| 3xfemeie a întrebat:

Sunt ortodoxa si vreau sa imi cer scuze in mod public ortodocsilor pe care i-am "jignit " ( unii au numit asta batjocura ).
Am avut indrazneala de a spune ca ortodoxia este o cale spre Dumnezeu, nu singura cale cum ma obliga ei sa cred. Dar daca de mica am fost invatata ca Dumnezeu este unul, este Adevar, cum sa nu consider ca Maretia lui cuprinde tot si toate, inclusiv peste toate religiile (ca forme de manifestare a credintei )?
I-am mai contrazis pe cei care dau numai ortodocsilor un fel de "pasaport" spre rai. Pai domnilor, cine imi da dreptul de a spune ca ceilalti raman afara? Ii cunosc pe ei? Sau Dumnezeu trebuie sa fie atat de mic, incat sa cunoasca doar ortodoxia? Maretia lui nu-i cuprinde pe toti? Stiu de pe acum judecata lui Dumnezeu?
La biserica mi s-a spus sa aleg smerenia si sa ma consider ca fiind ultima dintre pacatosi. Pai atunci cum sa ma pretind a fi superioara celor din alte culte sau religii? Oare nu am nimic de invatat si de la ei?
Invatati sa-L iubiti pe Dumnezeu, nu o institutie numita BOR. Abia apoi pot accepta acuzele voastre ca fiind intemeiate. Pana atunci, aveti dreptul la replica, domnilor!

45 răspunsuri:
| Salahadin73 a răspuns:

Nu te mai du la biserica. Daca chiar crezi in Dumnezeu nu cred ca ai nevoie de un intermediar

| dorelmarc a răspuns:

Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6)

| Duucu a răspuns:

Fii binecuvăntată!
M-ai făcut să plăng sad
Mă duc să-mi cer și eu iertare de la toți ateii pentru că i-am înjurat.

| 3xfemeie explică (pentru Duucu):

Esti sigur ca te iarta? La mine nu apare nici unul, cred ca pregatesc rugul sa ma arda in piata publica. crying

| Duucu a răspuns (pentru 3xfemeie):

Nu sunt sigur, ci socotesc că nu am deloc șanse.Contează? oh go on Să credem noi e destul, nu trebuie să ne implicăm în credințele altora sau să ne cerem scuze...

| Mădă0611 a răspuns (pentru Duucu):

Fata draga, nu fi trista, fiiiiiindca e pacat laughing

| Duucu a răspuns (pentru Mădă0611):

Am cocoșel, fato -.-

| M25M a răspuns (pentru Duucu):

Mă duc să-mi cer și eu iertare de la toți ateii pentru că i-am înjurat. -- Nu te-am vazut injurand ateii, insa daca ai fi facut-o si apoi ti-ai fi cerut scuze, chiar crezi ca nu te-ar fi iertat nimeni?

| Mădă0611 a răspuns (pentru 3xfemeie):

Fata draga, nu fi trista, fiiiiiindca e pacat laughing (la a 3-a cantare cer bani).
Stai linistita ca ateii nu sunt prigonitori.

Fato, e o melodie, nu e frumos sa modific versurile tongue

Eee,acum zici că e o melodie.Hai că ești prea rea fato!

| dennixtreme a răspuns (pentru 3xfemeie):

Eu unul respect faptul ca poti sa fii deschisa la minte cand vine vorba de credinta ta. Ai scapat de ars pe rug happy.

Fato, e melodie, e din tinerete: http://www.youtube.com/watch?v=k7o5gZoMPt8&feature=youtu.be&t=8s \:D/

Tot rămăi rea.

| 3xfemeie explică (pentru Duucu):

Intentia nu a fost implicarea in credinta altora, este pur si simplu o replica la acuzatii fara motivatie. Cuvantul jignit e pus in ghilimele, pentru ca au fost pur si simplu opinii diferite. Sper ca persoanele vizate sa vada postarea si sa fiu scutita pe viitor de comentarii repetabile si fara sens. Asta era ideea. Si te rog sa te opresti din plans! rolling on the floor

| Alphawolf a răspuns:

Desi nu mie mi-a fost adresat mesajul, totusi am o nelamurire. Spui ca:
"La biserica mi s-a spus sa aleg smerenia si sa ma consider ca fiind ultima dintre pacatosi." - Deci biserica conteaza, dar apoi spui:
"Invatati sa-L iubiti pe Dumnezeu, nu o institutie numita BOR." - Ce ai vrut sa spui prin cele doua afirmatii? Oamenii nu iubeste institutia ci valorile ei, la fel ca si tine.

"Pai atunci cum sa ma pretind a fi superioara celor din alte culte sau religii? Oare nu am nimic de invatat si de la ei?" - Valorile conteaza, iar un lucru este clar, nu toate valorile din toate religiile pot fi adevarate.

| Duucu a răspuns (pentru 3xfemeie):

Eu am plăns din totdeauna.Așa m-a făcut mama.

| 3xfemeie explică (pentru Alphawolf):

Daca nu sunt de acord cu tot ceea ce face BOR nu inseamna ca toate invataturile bisericii sunt gresite. Prin a doua afirmatie am rugat pe care ma acuza, sa inteleaga ca daca am un comentariu la adresa acestui BOR, sau a unui preot, sau a unei dogme cu care nu sunt de acord, nu inseamna nici pe departe ca-L reneg pe Dumnezeu. Cei care m-au invinovatit stiu despre ce vorbesc. big grin
La ultima ai raspuns singur. Nu toate sunt adevarate, la fel cum nu toate sunt false. In general valorile sunt adevarate, numai dogmele difera si pot fi false.
Acum pregatesti si tu vreun rug? rolling on the floor Am totusi o curiozitate, ma mai consideri indoctrinata? Asta asa, ca fapt divers.

| Alphawolf a răspuns (pentru 3xfemeie):

Dar de unde scoti tu acuzatiile(sa zicem) la adresa mea? Nu-mi spune ca le-ai dedus, ca te acuz(si eu) de superficialitate.

?

Nici tu? Nici eu.

laughing Eu nu eram sigura la ce acuzatii te referi. Daca este vorba de intrebarea mea, nu am dedus, ci asta am citit in vreo doua raspunsuri pe care mi le-ai dat. Este adevarat ca nu m-ai acuzat direct de indoctrinare, ci elegant si voalat. laughing Dar asta a fost inainte cu ceva vreme, sa fi uitat?

Daca nu te-am acuzat direct inseamna ca ai dedus! "Persoanele de fata se exclud" - Cum ai putut sa uiti un aspect atat de important?

| LegionarulRoman a răspuns:

Eu niciodata nu am jignit pe nimeni ca e negru, ca e protestant, ca e nu stiu ce. Eu doar criticam faptul ca au deviat de la cuvantul lui Hristos.Iar cele peste 200 de carti de vieti de sfinti, dogma, intamplari minunate, ale ortodoxiei m-au convins.Insa cel mai mult m-au convins protestantii si romao-catolicii care dupa ce au cautat mult au aflat Adevarul. Avem pana si cazuri de japonezi,budisti care au trecut la ortodoxism(a se specifica,fara sa fie obligati). Prin cuvintele mele nu atac nici o persoana,ci doar ereziile demonstrate de Sfintii Parinti.

P.S : Sfintii Parintii au fost cei mai smeriti oameni de pe pamant, replica lor fiind "Doamne, iarta-ma pe mine pacatosul", si chiar ei recomanda crestinilor-ortodocsi sa-l caute pe Dumnezeu si mantuirea, si sa nu judecam pe nimeni(iclusiv pe preotii atat de criticati) caci nimeni nu poate sa judece pe nimeni.

Asta cu persoanele de fata se exclud functioneaza la copii. A fost parerea ta in momentul respectiv si eu te-am intrebat daca ti-ai schimbat-o. Asta era tot.

| EmaS a răspuns:

Martin Luther care, dupa ce si-a luat doctoratul in teologie a ajuns la concluzia ca nu o religie ci o relatie personala bazata pe dragoste iti aduce mantuirea.Religia formala nu este o religie si un crestin formal nu este crestin in ochii lui Dumnezeu.Inima este asezamantul religiei adevarate iar crestinul adevarat este acela care este crestin cu inima.Adevarata religie nu trebuie sa astepte sa fie placuta oamenilor.Ea nu va avea lauda oamenilor ci a lui Dumnezeu!

| invicta a răspuns:

Scuze acceptate. rolling on the floor

Dar deductia ta nu e buna. Eu am expus o situatie, am vorbit la general, nu am facut nici-o aluzie la persoana ta. Tu te-ai acuzat singura.

| Oprea_Dorinuca_1998 a răspuns (pentru Salahadin73):

Parerea mea este ca trebuie sa te duci la Biserica in continuare si sa te rogi la Dumnezeu sa le lumineze mintea acelor oameni si sa te ierte pentru greselile facute, deoarece nu exista om fara pacat...ma bucur mult ca ti'ai dat seama de greseala pe care ai facut-olaughing

| 3xfemeie explică (pentru invicta):

tongue Razi cat mai poti, ca ma pune jardelin pe rug la foc mocnit in piata publica. rolling on the floor Si cine te mai distreaza?