Aici pe TPU? au site-uri unde pot relationa cu cine vor.nu ma deranjeaza.pot avea ce rubrica vor.nu ma deranjeaza nici la religie decat ca dau ignorre celor care cred ei ca sant prea incomozi.i-as ruga doar sa fie respectuosi, cu religia. oricare ar fi.e a oamenilor.si oameni santem toti.si ei ar trebui sa fie.o contrazicere nu e o discutie.acuzele nu sant raspunsuri.si critica nu e un ajutor decat in masura in care si-o asuma fiecare.un bun crestin nu departeaza de la el pe cel care il cearta.sta si gandeste; oare are asta dreptate? ia sa vedem.da sant de acord.fiecare sa discute acolo unde este pregatit sa dea ajutor.la religie nu contra religiei, si la ateism eu personal no sa intru niciodata.fiindca stiu sigur ce fel de oameni sant acolo. oameni ca mine cand aveam 15 ani.ma tem ca tot ei vor da peste mine cu intrebari fiindca eu ca ei fost-am dar ei ca mine nu.va astept dragi atei.care doriti.care nu deja mi-a dat ignorre si nu pot spune ca regret.chiar ma bucur.fiindca in intrebarile lor, nu vad nici urma de caracter.doar slabiciune.
PREJUDECÁTĂ, prejudecăți, s. f. Părere, idee preconcepută (și adesea eronată) pe care și-o face cineva asupra unui lucru, adoptată, de obicei, fără cunoașterea directă a faptelor; prejudeț, prejudiciu. – Pre1- + judecată (după fr. préjugé).
Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de oprocopiuc | Semnalează o greșeală | Permalink
Eu NU sunt de acord si o sa va spun si de ce...
Ateii de bun simt, cei care nu jignesc, nu provoaca in stil trolling si nu insulta, ne-au determinat, adesea, la a ne depasi conditia, la a ne intreba ce credem si de ce credem ceea ce credem.
Adesea intrebarile lor sunt de bun simt si ne fac sa realizam ca nu avem toate raspunsurile, smerindu-ne. Da, demersul lor ne trimite la a studia mai mult, la a fi mai profunzi, mai seriosi dar ne si taie din superioritatea pe care uneori ne-o asumam nejustificat. Nu suntem cu nimic mai buni decat ei, diferenta in viata noastra o face doar Dumnezeu.
In plus, eu cred ca ei insisi sunt aici pentru ca au aceleasi zbateri pe care le-am avut fiecare dintre noi inainte de a deveni crestini.
„Ce ar face Isus?", asta e intrebarea. Eu cred ca ne-ar spune: „lasati ateii sa vina la Mine", pentru ca ceea ce este imposibil pentru noi (convingerea omului de pacat si de realitatile spirituale) la Dumnezeu este cat se poate de realizabil. Eu sunt o dovada vie de ateu salvat.
O alta categorie pentru atei? Categoric nu! Propun ca solutie o moderare mai serioasa si mai ferma a postarilor injurioase sau cu caracter pur provocator. Iar lucrul acesta este valabil si pentru anumit „crestini", nu doar pentru atei.
Cand n-o sa mai aiba teistii treaba cu ateii, da, dar vad ca in biblie scrie ca sunt nebuni, ca trebuie omorati, unii studiaza la scoala "combaterea ideologiilor ateiste" [ cat de jalnic ati ajuns ], cand n-o sa mai aud clopote si slujba de la cateva zeci sau sute de metri distanta de biserica, atunci cand la scoala o sa se predea religie celor care merg frumusel cu foita semnata de parinti ca vor religie, nu invers, cand popii o sa se multumeasca cu salariul de la stat, ca politistul nu iti cere nimic daca vine la tine acasa pentru a rezolva o problema, popa cere, si cand numarul bisericilor o sa scada. Daca stam putin sa ne gandim, religiosii n-ar trebui sa stea pe net, vorba unui nene "Religiosii, acei oameni ipocriti care beneficiaza frecvent de progresul stiintei blamand totodata datele concrete ale acesteia. I-as ruga pe toti acesti analfabeti stiintific sa se mute in padure si sa-i lase pe cei tineri sa puna la indoiala orice solutie, indiferent ca este o teorie stiintifica sau o halucinatie venita din partea unui religios.", deci, ai bun simt si da logout, apoi vinde pc-ul si da banii saracilor, indeamna-ti fratii sa faca la fel.
Nu draga Andra, la categoria asta trebuie sa fie liber sa posteze oricine. Problema este ca ar trebui sa fie ceva mai mult respect unii fata de altii si o mai mare politete in exprimare (care si mie imi scapa uneori, recunosc). Un autocontrol mai bun in ceea ce priveste calitatea exprimarii ar face aceasta categorie mai placuta si mai aerisita.
In ceea ce priveste ateii eu zic ca e bine sa posteze la un loc cu religiosii pentru ca unii dintre ei sint confuzi in multe probleme, iar dicutiile cu cei religiosi ii pot limpezi.
Eu ti-am comentat afirmatia absurda in care ai zis " propunera ta trebuie aprobata de admini ". Negi ca ai afirmat asa ceva?
Nu,draga!
Dar orice propunere aprobata de admini, corect!
Si DA, recunosc ca asfel de intrebare poate nu trebuia pusa!
Platforma TPU nu se axeaza exclusiv pe subiectul religie, asa ca este absurd sa creem cate o categorie pentru fiecare convingere religioasa. Ar fi si mai absurd sa creemo categorie doar pentru o singura convingere religiosa.
Pe mine nu mă deranjează postările lor, doar a celor care nu ştiu să îşi exprime opinia în limita bunului simţ (şi sunt destul de mulţi), însă mi-e indiferent dacă s-ar crea o categorie special pentru ei sau nu, pentru că ştiu că şi dacă s-ar face, asta nu îi împiedică să mai intre aici şi să jignească! O simplă categorie nu schimbă caracterul unui om!
Nu pentru ca nu are rost.Ce-ar fi sa cream o rubrica de crestinism.Nu ar fi tot una?
Andra traim in democratie fiecare are dreptul sa se exprima in limita bunului simt si al educatiei civilizat, nu, nu sunt de acord, ateu este lipsit de credinta deci are dreptul sa exprime liber
Exagerezi. Nu este discriminare in niciun caz. Exista prea multe conflicte, prea multe discutii deplasate si din moment ce ateii spun ca s-au saturat de crestini, cred eu ca ar fi o solutie.
" "...I-as ruga pe toti acesti analfabeti stiintific sa se mute in padure si sa-i lase pe cei tineri sa puna la indoiala orice solutie, indiferent ca este o teorie stiintifica sau o halucinatie venita din partea unui religios.", deci, ai bun simt si da logout, apoi vinde pc-ul si da banii saracilor, indeamna-ti fratii sa faca la fel." Scuza-ma, dar ti-am facut ceva? Tu nu stii nimic despre mine dar imi spui ca nu am bun simt. Draga mea, eu pot discuta frumos si civilizat cu oamenii. Am pus o simpla intrebare si sa stii ca infiintarea unei noi categorii viza o schimbare de atitudine a celor ca tine. Inainte de a ma judeca, incearca sa ma cunosti. Dintr-o intrebare nu poti stii ce fel de persoana sunt. O zi buna!
Ar trebui ca cei dezinteresati sa nu intre la acea categorie. Daca doresti sa gasesti raspunsuri, intri si le cauti acolo, daca te plictisesti si ai chef de cearta, iti cauti alte ocupatii cu care iti poti epuiza timpul liber. Asa ar trebui sa se procedeze si la religie. Daca un crestin intreaba ce mesaj moral-religios transmite "Pilda fiului risipitor", sa zicem, tu, ca ateu, nu te duci si iti bati joc de cel ce a postat intrebarea. Daca il poti ajuta cu un raspuns util bine, daca nu, pastreaza sarcasmul pentru tine. Cam asa ceva, stii.
"Nu are prea mare importanta"? Oamenii astia se jignesc, argumentarile si opiniile personale au disparut de mult, acum e un fel de lupta pentru suprematie, cel care are cea mai mare putere de convingere, apeland la orice mijloace, castiga. Nu am spus ca pledez pentru infiintarea unei astfel de categorii, vreau sa vad pareri, atat.
Cu ce crezi ca ar ajuta? (Vreau argumentari si la parerile pro)
Nu, deoarece crestinismul este o religie, pe cand ateismul nu. Ateii nu se incadreaza in categoria Religie, ci doar isi expun punctele de vedere cu privire la ceea ce credem noi. Dar interesele ateilor s-au schimbat. Si desi sustin ca cei care ii trateaza cu superioritate sunt crestinii, sunt de parere ca rolurile sunt inversate. Mie cel putin, asa imi dau senzatia.
Impresia ateilor ca noi suntem niste frustrati inculti cum se numeste?
anonim_4396 întreabă: