Întrebare recomandată | dragos38 a întrebat:

Studierea Astronomiei, credeti ca este mai interesanta ca studiul Religiei in scoli?

157 răspunsuri:
| dragos38 explică (pentru Zazy):

Pai in religie este vorba de zeii, de aceea nu cred in zeul iudeilor_YHWEH(Iehova)daca exista ceva divin sau nu, o inteligenta universala, un spirit al universului sau o energie creatoare, care a creat materia, asta vom vedea dupa ce vom putrezii.Pentru a cunoste legile naturii sau cum a aparut materia, planetele, e.t.c. trebuie studiata astronomia.Religia ne invata cum sa ne iubim.Asa ne iubim de mult incat, vai n-am cuvinte.

| Zazy a răspuns (pentru dragos38):

Dragos, ti-am mai spus. Tu crezi in cine vrei si in ce vrei. La fel si eu, cred in ceea ce vreau eu. Si nimeni nu va schimba nimic!
Eu cred ca tu esti ateu. am dreptate?
Eu cred ca exista ceva divin, acolo sus, cred in Dumnezeu, si in toate minunatiile lui. Daca tu nu crezi, e o alta problema. Si sincer, nici nu prea imi pasa ce orientare ai, si in cine crezi.
Eu cred ca tot Dumnezeu le-a facut pe toate, planete, etc, desi daca o luam pe partea ' astronomiei ', se spune ca totul e fals. Ma rog. Aici depinde si de persoana. Cum am mai si spus, fiecare, oricine ar fi, crede in ceva anume, tu poate mergi pe ' astronomie', dar eu merg pe religie. Desi studiez de ani buni astronomia.
Nu inteleg ce ai vrut sa spui prin ' asa ne iubim de mult incat, vai n-am cuvinte'. Fi mai clar, parca vorbesti chineza, frate. Incearca sa vorbesti, in asa fel sa inteleaga toata lumea. Nu numai tu.

laughing e uite ca te inseli,nu sunt ateu,ha,tu crezi ca exista ceva divin acolo sus,unde acolo sus, sus sunt norii,atmosfera,invelis gazos care inconjoara pamantul,dincolo de atmosfera se afla spatiu cosmic,nici urma de divin,deci,divinitatea ori se afla intr-un alt univers dar nu material ci spiritual,de aceea nu-l vedem,ori nu exista. Planetele au fost create de dumnezeu,pai ce astronomie citesti tu,dupa ultimele cercetari,o energie (de unde a aparut,nu se stie)de la divinitate sa presupunem,aceea energie necunoscuta a inceput sa creeze universul material,si datorita reactilor dintre heliu si hidrogen s-a format o stea,in urma reactilor s-a format un nucleu(nucleul pamantului,si tot asa,pana s-a format caleea lactee,in universul acesta exista miliarde de stele, si in jurul lor s-ar putea afla alte planete, dar noi oamenii inca, deci inca, nu le-am descoperit, in viitor cine stie.Nimeni nu contesta, nici stiinta nu respinge existenta vreunei forte divine care a creat legiile naturi dupa care functioneaza universul,iar pentru a cunoaste universul(adica ceea ce a creat divinitatea) trebuie ca oamenii sa studieze stiintele fixe,ale naturi,ale psihologiei, e.t.c. Astronomia bine inteles ca respinge miturile religioase,pentru ca miturile se bazeaza pe basme,pe cand stiintele se bazeaza pe dovezi,pe cunoastere,pe cercetare,e.t.c. ''Dumnezeu le-a facut facut pe toate planete si dupa acea soarele laughing lucra cumva pe intuneric laughing
Studiezi de ani buni astronomia, pai sti cum se zice multi citesc putin pricep. nu te duce bila, laste, fate preot, si gata.hai ciau laughing

| Zazy a răspuns (pentru dragos38):

Spui că nu ești ateu, dar eu asta am înțeles în ceea ce ai scris tu. E clar. Degeaba spui că nu. A, dacă nu știi ce înseamnă ateu, caută un dicționarwinking. Nu știu fate, nu încerca să-mi dai tu mie explicații de genul, că nu mă ajuți cu nimic, și desigur nici tu nu câștigi ceva anume. Vrei un os, sau ce?
Eu cred în cine vreau.Tu crezi în cine vrei. Eu cred că există ceva divin acolo sus. Iar dacă tu crezi că prin sus, mă refer la nori, grav de tine.
Da, studiez astronomia. De ani buni, dar ce să faci, omul nu poate studia doar DOAAAR astronomie. Poate tu ai mai mult timp, încă eu nuwinking. Nici nu vrei să știi câte am pe cap, dar mă rog. Fie ca tine. Eu doar voiam să-ți zic, că nu ești și nu ai fost singurul documentat în astronomie!
Am participat și la olimpiade, concursuri.Nu doar am citit. așa că nu ți mai da tu cu părerea.Sunt fată, din câte știu eu...o fată nu se poate face preot.

Upsss,esti fata,ok-doki, atunci spune-mi draga mea happy cum yhweh a creat pamantul inainte de a crea soarele, caci nu prea merge din punct de vedere stiintific, eu recunosc ca nu studiez astronomia.ci mai citesc din ea, dar tu, daca nu cumva si minti, ai studiat ani buni si degeaba.tot in mitul biblic crezi.Eu stiu ce inseamna ateu,neaga existenta lui dumnezeu si a oricarei divinitasti,ha, sau poate sunt ateu si nu-mi dau seama laughing mai firas al naibi, ce ametit mai sunt happy eu cred in dumnezeu, dar, nu stiui cum sa-ti explic.nu mai cred in zeul biblic yhweh,asta nu inseamna ca sunt ateu, sa zicem ca sunt semi-ateu, laughing
cred ca exista ceva divin, care este deasupra tuturor religilor, iar pentru a ne apropia de, aceasta divinitate, ma gandesca trebuie sa studiem stiintele, eu cand ma mai rog spun doar'' doamne ajuta'' atat.

Ti-am zis, in biblie este vb de zeii. Elohim=zeii, mii de zei.
eu nu cred ca divinitatea onstiga la crime.ciao

| Meme10Memu a răspuns:

Nu.