva CE NU poate fi explicat. Dumnezeu este din afara spatiului, timpului si materiei din Univers.

Ti-am raspuns in alta parte, NU PUTEM vedea fiindca NU ESTE din Universul nostru, este dinafara, nu are caracteristicile specifice universului nostru, ESTE O FIINTA care a CREAT universul.

Ai vazut TU vreun SUFLET?

Ai vazut tu vreun spirit?

Ai cumva notiunea de univers? De ce trebuie sa fie toata lumea creata, atat te poate duce mintea?

| danut a răspuns (pentru Gaard_Soren_1973):

Da tinere babuin, Dumnezeu isi destainuie tainele TUTUROR spurcatilor de pe pamant daca doresc asta. Esti cumva Dumnezeu de te intereseaza pe tine CAT am suferit noi pentru Hristos sau am zacut prin puscari, te-a pus pe tine cineva Judecatorul oamenilor sau te CREZI ca toti catolici INLOCUITOR ai lui Dumnezeu?
Pocaiestete baietas ca altfel e vai de tine si lasa-i pe altii sa judece numarul de urechi sau alte organe. Citeste Biblia si lasa serialele pe care se vede ca le urmaresti cu destoinicie. Revelatia o capata cei ce-L cauta pe Dumnezeu, nu cei ce "zidesc" ca tine.

Ai vazut pana acum vreun Duh?

Nu suntem toti animale deoarece animalele NU au logica iar aceasta (LOGICA) nu poate apare din HAOS asa cum sustin unii ce se cred ATEISTI. laughing

Tu mte comporti ca un caine dresat? Interesant.