| maintereseazaZZZ a întrebat:

Sufletele au nevoie de somn? La ce se refera ca Dumnezeu s-a odihnit dupa cele 6 perioade nedefinite de creatie?

8 răspunsuri:
| Panamax a răspuns:

Dovada clara ca a Biblia a fost scrisa de un om.
L-a inventat pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea sa.
La Stejarul Mamvri Yhwh impreuna cu doi ingeri in drum spre Sodoma erau obositi si prafuiti, s-au spalat si au mancat un vitel, azime si ce le-a mai dat Avraam.
Se ducea la Sodoma ca sa vada cu ochii lui daca este adevarat ce se zvonea despre sodomiti.
Nu-i mai functiona omniprezenta.

| AteuI a răspuns:

In a saptea zi Moise a luat o pauza de la romanul său de fictiune. Dupa 6 zile de scris incontinuu, deja o dadea in burnout. Si astfel el a inclus aspectul asta si in povestea sa pentru a parea mai reala.
Ori... in a 7-a zi, Moise a ramas in pana de idei. In prima zi a creat Pamantul, a doua cerul, a treia uscatul, a ajuns la a saptea zi si nu stia ce sa mai bage in poveste. Stand el la umbra, "i-a ca bag eu zi de pauza".

| maintereseazaZZZ explică (pentru AteuI):

Isaia 40:28:"Nu ştii tu, sau n-ai aflat tu că Domnul este Dumnezeu veşnic, Care a făcut marginile pământului, Care NU OBOSESTE şi nici nu Îşi sleieşte puterea? Că înţelepciunea Lui este nemărginit de adâncă?"

In alt sens Dumnezeu se odihneste in a saptea perioada ( zi simbolica ). In sensul ca Dumnezeu in aceasta perioada isi va aduce sub supunere toata creatia si isi va duce la bun sfarsit scopul cu privire la pamant.

Sufletul imaterial, daca ar exita, nu ar trebui teoretic sa aiba nevoi fizice sau materiale printre care si somnul. De aceea astfel de suflet nu exista tinand cont de argumentul urmator: daca as avea suflet imaterial acesta ar trebui sa-mi spuna ce se intampla in jurul meu in timp ce dorm intrucat teoretic un astfel de suflet nu se odihneste odata cu trupul si nu are nevoie de odihna.

| maintereseazaZZZ explică (pentru Panamax):

Nu reiese de nicaieri din Biblie ca Dumnezeu e omniprezent si atotstiutor.

Acel inger ( "Dumnezeu" sau al treilea inger ) era mai special in sensul ca ochii lui erau conectati prin superpozitie cuantica direct la Dumnezeu care era si este dincolo de univers.

| h379m3973423 a răspuns:

Serios? Nici asta nu e cunoscut? Nu e nimeni în comunitățile voastre căruia să-i pese cât de cât de adevăratul sens al cuvintelor? Vorbiți măcar cu cei tineri și mari în rang din bisericile ortodoxe... -_- Sunt unii care chiar știu bine ce știu, iar cine nu știe îl depistați imediat deci selecția va fi ușoară.

Cuvântul ce s-a tradus la noi "odihnească" în Geneza reprezenta de fapt sentimentul când cineva se uită la lucrarea sa terminată(cum ar fi o casă terminată așa cum și-a dorit, bună). Bucuria aceea când termini un proiect important.

| Panamax a răspuns (pentru maintereseazaZZZ):

Steregoi faptul ca nu nu intelegi ce citesti nu este o noutate.

| maintereseazaZZZ explică (pentru Panamax):

Are erori de traducere biblia ortodoxa. Si de aceea nu se intelege corect. In alta traducere scrie asa: Geneza 2:1-3:"1. Astfel au fost terminate cerurile și pământul și toată armata* lor.+ 2 Până în ziua a șaptea, Dumnezeu a terminat lucrarea sa* și în ziua a șaptea A INCEPUT să se odihnească de toată lucrarea pe care o făcuse.+ 3 Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a declarat-o sfântă, pentru că în această zi Dumnezeu SE ODIHNESTE de toată lucrarea sa de creare, de tot ce a hotărât să facă."

Acum traim in acea a saptea zi figurativa ( perioada care cuprinde in ea miile de ani de cand a fost creat Adam ) cand Dumnezeu se odihneste in sensul ca lucreaza pentru a aduce in supunere toata creatia.

| CostinAlamariu a răspuns:

Sufletele n-au nevoie de somn si cu atat mai mult Dumnezeu Creatorul n-are nevoie de somn. Cand se spune ca Dumnezeu S-a odihnit înseamnă că S-a odihnit în creatia Lui, adica S-a bucurat de perfectiunea ei, a desavarsit-o