| RobertG101 a întrebat:

Stiu ca n-ar trebui sa intreb asta, dar vreau sa stiu daca cineva a reusit sa ia contact cu demoni prin intermediul satanismului spiritual? Nu e nevoie sa va expuneti aici, puteti sa-mi trimiteti un PM, sunt curios sa stiu daca e adevarat.

15 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mulți au reușit, mulți au vorbit cu demonii, mulți au fost ajutați de demoni. Fii sigur că n-o să recunoască nimeni asta așa că te poți aștepta la reacții negative din partea creștinilor la acest tip de întrebare și la adresa satanismului spiritual doar prin simplul fapt că este "satanism" și nimeni habar n-are care-i treaba cu el.

| Nilsson a răspuns:

De ce ai vrea sa intri in contact cu demoni? Crezi ca exista ceva pe lumea acesta pentru care sa se merite sa iti vinzi sufletul diavolului? Stii si tu ca nu e bine nici macar sa te gandesti la astfel de lucruri, ar trebui sa iti asculti constiinta, caci ea e glasul Lui Dumnezeu in om.

De asta ai cosmaruri, caci la nivelul subconstientului te gandesti la astfel de lucruri.

Sfatul meu e ii ignori pe ``binevoitorii`` care o sa te contacteze, caci ei sunt deja pierduti, iar diavolul i-a luat deja in stapanire ca sa castige si alti oameni. Increde-te in Dumnezeu, chiar daca treci prin dificultati, caci acesta e testul credintei.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Demonii au fost inventati de crestini.Au facut o confuzie colosala intre Lucifer, Satana si demoni. Ignoranta pura.
Evreii nu au conceptul de Satana sau Lucifer asa cum il au crestinii, din cauza ca sunt mult mai bine informati.Crestinii doar le-au furat textele lor sacre.
Satanistii spirituali sunt doar niste clowni.Nu au inteles nimic.

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai stai tu crezi in demoni si satanism si nu crezi in crestinism? Pai una fara alta nu se poate. Cale de mijloc nu exista. Esti sigur ca nu e un mic satanist modern ascuns in tine? happy

| ania a răspuns:

E mai bine să căutăm să intrăm în contact cu Dumnzeul Bibliei creatorul nostruAm văzut nu demult pe net un filmuleț cu un fost satanist care povestea cum vorbea regulat cu Satan, și care la cererea lui omora în maxim 30 de zile orice persoană pe care o blestema. Între timp s-a convertit la creștinism și regretă folosirea distructivă a puterii pe care satan i-a oferit-o.

| TrăieşteClipa a răspuns (pentru ania):

Evreii chiar au pus problema daca YHWH este aceeasi entitate cu dumnezeul lui Avraam.
In acea peioada existau mai multi ELohim (tradus prosteste cu dumnezeu) care administrau diferite popoare.
YHWH a fost cel mai îngâmfat si cel mai mic dintre ei.
Nu are nicio legatura cu creatia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Boss, știi care este problema cu creștinii (printre care și tu)? Ideea pe care ei o au despre demoni și iad si rai și satana etc. este fix cea impusa de religie, nu una constatată din proprie documentație. Aproape tot ce gasesti despre "demoni" pe internet este in acord cu ce zice creștinismul. Stii care mai este problema? Avand in vedere ca, prin intermediul inchizitiei, evreii care au introdus prin teroare religia crestina in zonele cucerite au avut grija ca toate textele antice despre Zei (denumiti si demoni, ciudat, nu?) sa fie distruse (majoritatea) ori ascunse (ce a ramas), nu o sa gasesti nicaieri pe internet sau in vreo biblioteca o carte despre ce înseamnă "demon" cu adevarat. Astfel de informatii nu trebuie sa circule si am inteles ca biblioteca de la Vatican (interzisa publicului larg) detine mii de astfel de carti. Odata ce au ascuns toate cunostintele despre Zei, religia creștină a avut grija sa-i transforme in ființe monstruoase, dusmani ai "dumnezeului" cel iubitor, tocmai să facă lumea sa se teama de ei. In evul mediu daca nu erai de acord cu asta, erai considerat eretic si persecutat de inchizitia crestina. Deci mai pe scurt, religia crestina a avut grija ca tu sa crezi despre demoni ce vor ei sa crezi.
Știi care-i faza cu satanismul modern? A apărut in 1966 (dacă inversezi 9 este 666, în fine) ca reacție împotriva creștinismului și are la baza o mentalitate la fel de stupidă. Ideea de "biserica lui Satan" și "biblia satanică" arată că satanismul modern nu face decât să pară un creștinism întors pe dos. Ei îl privesc pe Satan ca pe un arhetip, nu ca pe o zeitate reală. Satanismul modern a fost creat tot de niște evrei (LaVey care s-a luat după ideile promovate de Crowley) pentru a crea, din nou, o imagine total negativă a demonilor și a lui Satan, o imagine care se identifică și cu concepția creștină despre "demoni" și "Satana".
Apropo, satanismul modern îi este dedicat în mod subliminal tot lui yehova pentru că dacă ei îl văd pe Satan ca pe un arhetip automat n-au cum să se roage lui (cum să te rogi la ceva ce chiar tu crezi că nu este real?)
Din a patra cheie enohica (o altă prostie, se numesc coduri enochiene): "Pentru că eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care este și va fi veșnic."
din a cincea cheie: "Pentru că Domnul nostru și Stăpânul nostru este cel Unul al tuturor". Este adevărat că, în antichitate, Satan era recunoscut sumerienilor parcă drept Enki, care înseamnă "domn al pământului", dar dacă cineva îi se închină lui Satan clar nu i se adresează cu "Domnul" care este un titlu creștin.
din a șasea cheie: "spre slava lui Dumnezeu, în ființa voastră".
Și exemplele pot continua. Asta este problema multor oameni, că pun toate tipurile de satanism în aceeași oală, lucru nu tocmai corect. Satanismul spiritual susține o cu totul altă concepție despre Satan și demoni (care în antichitate erau recunoscuți drept Zeii oamenilor) față de alte tipuri de satanism.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ideea pe care o au crestinii despre demoni nu e cea impusa de religie, ci e capatata de-a lungul anilor prin multitudinea de experiente avute cu demoni. Eu sunt crestin de 27 de ani, si am avut si eu experiente cu ei, si nu a trebuit sa invat despre ei din religie, stiam de ei, Biblia spune foarte multe lucruri despre ei, si cand am experimentat intilnirea cu ei, atunci am stiut ce e "si cu ce se maninca" un demon.
Un lucru interesant il zici chiar tu. "Aproape tot ce gasesti despre "demoni" pe internet este in acord cu ce zice creștinismul". Mi se pare normal. Daca crestinii stiu despre demoni asa cum sunt ei, mi se pare normal ca si ce gasesti pe net sa confirme adevarul, sa fie de aceeasi parere. La urma urmei, asta e realitatea, si nu o poti schimba, o poti accepta, sau o poti respinge, dar atunci ai de-a face cu iluzii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru cristi202):

Zici că, creștinii (printre care și tu) au constatat caracterul negativ al demonilor prin experiențele avute cu ei?
Dacă religia nu v-ar fi spus că demonii sunt malefici, de unde ai fi știut că entitățile cu care creștinii au avut și cu care tu ai avut de-a face sunt chiar demoni? La fel pot spune și despre îngeri, dacă religia nu ți-ar spune că sunt buni, de unde ai ști că așa și este? De unde ai știut că nu ai avut de-a face cu îngeri, și nu cu demoni?
Mi se pare și normal ca religia să zică multe despre demoni, cum altfel să-i facă să pară oribili dacă n-ar vorbi mult despre ei, asta și în lipsa altor surse. Nu prea există o altă variantă despre ce să crezi despre demoni decât cea creștină, dar asta nu înseamnă că dacă ai de-a face cu o entitate rău-voitoare, gata este un demon.
Având în vedere că tu ai interacționat cu o entitate, atunci cazi de acord că, pe o altă frecvență a realității, ele există dar nu le putem vedea. De unde știm că cele ce ne vor răul sunt chiar demoni? Știm pentru că asta zice religia.
Wikipedia: În mitologie, demonul (greaca veche Δaίμων, transliterat Daimon) era numele colectiv al unor ființe supranaturale, semizei sau spirite care ocupau o stare intermediară între oameni și zei.
Nu cred că există o altă religie care să-i facă pe demoni malefici înafară de cea creștină.

Stii care e diferenta atunci cand iti vorbeste Dumnezeu sau diavolul? E diferenta care te ajuta sa deosebesti intre cei doi. Parearea unanima e ca atunci cand Dumnezeu iti vorbeste ai pace in inima, devii calm oricit de agitat ai fi fost, "te luminezi", adica descoperi ceva ce ti-era greu sa intelegi inainte, si toate lucrurile capata sens, iar cand vine diavolul si iti sopteste ceva, apare teama (semnul prezentei lui), nelinistea, tulburarea. Judeca si tu care e partea malefica, nu trebuie sa iti spuna vreo religie care e. Dupa urma pe care o lasa in suflet, vei sti. Plus, ca atunci cand incepi sa ai sensibilitatea emotionala incit sa poti face diferenta intre prezenta lui Dumnezeu si a diavolului, realizezi imediat ca prezenta diavolului aduce cu sine ceva ciudat, terifiant. Iar daca cand iti vorbeste Dumnezeu e ca un balsam pentru suflet, ca si cand un prieten iti spune o vorba buna de care aveai nevoie, dupa ce iti vorbeste diavolul te simti ca si cand cineva te-ar fi ranit cu cuvinte grele.
Si nu ai decat doua tabere. Mai stii si alta optiune in afara de bine si rau intre care sa alegi? Nu ai de ales decat intre alb si negru, chiar de mai exista si nuante de gri. Nu ai posibilitatea de a alege si vreo culoare. Deci, fie e inger, fie e demon. Si e clar ca cei ce ne vor raul sunt demonii.

anonim_4396

Ce zici tu este o teorie unanim acceptată doar de creștini.
Un ateu nu crede nici în "dumnezeu" nici în "diavol".
Cineva de altă religie nu crede ce zici tu aici pentru că asta se aplică doar creștinilor, pentru că doar în religia lor există mentalitatea asta.
Un agnostic ori un deist are o cu totul altă părere despre ideea de "dumnezeu și diavol".
Din cauză că ce zici tu se aplică doar creștinilor, eu și probabil orice "ne-creștin" nu am/avem niciun motiv să cred/credem că ce zici tu este adevărat pentru că, convingerile mele, cel puțin, nu se conformează în niciun caz cu ce zici tu aici.

Un ateu nu crede nici în "dumnezeu" nici în "diavol" pentru ca nu a avut de-a face cu vreunul din ei. Ce convingere as putea eu sa am despre America daca eu nu am fost acolo si resping tot ce imi spun cei ce au vazut-o? De aceea convingerile tale nu se conformeaza cu cele ale crestinilor.

anonim_4396

Am fost si eu crestin, sa stii. Nu mi se pare drept ca sufar rugandu-ma ca un sclav la "dumnezeu" in timp ce altii traiesc in puf si n-au nicio grija. Daca "dumnezeu" ne-a creat, macar sa ne ajute, nu? Pe atunci si eu tineam post miercurea si vinerea, mergeam duminica la biserica, incercam sa nu injur de "cruci si dumnezei", ma rugam seara, deci practic faceam tot ce facea un "crestin cu acte in regula".
Citind despre aceasta religie, am hotarat sa ma "rup" de ea si nu regret nici macar o secunda ca am facut asta.
Deci am avut si eu convingeri crestine si stiu cum este doar ca am decis sa le dau naibii mai pe romaneste.
Si ca sa fiu sincer, cat timp am fost crestin, nu am avut de-a face nici cu "dumnezeu" nici cu "diavolul", fiinte inflorite de religia crestina si fiinte specifice doar acestei religii.

Faceai. Dar a fost oare de ajuns? Eu nu prea fac. La biserica nu am mai ajuns de luni de zile. Doar ma rog, atit. Sotia mea e mai credincioasa ca mine. Face. Posteste, merge la biserica, se roaga, etc. Si totusi. Cind e nevoie de ceva, in care avem nevoie de ajutorul Celui de sus, stie ca eu primesc raspuns la rugaciunile mele, vine la mine si imi cere sa ma rog ca Domnezeu sa raspunda. Ultima oara a fost cand socrii mei erau sa ramina cu trei porci crescuti cu greu. Multi din sat aveau de vinzare inainte de Craciun, deci era o sarcina dificila sa vinzi unul macar. Sotia mi-a cerut, am facut-o, si nu a trecut saptamana pana sa ii vinda pe toti, si nu au lasat din pret, ci la un pret convenabil. Intimplare? Poate asa crezi tu. Insa cazul nu e singular. Au mai fost situatii, enorn de multe, incit nu poti spune ca de fiecare data a fost intimplarea. Sa spui asa e ca si cand ai spune ca scoti o singura bila rosie pe care o ai dintr-o punga in care ai 100 sau 1000 de bile albe de fiecare data cand scoti o bila fara sa te uiti ce scoti. Intimplarea nu va face sa scoti mereu bila rosie.
Intrebarea ta e pertinenta. Daca Dumnezeu ne-a creat, macar sa ne ajute, nu? Se pune o alta intrebare - de ce nu ne ajuta, atunci cand Il cautam?
Nu trebuie sa te opresti si sa zici ca El nu exista doar pentru ca nu te-a ajutat. La fel cum nu trebuie eu sa cred ca Dan Negru, ai auzit probabil de el, prietenul meu din copilarie, a murit, doar pentru ca nu am mai avut nici un contact cu el, presupunind ca nu il vad la TV. Doar ca eu nu am mai auzit nimic de el, nu inseamna ca nu mai exista. Doar pentru ca eu nu l-am cautat unde trebuie, nu inseamna ca el a murit.
Problema nu e ca El nu ar exista sau ca nu ar vrea sa ajute, ci ca noi nu putem sparge zidul ce ne desparte de El, orice am face. Deci nu la ce ai facut e problema. Ce ai facut e bine. Ca sa fiu ascultat de Dumnezeu, si eu a trebuit sa fac la momentul potrivit. Dar nu e destul. Cind doar faci, e doar religie, e doar o cautare a ta dupa Dumnezeu. Insa trebuie sa intri intr-o relatie cu El. Faci, dar trebuie sa stii ce si cum sa faci, trebuie sa stii cum sa te raportezi la El ca sa devina o realitate vie a vietii tale. Nu e usor, in toate bisericile e plin de credinciosi care doar fac cum tu ai facut. Si, decat asa, mai bine s-o lasi balta, cum tu ai facut.

| danay72 a răspuns:

E periculos să intri în legătură directă cu demonii prin intermediul spiritismului. Sa fii atent.