Oricum ar fi, eu ti-am raspuns obiectiv la intrebare si te-am lamurit. Ba chiar ti-am dat si informatii suplimentare. Deci la pocaiti este total interzis orice fel de partida sexuala care nu are legatura cu procrearea. Chiar si sex normal, daca faci cu prezervativ e pacat. Stiu asta de la o matusa care e pocaita convinsa, nu doar cu numele. Intreaba orice pastor devotat si iti va spune la fel.
Nu ai voie, nici macar ortodocsii nu au voie conform religiei lor. Dar ei au spovada si scapa de pacat.
Ba prostule, tu chiar crezi ca exista un mos cu barba sus acolo care sta si alta grija mai buna n-are decat sa se supere daca-i dai tu sau nu limbi in piz d a prietenei tale? chiar atat de tolomac poti fi? ai aproape 18 ani, foloseste-ti putin creierul ala inainte sa pui sau sa gandesti cretinisme din astea
Eu am intrebat ceva tu ai raspuns fix altceva. Da, exista dumnezeu, nu o entitate cu barba alba cum spun unii si cum spui tu, dumnezeu este mai real decat crezi tu. Dumnezeu este de fapt mai real chiar decat omul.
Sa te intreb ceva si sa te gandesti la lucrul asta: curentul electric exista? Normal ca da, ce om prost ar apune ca nu exista curent, nu-i asa? Bun, este real, mai real decat crezi, dar te intreb eu acum: il vezi cu ochii? Nu. Nu il vezi. Asa si cu dumnezeu, doar ca dumnezeu este vesnic, iar aceste chestii (planeta pamant in sine cu tot ce e pe ea) sunt trecatoare.
Da, tu crezi ca ii iarta dumnezeu ca se spovedesc. Fix, ti-ai gasit "portita" care te scapa de pacat, si anume:sa ii spui preotului ce ai facut. Nu. Daca vrei ca dumnezeu sa te auda trebuie sa te rogi tu la el si doar lui sa ii spui pacatele tale si nu preotului, indiferent cat de "bun" sau nu este preotul.
Pai atunci sa-ti pun intrebarea altfel: Cine ti-ar interzice sa o faci?
Crestinismul a etichetat sexul drept "pacatos" din cauza potentialului spiritual pe care il are, si oamenii care au inghitit de l nastere basmele astea chiar cred acum ca este pacatos. Nu exista pacate, puteti sa va faceti de cap atat timp cat sunteti amandoi de acord.
Ai voie sa-i dai, dar n-ai voie sa primesti. Asa e la pocaiti din cate stiu...
Nu vad asta a fi un pacat in sine, mai ales ca vreti sa va casatoriti... Dar expresia asta cu "datul de limbi" e prosteasca Probabil vrei sa spui french-kiss. E altceva... Pastrati totusi o decenta, nu ca disperatii. Ca am mai vazut pe unii se pupau de zici ca-si mancau mandibulele.
Am mai auzit argumentul asta jalnic. Ia du-te tu pe un camp deschis cand e furtuna sa te loveasca un fulger si sa-mi zici dupa daca vezi electricitatea sau nu. Yehova este un zeu biblic rasist inventat de evrei din concepte furate de la pagani. Nu are nicio legatura cu realitatea si pana si rabinii antici au recunoscut asta.
Zici ca e mai real decat omul dar in afara de povestile biblice nimeni nu l-a vazut sau sa fi auzit de el in lumea reala.
Curentul electric se poate masura, se pot observa efectele, se construiesc aparate care il produc oriunde si oricand.
Dumnezeul tau a disparut de mult timp din decor si nu a fost nici macar cine pretind crestinii.
Elohimi au fost peste 200. Yhwh a fost doar unul dintre ei, care a mostenit cel mai mic popor, era de profesie militar, si avea multe probleme psihice.
E clar ca te doare in pix de religie, acum doar vrei acceptul unora de pe net sa poti sa iti indeplinesti si tu fanteziile sexuale doar ca ti e frica ca nu cumva dumnezeul ala care e ca si curentul electric sa te pedepseasca cumva.
Un sfat prietenesc: casatoriti sau nu, ramai la stadiul de dat limbi ca asa nu te poti inmulti si scutesti lumea de altii cu idei din astea traznite ca ale tale.
Pocaitul limbist....auzi la el...
Nu vreau sa ma cert pe net pe tema asta, dar iti mai spun un lucru si atat:
In ce an suntem? In decebrie 2017. Dupa cine numaram noi anii? Dupa nasterea lui isus. Asa ca nu va mai dati voi toti ateii destepti nu nasu pe sus sa spuneti ca nici fumnezeu nici isus nu exista. Numarati-va anii pe care ii traiti altfel, puteti sa fiti in anul 0 sau anul -100 sau in anul 10000 sau in anul... oricare il vreti. Sa ai o zi buna in continuare si dumbezeu sa isi faca mila si de sufletul tau (suflet exista? Notmal ca da. Si il vezi? nimeni nu a vazut vreodata un suflet. Dar orice om, oricat de destept sau prost ar fi, spune ca sufletul exista).
Nu prea te pricepi.
Calendarul iulian (care s-a transformat în cel gregorian, la care faci tu referire) a fost creat inițial în 46 î.e.n pentru a marca întemeierea Romei, nicidecum presupusa naștere a lui Cristos. Dacă ar fi rămas așa, acum nu era nici pe departe anul 2017 sau 2017 ani de la fictiva naștere a semi-zeului biblic.
Asta a fost pe vremea când Imperiul Roman era încă păgân. Constantin cel Mare probabil sub influența evreilor a proclamat creștinismul ca religie oficială cred că după anul 300 e.n iar reperul de care zici tu a apărut abia în evul mediu, probabil evident pentru că religia creștină domina autoritar poate mai toată Europa și oamenii erau obligați să le creadă dogmele, nicidecum că dogmele lor ar fi și reale și istoria trebuia să consemneze asta.
Calendarul actual are la bază motive astrologice, nicidecum religioase. Motivul pentru care este folosit la nivel mondial este globalizarea. Comerțul a devenit foarte răspândit în lumea întreagă iar pentru ca popoarele să se înțeleagă între ele s-a rămas din punct de vedere anual la calendarul iulian care a fost transformat apoi în calendarul gregorian din cauza jîdanului de papă care i-a dat și schimbat numele. Numai voi, creștinii, folosiți reperul ăsta. În alte popoare cu alte religii se sărbătoresc total alți ani. Nici evreii nu au ca reper în istorie nașterea lui Cristos. Ei se află în momentul de față în anul 5777 al istoriei lor.
Doi la mână, niciun istoric nu cade de acord că presupusa naștere a lui Cristos ar fi avut loc în anul 0 sau 1 sau ce basme credeți voi, asfel încât "era lui Cristos" să înceapă din anul 0 sau 1. Tu îmi zici de reperele istorice "î. hr" și "d. hr" dar nimeni nu știe exact când s-a născut Cristos pentru că dacă într-adevăr a fost vreun evreu numit așa, nu a făcut nimic remarcabil astfel încât să poată fi înregistrat în istorie, așa cum au făcut regii care au trăit înainte de perioada presupusei sale nașteri.
Și zi-mi un lucru, dacă Isus s-a născut pe 25 Decembrie, ceea ce este o prostie, ziua de 25 Decembrie era populară prin toată lumea păgână și era legată de solstițiul de iarnă și de Soare, de ce anul începe pe 1 ianuarie și nu începe pe 25 decembrie?
Apropo, nu-s ateu. Ateismul este la fel de gresit ca si crestinismul, ambele fiind doctrine evreiesti. Sunt mult mai constient decat esti tu de existenta sufletului. A vedea sufletul unei persoane tine se ocult, intrucat sufletul este energie si cine mediteaza suficient pentru a-si imputernici sufletul, poate ajunge la posibilitatea de a-si vedea sufletul, dar si pe al altora.
DeProfundis99 întreabă: