Nu stiu ce ai vrut sa spui cu catgelul dresat, nu am afirmat ca esti catel asa ca.
Sfântul Duh/Spirit reprezintă insuflarea divină ce a dat viață omului și tuturor ființelor vi.De asta popii au pus-o ca fiind al treilea element din așa zisa sfântă treime.
Cainele NU ARE INTELIGENTA ci are cateva sentimente primare (exclusa ura), instincte si posibilitatea redusa de a "acumula" Reflexe Neconditionate ( fugi la google sa afli ce sunt astea) prin repetare.
Intr-adevar... Si apoi tot ii aud pe iehovisti cu "forta activa", de parcă vorbim aici de Mortal Kombat sau Pokemon! Cum indrăznesc oare iehoviştii să inventeze termeni din aceştia prin care de fapt nu încearcă să descrie ceva ci să adauge teorii greşite alături de înăţăturile creştine, denaturându-le le acestea din urmă...
Termenul inventat fantasmagoric "forţa activă", nu doar că nu are nici o şansă să apară în Scriptură (aceea care nu a fost încă denaturată şi trasnformată de ei) dar este un termen ce vine să desfiinţeze adevăruri sacre referitoare la Duhul Sfânt.
Şi asta pentru că Duhul Sfânt este Persoană!
Sa intelegem ca si cainii vorbesc? Ca sunt la inteligenta asemenea unui copil de 2 ani, DUPA CUM SPUI TU.
Eu nu vreau exemple de copii inteligenti ci de CAINI INTELIGENTI ca Mozart la 4 ani.