| MihaiAndronescu123 a întrebat:

Stiu ca intrebarea a mai fost pusa de cineva pe TPU, dar nu am inteles.
Animalele au suflet, ce se intampla dupa moarte cu ele?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Nu e simpla intrebarea, si asta pentru ca acest cuvânt, "suflet", ARE ÎN BIBLIE MAI MULTE ÎNŢELESURI. Asta in privinta omului. In privinta animalelor cine stie... Scriptura nu se pronunta nicaieri.

1). Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane;
2). alteori la PERSOANA însăşi;
3). iar în alte cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI!

Unele culte, în mod conştient greşit, neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului suflet. Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:,, Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28);

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă?

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10).
Ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul? Sufletul.

Apocalipsa 6, 9-11 vorbeşte despre "sufletele celor înjunghiaţi" care cer lui Dumnezeu răzbunarea sângelui lor. Este adăugat că "fiecăruia din ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei". Deşi aceste suflete fuseseră ucise, ele sunt descrise ca fiind în prezenţa lui Dumnezeu şi având o conversaţie cu El!

37 răspunsuri:
| OnuOnulică a răspuns:

Bună
Normal că și animalele au suflet.
...
Păi nimeni nu știe...

| Mădă0611 a răspuns:

Ca de obicei, biblia se contrazice, in unele locuri scrie ca in rai o sa fie animale, in altele ca animalele au doar suflare de viata, adica nu au suflet, deci dupa moarte e gata treaba cu ele.

| Kalla a răspuns:

Eu sunt sigura ca au.Animalele iubesc neconditionat, au sentimente si fac lucruri la fel ca noi.
Tot ce are viata are si suflet pentru ca nimic nu se misca si nu respira in lumea asta fara sa aiba un suflet in interior care sa controleze.

| mODIN a răspuns:

Ce se intampla cu ele dupa ce mor? Putrezesc, ce sa se intample?

| PorumbRodica1965 a răspuns:

In Biblie cuvantul SUFLET este redarea termenului ebraicnephesh si a termenului grecescpsykhe.Sensul cu care este folositin Biblie este fie de persoana, fie de animal, fie de viata unei persoane, sau a unui animal. Daca citesti in Biblia, vei intelege mai bine in Geneza2:7;- de aici intelegem ca omul a devenit un suflet, o fiinta vie, nu spune ca Dumnezeu i-a dat un suflet, ci a devenit; Geneza 1:20, 21,24, 25:,, Sa misune apele de o puzderie de suflete vii...", suflete vii dupa specia lor. Fiinte insufletite. Este deosebireintre suflet si spirit!

| ToaderAndrei a răspuns:

Animalele au suflet, noi, crestinii - ortodocsi, crestinii romano-catolici, nu credem ca budistii ca oameni vor fi animale. Dar, nu avem de unde stii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cele mai multe animale dupa moarte se transforma in mezeluri si putrezesc in burtile celor cu suflet.

| Kalla a răspuns (pentru Mădă0611):

Si asta spui si tu deci nu arata cu degetul spre ceea ce zice Biblia in unele parti despre animale cand tu nu crezi nici macar ca oamenii nu au suflet.

| sublime89 a răspuns:

"Animalele au suflet". Dovezi?

| Marius511 a răspuns:

Da, animalele au suflet de ce nu ar avea?

| Mădă0611 a răspuns (pentru Kalla):

laughing asa, si? Daca nu exista, trebuie sa spun la toata lumea? Spun cand e relevant ce cred sau stiu, cred ca baiatul voia un raspuns din biblie. Asa imi plac cei ca tine love struck, ataca si se ataca (chiar victimizeaza) la tot pasul, cei cu minte nu fac asta.

| mODIN a răspuns (pentru Kalla):

Si ce e acest "suflet" pana la urma?

| RubikSD a răspuns:

Au suflet, si daca crezi in reincarnare, inseamna ca sti ca o sa se reincarneze (in alte animale sau oameni).

| Kalla a răspuns (pentru mODIN):

E suflet.Nu stii ce e sufletul? Suntem noi dupa ce ne eliberam de carne adica de corp.

Si de unde stim noi ca exista?

| Kalla a răspuns (pentru mODIN):

Pentru ca toate religiile sunt constiente ca exista sufletul suflet.Numai ateii spun ca nu exista pentru ca se bazeaza dupa ce spune stiinta.Sa stii ca nu se sfarseste tot la moarte. Dupa mai este ceva.Nu pot sa cred ca anumite persoane nu cred in ceva atat de real ca sufletul.

Si de ce ar trebui eu sa cred ca mai e ceva dupa moarte? Nu am murit sa stiu ce se intampla dupa, dar sunt de parere ca acolo se sfarseste tot.Nu pot sti cu exactitate daca e asa sau nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai depinde.de pilda o caprioara, poate zburda fericita, in burtile catorva lupi prin padure.altele putrezesc si sant mancate de necrofili.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Animalele nu au suflet au doar suflare de viata

| Carlacearea a răspuns:

Daca fiecare lucru ar avea suflet asta inseamna ca in Rai sau Iad sunt cateva miliarde poate si mai mult in acest moment. Fapt ce nu are logica.Ce iti spune faptul ca se poate ca sufletul sa nu existe, si ca dupa moarte nimic nu exista? Iadul sau Raiul sau faptul ca sufletul va merge undeva este doar un basm si o indulcire a fricii de necunoscut aflate dupa moarte.Pentru mine este doar o poveste de adormit copii inpotriva fricii de intuneric.Organismul este doar un mecanism ce odata se strica nu mai functioneaza si atat.

| marYmaraYa a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu se contrazice, cine a primit suflare de viata a devenit un suflet viu, indiferent ca e animal sau om Eclesiastul 3:19-21. Iar in rai, cum se spune, adica in Paradis vor fi animale pentru ca acest rai va fi pe pamant Isaia65:25

| marYmaraYa a răspuns (pentru sublime89):

Geneza 1:20, 24

| KTAleen a răspuns:

Din punct de vedere ortodox, animalele nu au suflet. Cine crede altceva e treaba lui...
Pentru cine stie mai mult: animalele au doar psihi iar oamenii psihi si pnevma...

| sublime89 a răspuns (pentru marYmaraYa):

Serios? Si cei care au scris asta in biblie ce dovezi au avut?

| ADN30 a răspuns:

Puteţi înţelege de ce Solomon a comparat viaţa oamenilor cu cea a animalelor. El a scris: „Toate îşi au vremea lor. . . Naşterea îşi are timpul ei, şi moartea timpul ei". Ultima dintre acestea, moartea, este asemănătoare la om şi la animal, „cum moare unul, aşa moare şi celălalt". El a adăugat: „Toate au fost făcute din ţărână şi toate se întorc în ţărână". — Eclesiastul 3:1, 2, 19,  20.

| marYmaraYa a răspuns (pentru sublime89):

Cei care au scris asta in biblie, au scris si multe alte lucruri, profetii care s-au implinit cu exactitate. Numai Dumnezeul Atotputernic poate prezice în mod exact viitorul omenirii.

| marYmaraYa a răspuns (pentru KTAleen):

Bine ai zis, din punct de vedere ortodox dar nu si al Bibliei

| sublime89 a răspuns (pentru marYmaraYa):

Nu este nicio dovada ca vreo profetie s-ar fi indeplinit. E doar ce isi doresc unii oameni sa vada. Daca tu iti doresti cu disperare sa gasesti in biblie vreo descriere a vremurilor din prezent, o vei gasi, pentru ca vei interpreta totul cum vrei tu.

| milan9 a răspuns (pentru marYmaraYa):

Nu există un punct de vedere al Bisericii Ortodoxe in privinta sufletelor animalelor. Există doar păreri individuale, si nu poate fi altfel. Nici Scriptura nu se pronunţă în privinţa acestui aspect legat de animale.
referitor la oameni, existenţa sufletului lor est foarte bine lămurită. sunt vreo cateva zeci (dacă nu sute) de versete biblice care arata diferenţa între trup şi suflet.

| HDeNiSaR a răspuns:

Animalele nu au suflete, ci sunt suflete.

nu se intampla cu ele nimic la moarte, cum de altfel nici cu omul nu se intampla nimic.