Asa cum un parinte care nu e in stare sa il invete pe copil ceva util si apeleaza la minciuna cu sperietoarea Bau-Bau pentru a-l determina pe copil sa faca unele lucruri de frica, tot asa si oamenii mincinosi, neseriosi si necinstiti folosesc povestile si ritualurile absurde, primitive si puerile pentru a-i insela pe naivii creduli si nestiutori. Daca omul nu poate sau nu vrea sa gandeasca si asteapta pe altii sa gandeasca pentru el, atunci ajunge sa creada toate aberatiile cu un zeu atotputernic, inteligent si iubitor care a facut tot ce exista, deci purici si paduchi, plosnite capuse si tantari, zeu care e invizibil, se ascunde de om, comunica cu omul prin povesti absurde si ritualuri primitive, iubeste omul si il lasa in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie, se ocupa cu minuni inchipuite si da viata vesnica de avem impresionantul numar de oameni cu viata vesnica egal cu zero.
Nu ai reușit in 5ani să îți faci o părere despre religia omului de lângă tine și întrebi pe TPU?
Ăsta e felul lor de viață, ce părere vrei să avem noi?
V am intrebat ce parere aveti despre pocaiti in general, nu despre relatia mea REPET.
" In ultimul an din viata noastra impreuna... " nu in toti 5
Neoprotestantii pe care tu îi numesti "pocaiti" intr-adevar au practici foarte ciudate si melodiile lor sunt enervante si lipsite de bun gust dupa parerea mea.
Sunt oameni liniștiți, atât am putut să îmi dau seama.
Ce parere sa am despre niste oameni care se tavalesc in chinuri, in numele unei secte straine de crestinism si de Romania? Ei nu sunt in stare de pocainta ci au nevoie probabil de ajutor de specialitate, medical. E bine sa te feresti de secte!
Ai mers la niste pocniți zdravăn...nu pocăiți...
Pocăiții nu fac așa. Nu lăsa rațiunea la ușă. Nu se tăvălesc, nu urlă etc.
E un grup destul de mare de oameni ca sa generalizez si sa zic ca sunt toti intr-un fel, pentru ca unii au fost ademeniti sau manipulati sa faca parte din aceasta secta, eu am cunoscut cativa pocaiti de treaba, oameni de nota 10, dar si oameni mai putin ok.
Eu unul nu sunt deloc de acord cu felul in care vor ei sa reinventeze roata, felul in care isi fac reclama si felul in care exagereaza in tot ce fac. Aceeasi parere o am despre toate sectele.
Pentru mine ce e sfant ramane sfant, nu canti la chitara la biserica, o faci in timpul liber, slujbele religioase au alt scop, de a iti linisti si de a iti inalta la cer spiritul, in schimb, ei mie mi se pare ca mai mult agita spiritele, sa zic asa, cu exorcizari demonice false, cu prefacatorii, cu talcuirea eronata a Scripturilor, sa nu pupi icoane, sa nu te inchini, etc.
Sfintele Canoane condamna astfel de purtari.
Multi prefacuti, ma refer aici la cei care exagereaza, vorbesc mult si prost despre lucruri sfinte, habar nu au de adevaratul inteles al scrierilor biblice care sunt de fapt niste taine, aia care au scris biblia au scris-o in asa fel sa inteleaga doar cine e curat in inima, dar ei ce fac, iau ceva scos din context si incearca sa argumenteze si sa schimbe complet Scripturile dupa placul lor si cu multi nici nu poti discuta ca sunt indoctrinati.
Cel mai rau lucru pe care il vad la toate sectele astea e ca vor sa elimine complet Sfanta Traditie. Ceea ce multi nu stiu este ca biblia este o ramasita din Sfanta Traditie, care s-a transmis din tata in fiu si fara ea nu ar fi existat nicio biserica, nimic, singura biserica neschimbata e cea ortodoxa, dar nu ma mira, e plina lumea de falsi predicatori si profeti mincinosi si nu se vrea unitate in biserica, s-a lucrat mult la asta, adica e atacata din toate partile, prin mass media, prin internet, prin secte, orice sa nu cunoasca (tinerii, in special) Scripturile. Pe mine nu ma deranjeaza pocaitii personal, ma deranjeaza tacticile unora agasante de a isi face adepti pentru a le lua banii si a-i insela, folosindu-se abuziv de slabiciunea oamenilor si nevoia de apartenenta la grup.
Un om care duce o viata sfanta, te ajuta fara bani, sufletul nu e o afacere. Ce a spus IIsus? 'Ati facut din templul tatalui meu pestera de talhari.'
Nu mai zic despre cate hule aduc Duhului Sfant si spun ca daca te inchini la icoane iti faci chip cioplit sau e ca si cum te-ai inchina la idoli.
Au copiat tot din Patristica si din biserica ortodoxa si au schimbat cum au vrut ei invataturile, indemnati chiar de diavol.
Ce a zis Iisus Hristos? Ce e da, da; Ce e nu, nu; Ce este mai mult de atat este de la diavol.
Vorba multa, saracia omului, adevarata vorba. Cand vedeti vreun predicator ca vorbeste mult, dar nu face nimic concret, sa fugiti de la acela ca este paguba si nimic bun nu va aduce.
Dar ca sa rezum, poate ca ma repet, problema nu e vreun Gheorghe sau Ion care s-a dus la pocaiti, poate omul chiar cauta sa isi indrepte viata, problema e invatatura lor care nu are nicio legatura cu Dumnezeu, decat daca Dumnezeu este echivalent cu banul, mai ales ca multe din cultele astea sunt finantate si promovate mult de vestul secular deci nu au legatura cu credinta noastra. Problema este ideologia lor care e in conflict cu Sfintele Scripturi si cu harul Duhului Sfant pentru ca ei nu cred in Sfintele Taine.
Sunt constient ca si in biserica ortodoxa mai sunt uscaturi, sunt si care fac politica, sunt si care nu traiesc curat, dar acestia isi fac singuri rau. Daca vorbim de invatatura autentica, adevarata si neschimbata este cea ortodoxa infiintata de insusi IIsus Hristos si cei 12 apostoli si care a rezistat 2000 de ani de razboaie, prigoane, asupriri si hule. Aici se afla o comoara de invataturi patristice si vindecatoare, dar ne-am departat cu totii de invatatura adevarata, autentica, influentati de occident si spalati pe creier de mass media.
Nu sunt un habotnic, ma duc destul de rar la biserica, dar ia sa va duceti la o slujba ortodoxa, la o manastire sau un locas unde nu patrunde galagia cotidiana, sa vedeti cum intrati tristi si plecati cu mare veselie dupa slujba. Sa vedeti cum se respecta canoane si legi neschimbate in mare parte de 2000 de ani si oamenii se duc acolo sa isi sacrifice o parte din suflet, nu sa cante si sa faca pe posedatii, nu sa acumuleze bani, nu sa se imprieteneasca cu nu stiu cine sa obtina nu stiu ce.
Cautati-l pe Dumnezeu unde vreti, dar nu o sa il gasiti in locuri unde unii vor sa profite de pe urma altora si sa-i pacaleasca pe cei naivi.
Dar nu ascultati de mine, cititi ce au scris proorocii cu MILENII in urma, a caror profetii s-au implinit de mult, au zis clar ca se vor ridica prooroci mincionsi, este scris, nu e loc de dezbatut subiectul, asa a fost scris si asa se intampla, cine are ochi sa vada si urechi sa auda.
Arata bine pocaitele, sub fustane.
Despre adunarile lor, nu stiu ce sa zic... Nu cred ca as rezista fara izbucnesc in ras.
La "muzica" ma uitam si eu, sunt negativele folosite de toti manelistii de la nunti. Cred ca aia chiar sunt muzicanti de nunti/crasme, ca le dau prea relaxat
Doar un Korg pentru manele e cateva mii de euro, nu cred ca l-au cumparat pentru biserica.
Decat sa depui efort pentru a intelege ce fac pocaitii mai bine incearca sa vorbesti cu Creatorul nostru tot ce ai pe inima, tot ce te doare ca si cu cea mai buna proetena si citeste Noul Testament cu rugaminttea: Creatorul meu daca e Cartea Ta, ajuta- ma sa inteleg ce vrei Tu sa imi vorbesti, sa inteleg de ce m-ai creat si ce vrei Tu de la viata mea! Dumnezeu ne iubeste si se bucura sa ni se reveleze!
Să trăiești cu cineva intr-o relație 5 ani este ca o căsnicie.
Ce dorești tu să faci, te implici înro altă relație iarăși 5 ani.
Începe să citești tu Noul Testament din Biblie și sigur vei cunoaște adevărul și adevărul te va elibera de prejudecăți și poate,, EL,, te va cere și de soție.
Pentru orce cuvinte spuse cu ofesă sau jignire va da omul socoteală la sfâșit și judecat ca atare.
Nu fi tu acel om.
Eu doar as vrea sa am experienta lor la clape si voce, sa rup pe manele
N-am vrut sa-i dau cu ofesa la domnu'.
Doar pentru cei curioși, generația veche sau nouă, să audă și ei cum se cântă mai nou cântece de laudă pentru Domnul Nostru Isus Hristos- MESSIA.
https://www.youtube.com/......tps?/watch
Eu am o parere foarte buna despre pocaiti, desi, ca religie, sunt ortodox. Desigur, mi-i se par exagerate chestiile alea cu tavalitul pe jos etc. Dar, in majoritatea bisericilor normale, totul decurge in limite, din cate stiu si cred.
Toti cei care iau in serios religia organizata si miturile cu barbosi din cer au probleme psihice. Da, stiu, asta e o buna parte a populatiei planetei. P.S. Daca te identifici ca si crestin si eventual consideri ok niste asa-zise "valori crestine" asta nu te face automat psihopat, desigur. Buba e ca majoritatea celor care se bat cu pumnul in piept ca sunt crestini-conservatori-samd sunt niste bigoti infecti.
Andreea1119 întreabă:
AndaAndore întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: