| sandra2012 a întrebat:

Stiu ca s-a mai pus intrebarea asta, dar o repet: ce parere aveti despre penticostali si despre principiile lor?

24 răspunsuri:
| Julyanna a răspuns:

Esti ortodoxa? fiecare on cred ca este liber sa faca ce vrea, chiar daca noi nu suntem in totalitate de acord cu principiile lor.

| XVCDG a răspuns:

Eu cred ca fiecare om are dreptul sa isi aleaga ce religie doreste si cu ce principi impune aceasta religie, niciodata nu o sa judec un om din cauza religiei.

| EmaS a răspuns:

Penticostalii au aceleasi baze fundamentale ca ortodocsii.Cred in sfanta treime, Dumnezeu -Tatal, Dumnezeu-Fiul si Dumnezeu-Duhul -Sfant. Diferenta o face nasterea din nou. Traiesc dupa principiile moral-crestine si au un mod de viata mai strict.

| FucktheSystem a răspuns:

Fanatici, cuvântul ăsta surprinde esența.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sandra buna sa stii ca caut nevasta in caz ca ramai vaduva si cu vila / sincer sunt oamenii buni cunosc pers fb la suflet / de principi pai unele sunt fb nu-s de acord ca isi duc copii de mici in biserica si uni plang asa ceva e crima nu se poate / nu au libertatea de exprimare copii lor daca indraznesc sa si-o spuna sunt renegati in rest ce sa spun sunt si uni ipocriti care spun ca nu vor comori in cer da au masini si vile / ipocrizia e o gena care se transmite de la parinte la copil si minciuna

Răspuns utilizator avertizat
| Filip23 a răspuns:

Sunt ortodox si cred ca nu are rost sa ne dam cu parerea, pentru ca se nasc dispute inutile. Totusi de mult ma framanta o intrebare la care nu am gasit raspuns: de ce adevarul lor sau calea lor este superioara adevarului baptist, reformat, adventist (nu stiu daca aste e echivalent cu "martorii")? Si astia au cai stricte si cred in Hristos; atunci de ce nu sunt toti una cu reformatii lui Luther?

Răspuns utilizator avertizat
| sandra2012 explică (pentru Julyanna):

Da, sunt ortodoxa de ce?

| sandra2012 explică (pentru EmaS):

Ce inseamna un mod de viata mai strict?

| sandra2012 explică (pentru anonim_4396):

Nu am inteles chestia asta cu vaduva si cu vila

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sandra2012):

Daca te casatoresti cu un bogatas ala moare sa ma contactezi pe mine

| wales a răspuns:

Cultul Penticostal, este un cult creștin, ca oricare alt cult evanghelic protestant sau neoprotestant, foarte răspândit în țară și mai ales în străinătate. Dogma Penticostală este 100% bazată pe Biblie fără alte învățături și tradiții păgâne. Respectă cu acuratețe Cuvântul Lui Dumnezeu.

| sandra2012 explică (pentru anonim_4396):

Nu am de gand sa ma casatoresc cu un bogatas, prefer sa obtin ce imi doresc din munca mea, fara sa fiu datoare nimanui

| EmaS a răspuns (pentru sandra2012):

Adica se straduiesc sa traiasca cu adevarat ceea ce scrie in Cuvantul lui Dumnezeu.Privesc toate lucrurile din perspectiva eterna,stiind ca vor primi rasplatiri ceresti. Dupa ce te pocaiesti, nu mai implinesti voia firii pamantesti, ci faci voia lui Dumnezeu aduci roada Duhului Sfant in viata ta.
,, Zic, dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti.
Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi.
Dacă sunteţi călăuziţi de Duhul, nu sunteţi sub Lege.
Şi faptele firii pământeşti sunt cunoscute şi sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea,
închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide,
pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările şi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.
Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,
blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.,,

Eu cunosc pe cineva care s-a pocait dar a gresit din nou. Ce se va intampla cu el? Nu pot sa spun cum a gresit, dar e destul de urat ce a facut. Continua sa greseasca, iar D-zeu il va ierta, doar pentru ca, zice el, e pocait?

Daca nu se pocaieste de acel pacat, numai pentru ca se numeste pocait, nu va fi iertat. Dar, daca regreta ca a facut acel pacat, isi cere iertare si se lasa de el, atunci primeste iertarea.

| mihaibrasov a răspuns (pentru EmaS):

Si daca nu va fi iertat va arde in focurile vesnice... bine...

| EmaS a răspuns (pentru mihaibrasov):

Te simti cu musca pe caciula?

| mihaibrasov a răspuns (pentru EmaS):

Eu sunt obisnuit cu caldura. Tu?

| EmaS a răspuns (pentru mihaibrasov):

In cer va fi numai bine.

Doamna Ema, as vrea sa imi raspundeti la o intrebare, daca se poate, bineinteles: ati fost ortodoxa?

Da.Am fost ortodoxa.

Întrebări similare