Aici pe TPU? au site-uri unde pot relationa cu cine vor.nu ma deranjeaza.pot avea ce rubrica vor.nu ma deranjeaza nici la religie decat ca dau ignorre celor care cred ei ca sant prea incomozi.i-as ruga doar sa fie respectuosi, cu religia. oricare ar fi.e a oamenilor.si oameni santem toti.si ei ar trebui sa fie.o contrazicere nu e o discutie.acuzele nu sant raspunsuri.si critica nu e un ajutor decat in masura in care si-o asuma fiecare.un bun crestin nu departeaza de la el pe cel care il cearta.sta si gandeste; oare are asta dreptate? ia sa vedem.da sant de acord.fiecare sa discute acolo unde este pregatit sa dea ajutor.la religie nu contra religiei, si la ateism eu personal no sa intru niciodata.fiindca stiu sigur ce fel de oameni sant acolo. oameni ca mine cand aveam 15 ani.ma tem ca tot ei vor da peste mine cu intrebari fiindca eu ca ei fost-am dar ei ca mine nu.va astept dragi atei.care doriti.care nu deja mi-a dat ignorre si nu pot spune ca regret.chiar ma bucur.fiindca in intrebarile lor, nu vad nici urma de caracter.doar slabiciune.
Prejudecata. Generalizare. Denigrare. Dar vorbim doar de impresia "unora" dintre atei. Daca vorbim de toti ateii, am da si noi dovada de prejudecata, generalizare si denigrare.
Citind răspunsul aprobat de tine, AndraRox, şi considerat cel mai bun şi reprezentativ, observ că, fără să îţi dai seama poate, tocmai ai aprobat o mulţime de insulte, provocări şi generalizări nefondate (doar că nu la adresa confraţilor tăi de cult religios) - genul de atitudine pe care în comentariile de mai jos aparent o blamezi.
Ipocrizie? Subiectivism?
O argumentare mai detaliată, poate te va ajuta să te lămureşti:
- http://www.tpu.ro/......-de-ideea/
Tocmai,insa si crestini fac asta la intrebarile ateiilor.SI fiecare incearca sa conviga, deci de-asta mi s-ar parea inutil.
Nu! De ce? E foarte simplu, nu exista ateism fara religie.
Nu pot intelege de ce vedeti doar partea nasoala a lucrurilor. Eventuale discutii aprinse trebuie evitate cu orice pret, chiar daca ar trebui sa ne ocolim, sa evitam comunicarea, sa nu mai cautam raspunsuri, adevarul, sau sa fim iresponsabili? Comunicarea, in general, este constructiva, numai prin comunicare ne indreptam spre adevar.
Acea categorie exista, se numeste "stiinta si filosofie", dar acolo apar destui crestini/teisti, si nu vad sa se faca tam tam, iar daca pun o intrebare si amintesc ceva de religie, imi e mutata aici, apoi mai e ce ziceam de biblie, pe care se pare ca n-ai citit-o, nici pe sarite, si daca ar fi acea noua categorie si as vedea pe prima pagina intrebari cu si despre atei, as raspunde, pentru ca atacand ateii, ataca si stiinta, desi se poate sa nu fie nici o legatura pe acolo, iar stiinta inseamna medicamente, pe care sigur le iei, pc, pe care vad ca il folosesti, net, la fel, telefon, si cam tot ce tine de tehnologie, nu conteaza ca un ateu sau teist le-a descoperit sau creat.
Uite, vezi? Nu numai ei au o problema si desi multi crestini incearca sa ii denigreze, nu suntem cu nimic mai prejos. Eu vorbeam chiar despre aceste jigniri, care vin din partea ambelor parti si de care eu m-am saturat. Daca noi nu ne schimbam atunci nu vad de ce ei ar face-o!? Am uitat ca trebuie sa ne iubim aproapele? Nu e frumos din partea ta, inteleg ca ai o problema dar te rog, abtine-te.
Citind raspunsurile voastre, mi-am schimbat opiniile. Am realizat ca de fapt nu avem nicio credibilitate in fata ateilor pentru ca nu dovedim nimic bun cu atitudinea noastra. Ar trebui sa nu uitam ca inainte de orice, pe acest site suntem oameni. Si trebuie sa ne respectam, indiferent de convingerile pe care le avem. Am invatat ca trebuie sa ne iubim aproapele si vrem sa parem buni crestini, sa dovedim ca detinem adevarul absolut dar nu facem nimic in privinta asta. Ceea ce ma deranjeaza la aceasta categorie este rautatea, care vine din partea ambelor parti si pe care nu o mai putem controla. Dar aici intervine educatia si bunul simt al fiecaruia.
anonim_4396 întreabă: