Ah, nu, nu poti sa fi invoit de la ora de religie, si eu sunt ateu si stateam la ora de religie, adica nu de ce nu, crede-ma ca sunt materii mult mai nefolositoare ca religia cu care nu o sa ai treaba cu ele in viata
Stiu dar mie chair nu imi pasa de ora de religie ca proful spune doar povesti gen "a fost o femeie rusa care era ateista si dupa moartea ei la autopsie s-a vazut pe ea ca este ateista" adica wtf? Apropo intr-o tara cu drepturi nu ar trebui sa fim toti egali? adica colegii cu *** de martori lui iehova sau cine nu tin ora si nici nu tin alta ora (plec acasa) iar eu trebuie sa tin ora dar nici de cum nu am sa invat CEVA
Nu stiu ce religie faci tu, dar eu am avut multe de invatat de la religie, moral, imi placea sa il ascult pe profesor, chiar daca nu credeam in acele povesti. Religia e o cutuma, e istoric, chiar daca sunt nu sunt pure de adevar. Nu ma deranjeaza religia, nu vad cu ce m-ar afectat o ora pe saptamana de religie. Teoretic toti avem aceleasi drepturi ( printre care si religia) dar practic nu sta asa, pentru ca omul e diferit si stie sa se evidetializeze. Nu prea am inteles treaba cu martorii lui iehova.
Ei au alta religie si nu tin ora, iar eu cum is ateu trebuie :/ ceea ce nu prea este correct si mie nu prea imi plac orele de religie pentru ca suna stupid povestile alea si etc... (gandesc logic :/ nu prea am acel simt sa cred in ceva mistic, magic cum vrei tu sa spui)
Stiu ce sunt martorii lu iehova, ei au alte reguli, poate nu a face cursuri de religie, dar te asigur ca sunt mult mai stricti decat crestinii. Nici mie nu imi placea matematica, dar nu aveam ce sa fac, mi-am luat revansa cand am dat la o facultate unde nu exista matematica. Deci, mai departe poti sa iti alegi ce vrei tu sa inveti, momentan, sunt obligatorii ( 10 clase), apoi daca mai doresti, bine, daca nu, tot bine.
Normal ca vreau sa invat dar ii cam prostest sa invete doar o religie scoala :/ de exemplu in franta nu au voie sa tina religie, mancare de post, imbracaminte religiosa!
Nu e asa ceva in Franta, francezii respecta Constitutia, nu ca noi. iar ce spui tu de mancare si imbracaminte e discriminare si fapta penala.
Atunci m-am informat gresit :/ sau poate tu dar eu asa am citit xD ca au ceva lege...
Am terminat facultatea de drept, le cunosc Constitutia lor, de fapt noi ne-am inspirat de la ei.
Chiar daca nu iti plac povestile penale din biblie ceva folositor tot poti invata: cum functioneaza mintea crestinilor
Legea Educatiei spune ca la solicitarea scrisa a elevului major sau a parintilor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie.
"Art. 18. – (2) La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. In acest caz, situatia scolara se incheie fara disciplina Religie. In mod similar se procedeaza si pentru elevul caruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina".
Chiar este absurd că pentru un religios non-ortodox este mai simplu să renunţe la orele de religie, decât pentru un non-religios.
Încearcă cu o cerere de la părinţi (dacă ai sub 16 ani), poate se rezolvă.
Nu este obligatoriu sa asculti falsul profesorului de religie. Nu poate el sa realizeze ca va impuie capul cu fals.In Constitutia Romaniei art.29(alin 6)si Legea invatamantului nr. 84/1995 art9 alin.2, republicata si cu prevederileart 25 si 27 dinLegea 272/2004, privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Poti sa comunici cu parintii tai, sa-ti faca o cerere in scris, cu specificarea celor de mai sus, sa ceara sa nu participi la orele de religie din scoala, si media sa-ti fie incheiata fara aceasta disciplina. De comun acord cu d-na diriginta, (invatatoare ), poti sa participi la o disciplina obtionala. (Dar ca sa nu traiesti intr-o minciuna poti sa studiezi Biblia si sa gasesti adevarul care duce la viata vesnica, acceseaza www.jw.org si vezi mai multe )
Te oferi din oficiu sa faci reclama, desi, doar stii faptul ca un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…
"Informare asupra propriei credinte" suna cam eronat, nu crezi? Nu de alta, dar ce zici tu e ca si cum ar veni cineva sa ma informeze ce sentimente am fata de nevasta-mea si fiica-mea asa, din teava, fara sa ma cunoasca si fara sa le cunoasca nici pe ele. Credinta e ceva la fel de intim ca sexualitatea. De fapt stai, chiar mai intim. E mult mai usor sa violezi pe cineva decit sa ii schimbi cu adevarat valorile morale si convingerile intime cu privire la divinitate.
DeProfundis99 întreabă: