| O734615555 a întrebat:

Sunt curios de părerea creştinilor practicanţi, de aici: Dacă într-o zi, băiatul tău ar venii şi ţi-ar spune: Tată, Mamă, sunt homosexual. Ce ai face?

Am observat mai ales în rândul celor conservatori dând răspunsuri cu diferite remedii care practic intră aşa în viaţa ta şi eşti nevoit să faci cum zic ei, mai ales dacă depinzi de ei.

Nu vreau să promovez homosexualitatea aici, şi eu sunt creştin după puterea mea, însă sentimentul ăsta este un lucru care nu îl pot schimba. Nu ştiu cât de reale sunt aşa zisele poveşti ale unora. dar eu nici cum nu aş putea să fiu iar hetero... Sunt atras de bărbaţi 100%. Încă nu mi+am început viaţa sexuală... însă fetele mă lasă rece. Buuun, revenind la întrebare, cum aţi proceda, dragi creştini? tongue

Nu fac discriminare aşa că puteţi răspunde şi cei care nu sunteţi creştini.

P.S: mă comport ca orice alt băiat, numai că în materie de gusturi îmi place altceva...

23 răspunsuri:
| aabaaab3278 a răspuns:

Asta e parerea crestinismului ortodox despre acest subiect: http://www.orthodoxphotos.com/readings/trupul/homosexualitatea.shtml

| O734615555 explică (pentru aabaaab3278):

Eu vreau sa aud parerea ta sau a fiecaruia. happy

| aabaaab3278 a răspuns (pentru O734615555):

Sincer sa fiu, opinia mea e impartita:
- Pe de o parte, daca cu totii am fi fost homosexuali, respectiv lesbience, nu am mai fi existat ca specie
- Pe de alta parte, e treaba fiecaruia ce face in pat, atata timp cat nu deranjeaza pe nimeni, nu vad care ar fi problema. In public sa zicem ca ar fi ceva mai ciudat.

| Inferno a răspuns:

Castrare chimica, injectii cu estrogen.

| sublime89 a răspuns:

Atat timp cat in biblie scrie ca homosexualii trebuie omorati, la ce vrei sa te astepti de la crestinii conservatori? E un sistem de idei preconcepute si fanatice in legatura cu homosexualii, dar exista si speranta. In SUA de exemplu, drepturile homosexualilor sunt din ce in ce mai acceptate si promovate, chiar si in unele state mai conservatoare. Casatoria dintre homosexuali devine tot mai raspandita. Primul ministru al Luxemburgului s-a casatorit cu un barbat chiar ieri parca. Vechile idei crestine si religioase vor fi abandonate incet. E nevoie doar de timp. Peste 50 de ani, urmasii nostri ne vor judeca aspru pentru toate discriminarile impotriva homosexualilor (LGBT in general) care s-au petrecut in perioada noastra, exact asa cum noi ii judecam pe americanii care isi discriminau proprii cetateni de culoare acum 50 de ani, sau ii tineau in sclavie acum 150 de ani. Istoria ne arata ca schimbarile de mentalitati au nevoie de timp, intotdeauna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adică tu ai steagul LGBT ca imagine de profil și spui că nu promovezi homosexualitatea?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un parinte isi iubeste inconditionat copilul. Poate nu este prea fericit sa afle de dezechilibrul sexual al acestuia, dar il va iubi la fel.
Dezechilibrati sunt multi si dintre cei care se cred "normali".
Idealul este sa ajungem la un echilibru intre partea feminina si masculina din noi.
Multi dintre cei care se cred mari barbati ar trebui sa-si faca griji pentru echilibrarea deficitului de YIN si a excesului de YANG.

"Iisus le-a spus:
Cand veti face din doi Unul, şi launtrul sa semene cu afara, si cele din afara sa semene cu cele dinlauntru, si cele de sus sa fie ca si cele de jos, ca sa aduceti barbatul si femeia intr-unul singur, atunci veti intra in Imparatie"
Evanghelia dupa Toma

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Te bat pana iti trece!

| danut a răspuns:

Daca copilul meu ar fi homosexual eu as fi primul vinovat. As incerca sa-l aduc la normalitate dar daca s-ar complace in acea stare fara dorinta de revenire la normal l-as indeparta fara al mai recunoaste de copil al meu cu toate efectele sociale si civile care decurg din aceasta hotarare. Asa cum el are dreptul sa aleaga asa am si eu acelasi drept.

| Jardelin a răspuns:

Vad ca majoritatea de aici raspund orice numai la intrebare nu!

Intrebarea imi place, dar sa stii ca e destul de grea. Ce as face? Bineinteles ca in prima faza m-ar surprinde declaratia fiului meu. Ca parinte speri si te gandesti ca in viata nu vei aparte de surprize din partea copiilor. Eu fiind crestin (ortodox) cred ca ma voi lua dupa o pilda din Biblie. Cea a fiului risipitor (sau a tatalui iertator, cum ii placea unui parinte sa o denumeasca) si voi avea in vedere comportamentul tatalui din pilda atunci cand fiul cel mic s-a intors din pribegie. L-a acceptat neconditionat asa cum era, sarac, murdar, plin de pacate, schimbat mai intai in rau, dar apoi in bine.

Pentru mine fiul meu, care este homosexual, ramane in continuare fiul meu. Il voi iubi la fel de mult ca inainte, ba chiar mai mult, pentru ca nu pot sa nu-l iubesc fiindu-i tata si pentru ca insusi Dumnezeu ne porunceste sa ne iubim unii pe altii. Uneori homosexualii se schimba si revin la starea normala (hetero) din punct de vedere a sexualitatii. Si chiar daca nu revin, ei sunt in continuare semenii nostri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai in primul rand nu am nimic cu persoana ci cu fenomenul. Homosexualitatea nu e ceva normal. Chestiunea este destul de delicata deoarece are cauze multiple.
O cauza e un abuz sexual si nu numai puternic, care va determina o persoana sa nu mai asocieze placerea sexuala cu o persoana de sens opus. In acest caz e necesar psihoterapie si mod absolut necesar sa nu fi avut andecende homosexuale, tratarea unui asfel de caz ar fi mai greu.
O a doua cauza e instabilitate hormonala, asta apare in adolescenta si se manifesta prin schimbarea brusca a "preferintei sexuale" ( eu am patit ceva de genu' eram la o petrecere si avusem nu o fantezie sexuala, dar avusem un moment in care ma gandeam ca ma sarutam cu un tip si eram excitat, destul de normala o asfel de stare din moment ce la petreceri ma simt destul de stingher fiind singur, dar sunt 100% heterosexual, ideea e ca nu m-am panicat prea mult) laughing
A 3 cauza reprezinta o criza de personalitate, acesta se instaleaza in adolescenta, desi viata sexuala intr-o oarecare forma exista din pre-adolescenta ( gen ai senzatia ca esti excitat dar nu cunosti cauza), in adolescenta se fac legaturile intre cauza si efect. Hormonii atunci sunt destuli dereglati, deci predispusi la "experiente noi", in acele moment de cadere psihologica fiind confuz un om se poate intreba daca nu e cumva homosexual, sau alte chestii.
In toate cazurile sunt mai mult sau mai putin tratabile aceste lucruri, dar presupun ca imi poate scapa o cauza. Si daca as avea copii nu stiu ce sa zic, eu nu le prea pot face nimic, cu atat mai mult cu cat creierul lor asociaza homosexualitatea cu o stare normala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Poate ai vrut sa zici injectii cu testeron in cazul unui barbat e o solutie dar nu permanenta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Jardelin):

Daca ar fi fost intrebarea mea ti-as fi dat funda happy Insa revenind la subiect problema e ca societatea numai considera homosexualitatea anormala asfel s-a renuntat la a cauta mai multe cauze ce pot duce la acest afect, iar al doilea lucru indivizi se complac prea mult in acesta stare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Stii ca citatul pe care l-ai dat se refera la casatorie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca heterosexual.imi e greu sa inteleg.Ca crestin nu pot sa accept.ca om, ma pot stradui sa nu judec si sa-mi vad de ale mele, gandindu-ma ca orice viciu este greu de biruit dar nu imposibil.

| AirănMeidăn a răspuns:

sa incepem cu inceputul. incerc sa nu am niciun fel de inhibitii cand vine vorba de homosexuali, trans, pansexuali, etc etc
cu homosexualii sincer sunt perfect de acord. ok, inteleg, esti homosexual, chestia asta nu depinde de tine(s-a dovedit chiar ca o parte din creierul unui barbat gay e diferita de cea a unuia hetero), te accept si respect ca persoana asa cum esti. ceea ce ma deranjeaza sunt paradele alea gay, in care respectivii nu fac nimic altceva decat sa-ti bage pe gat ca tu trebuie sa ii accepti chiar daca tu nu ai nimic cu ei, initial. despre adoptie sincer nu stiu ce sa zic, in primul rand ar trebui sa asteptam sa nu mai existe prejudecatile astea, fiindca prima data ma gandesc si la cum s-ar simti copilul ala vazand ca toti ceilalti au parinti de sexe opuse, ma rog.
ti-as spune si ce cred despre hetero, dar din cate vad nu i-ai mentionat in intrebare asa ca nu am de gand sa o fac

| BogdantheDreamer a răspuns:

I-as recomanda castrarea chimica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

M-am referit la sensul ermetic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AirănMeidăn):

Ce Doamne iarta-ma mai e si pan-sexualitatea? E prima data cand aud acest termen.

| danut a răspuns:

Dragule, tu ne-ai cerut parerea noastra dar pe a CREATORULUI nu vrei sa o sti, ti-o spun eu, FOCUL GHENEI pentru toti SODOMITII.

| MrNob0dy a răspuns:

Uite cum e treaba din punctul meu de vedere fie ca esti crestin ateu s-au alta religie daca copilul tau i-ti da o asemenea veste oricat cat de open mind ai fi tot i-ti da lumea peste cap' te gandeti ca parinte ca nu o sa i-ti tii nicidata nepotelul in brate si ca toata lumea din jur te va privi ciudat ca pe o anomalie ' din punct de vedere religios dumnezeu a facut barbat si femei cu un scop sa ne inmultim tu ce parere ai 2 barbati pot face asta?
in alte tari cum mai nou si la noi au inceput sa apara pe la televiziuni diverse personaje cu atfel de inclinatii dar nu pentru promovare ci doar pentru rating s-au poate pentru a nu face discriminare' deci eu sunt contra din toate punctele de vedere

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie imi plac astia care au raspuns, ca au rabdare pana le trece starea asta a copilului. Poate maine te trezesti langa nevasta-ta si vezi ca-i barbat, sau vrea sa ti-o traga. Daca tu crezi ca-i posibil ca el sa isi schimbe orientarile, ea de ce n-ar face-o? hm.

Crestin, gay, noaptea te rogi
Il chemi pe Isus

Hetero, noatea te rogi, deschizi un Hustler...il mai chemi pe Isus?
De aici toate se leaga. sad

| Prototype1 a răspuns:

Argumentul religios e fals.
Daca religia ta condamna homoxesualitatea, atunci foarte bine, nu o practica.
Dar nu impune altora restrictiile si convingerile tale religioase, e ilegal.