| 3xfemeie a întrebat:

Sunt ortodoxa si vreau sa imi cer scuze in mod public ortodocsilor pe care i-am "jignit " ( unii au numit asta batjocura ).
Am avut indrazneala de a spune ca ortodoxia este o cale spre Dumnezeu, nu singura cale cum ma obliga ei sa cred. Dar daca de mica am fost invatata ca Dumnezeu este unul, este Adevar, cum sa nu consider ca Maretia lui cuprinde tot si toate, inclusiv peste toate religiile (ca forme de manifestare a credintei )?
I-am mai contrazis pe cei care dau numai ortodocsilor un fel de "pasaport" spre rai. Pai domnilor, cine imi da dreptul de a spune ca ceilalti raman afara? Ii cunosc pe ei? Sau Dumnezeu trebuie sa fie atat de mic, incat sa cunoasca doar ortodoxia? Maretia lui nu-i cuprinde pe toti? Stiu de pe acum judecata lui Dumnezeu?
La biserica mi s-a spus sa aleg smerenia si sa ma consider ca fiind ultima dintre pacatosi. Pai atunci cum sa ma pretind a fi superioara celor din alte culte sau religii? Oare nu am nimic de invatat si de la ei?
Invatati sa-L iubiti pe Dumnezeu, nu o institutie numita BOR. Abia apoi pot accepta acuzele voastre ca fiind intemeiate. Pana atunci, aveti dreptul la replica, domnilor!

45 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In Biblie Iisus defineste altfel biserica: ''Unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor'' Matei 18:20. Biserica asta la care te duci tu, se pare ca nu este biserica lui Dumnezeu. In fine, mult noroc.

| tasmania a răspuns:

Iti dai prea mare importanta. big grin

| 3xfemeie explică (pentru tasmania):

Prefer sa las impresia asta decat sa susotesc pe la colturi. Cine are coloana vertebrala trebuie sa-si spuna parerea verde-n fata. Prin postarea asta asta am vizat doua persoane. Una deja si-a spus parerea in privat, pentru ca trebuie sa dea bine in public. De toata jena. sad Cealalta inca nu a spus nimic si oricum, ma astept la aceeasi reactie.
Lumea in care traim este creatia noastra, dar ne eschivam si-i invinovatim pe altii. O seara buna.

| Tarta_Marius_1988 a răspuns:

Oare nu zice biblia... sa nu iti faci alti Dumnezeu in afara de Mine?
Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine. - Exodul 20:3
Să nu faceţi dumnezei de argint şi dumnezei de aur, ca să-i puneţi alături de Mine; să nu vă faceţi alţi dumnezei. - Exodul 20:23

aceeasta instituie B.O.R au moaste. adica cioante lacare se inchina mi de oameni... de ce atunci cand ai o inmormantare te golesc de bani?(„Vino după Mine", i-a răspuns Isus, „şi lasă morţii să-şi îngroape morţii." - Matei 8:22
Dar Isus i-a zis: „Lasă morţii să-şi îngroape morţii, şi tu du-te de vesteşte Împărăţia lui Dumnezeu." - Luca 9:60)

si multe altele. nu iii judec imi expun parerea mea. si pana la urma urmei nu religia are importanta... cititi biblia si aflati adevarul fiti binecuvantati si Pocăiţi-vă", le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. - Faptele apostolilor 2:38

| AnnealedPride a răspuns:

Invatati sa nu va mai impuneti punctele de vedere asupra altora. Indiferent.

Eu las in pace credinciosii. Pur si simplu nu imi pasa ce crede fiecare, chiar daca este ceva pur si simplu gresit. De ce, in general, un credincios, pur si simplu nu poate sta in banca lui si sa ii lase pe ceilalti in pace?

Zic credincios, si nu crestin, pentru ca se aplica pentru oricare din cele 3 mari monoteisme, cu sectele si sub sectele lor.

| MMihai a răspuns:

Ai și tu dreptate, în felul tău, de a prezenta lucrurile!

| relian a răspuns:

Pai ori iti ceri scuze ori ataci? vad ca incepi cu una si termini cu cealanta.astea nu se mai cheama scuze ci eu cred ca deja i-ai luat peste picior.dar asta e, bine ca te-ai exteriorizat si probabil te simti mai bine.si mai bine te-ai simti daca nu te-ai mai duce deloc la biserica si ai face alte chestii.sa mergi sa alergi pe undeva, sa discuti cu oameni una alta, nu la biserica ca acolo nu ai ce gasi.fum si miros de biserica care iti face rau, te ia de la stomac.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma rog di iertare, da nu stiu sini esti, si nisi ci vrei di fapt.ai suparat pi sineva? laudabil ca-ti seri ieratari.tio suparat sineva? ai rabdari poati eu da bunul Dumnezau gandul sel bun.in rest sanatati iti doresc cu plecasiuni al tau serv bau-baulica.

| WhatheWow a răspuns:

Cu asta chiar ai dovedit că ești femeie...de 3×! Felicitări! happy

| 3xfemeie explică (pentru WhatheWow):

Aparentele insala de multe ori. N-ai stiut?

| WhatheWow a răspuns (pentru 3xfemeie):

Aproape de fiecare dată dar asta nu-i împiedică pe unii să privească mai în profunzime.

| 3xfemeie explică (pentru WhatheWow):

laughing Cam asta era si intentia intrebarii postate ( cu dedicatie ). Rezultatul a fost cu totul altul, dar ce mai conteaza? d'oh

| tasmania a răspuns (pentru 3xfemeie):

Lumea in care traim este doar intr-un fel creatia noastra - in sensul ca depinde de cum intelegem relatiile interpersonale si de cum ne raportam la natura.
Iar in legatura cu cealalta problema ridicata de tine, eu sunt de parere ca ar trebui sa vizam postarile (punctele de vedere) persoanelor si nu persoanele insele. Fara a susoti, evident. Dar aici e vorba despre religie, nu despre un drept la replica - mai ales daca va si cunoasteti personal. Cele bune!

| ManStrong a răspuns:

Vezi?
Abia acum inceoi sa te inalti.
Toata cinstea.
Toleranta aduce pace intre oameni, si incet se pot chiar cunoaste.

| shizzle a răspuns:

Sincer. Bravo.te felicit pentru curajul tau