| MasterYii a întrebat:

Te poate face Dumnezeu sa suferi?

10 răspunsuri:
| TeiubesteDumnezeu a răspuns:

Disprețuit și părăsit de oameni, om al durerii și obișnuit cu suferința, era așa de disprețuit, că îți întorceai fața de la El, și noi nu L-am băgat în seamă. Totuși El suferințele noastre le-a purtat și durerile noastre le-a luat asupra Lui, și noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu și smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți. Noi rătăceam cu toții ca niște oi, fiecare își vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor.
Isaia 53:3‭-‬6 Gândește te cât a suferit Isus pentru tine pentru noi toți

Ci, când mâhnește pe cineva, Se îndură iarăși de el după îndurarea Lui cea mare, căci El nu necăjește cu plăcere, nici nu mâhnește bucuros pe copiii oamenilor.
Plângerile 3:32‭-‬33

Dumnezeu va face totul înspre binele tău căci El ne vrea cu gelozie pentru El

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.
Romani 8:28

Căci întristările noastre ușoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veșnică de slavă.
2 Corinteni 4:17

Deci Dumnezeu nu te va face sa suferi pentru ca îți vrea raul.

| Holiday a răspuns:

Doar psihic. Si nu el, ci povestile cu el.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă crezi în el, te poate face orice. Dacă nu, nu.

| Seba2013 a răspuns:

Dumnezeu produce impasibilitate nu suferinta. Atunci cand iti spune sa iti ierti fratele este un terapeut care te spala de afectiunea invidiei. Combinatia cu El este o yuxtapunere care produce generatie, volum, progresivitate si iesirea din teluric, romanticisti(nu cei cu artá ci ceilalti) si matriarhat care se inchina naturii. Astia traiesc la nivel de perceptie nu la nivel de istorie. Noi ne aducem aminte si de morti. Alice a depasit pereceptia ca sa ajunga in trecut si ca sa schimbe viitorul. Puterea asta de a patrunde intr-un timp in care toti functionau dupa legile naturii, ea le schimba, oprea, etc., insa nu de la simturi ci de la constiinta, pentru ca constiinta este cea care poate sa calatoreasca mai incolo de prezent si repezeala. Constiinta uneste trecutul cu viitorul si poate sa depaseasca prezentul. Cel mai inalt grad de cunoastere este constiinta (Bacofen, Baumler). Produce dragostea eterna si corespunzatoare nu cea chimica(mágica) schimbatoare. Este o dezbatere intre combinatie, generație și corupție. Unii spun ca atunci cand noi ne combinan ne alteram, altii spun ca nu exista combinatie ci ca suntem aceeasi indivizibili.
Bachofen in Dreptul Matern spune ca trebuie sa uitam de istorie si ca trebuie sa ne rezumam doar la mamá pamantului. De aceea cei cu nomos sunt contra celor cu physis (natura). Ei folosesc lucrurile astea ca sa spuna ca omul este doar emotie, de aceea se bat rationalistii cu romanticistii. Insa noi suntem compusi din 3 partí. Constiinta, ratiune si emotie. Primele doua trebuie sa se supuna constiintei pentru ca ele sunt instinctuale, pe cand constiinta se duce pana la inceputurile timpurilor. Si vede in fata mai larg ca instinctul. Freud este impotriva lui superyó pentru ca vrea sa reduca omul la celelalte doua instante(conflictul dintre id si superyó, valori, norme). Toti astia vedeau religia ca o pedagogie sociala care iti determina psihicul si te facea sa fii superyó. Le era frica de acele valori. Astia nu te lasa sa vezi in spate pentru ca vei vedea paradisul nici sa te uiti in fata pentru ca vei vedea un viitor mai bun.

| Effy35 a răspuns:

Suferința, atât fizică, cât și psihică, este cauzată fie de noi insine, de oameni, fie de natura lucrurilor.
De exemplu, suferința poate apărea atunci când faci o alegere greșită și suferi ca urmare.
Un alt exemplu ar fi atunci când suferința este cauzată de cineva ca urmare a ceea ce a spus sau a făcut acea persoană pentru tine.
În ultimă instanță, suferința ar apărea atunci când ceva din exterior (ex. cutremur, bacterii) îți provoacă rănirea sau chiar moartea ta.

Dumnezeu fiind inexistent sau, cel puțin, invizibil în viața omului, El nu poate acționa direct aducându-ne suferință în viața noastră.

| CostinAlamariu a răspuns:

Te poate lăsa să suferi ca urmare a alegerilor tale greșite ca sa-ti dai seama ca felul de tău de viata duce automat la suferință

| InteligentulLuiPește a răspuns (pentru Effy35):

Unele dintre dogmele ortodoxe stailbilite la sinoadele ecumenice ai Bisericii Ortodoxe (dacă știi ce-i aia), Dumnezeu-Proniatorul= Dumnezeu a creat omul din propria sa voință ca act al iubirii sale față de noi. Dumnezeu fiindcă ne-a creat, trebuie sa și aibă grijă de noi. Dumnezeu are grija de creatura sa până la un moment dat, pentru că omul în aceeași timp e liber după cum l-a creat Dumnezeu. Omul dacă vrea sa facă vreun rău, Dumnezeu îți dă un gând să faci bine, atunci omul are opțiunea sa facă ce vrea el. In rest ai dreptate despre suferință în general. Dar nu poți spune da Dumnezeu e inexistent.

| RAY a răspuns:

Vezi cazul iov, ia omorât familia, ia luat casa, la umilit cuplat, i-a dat lepra de iti râdea pielea cu cioburi de sticla, iov a rezistat suferinței și a devenit omul lui Dumnezeu

| Baddboy a răspuns:

Da!
Sa iti amintesti zilnic ca exista!
Daca iti da numai bine, cu siguranta ca uita lumea de el

| MasterYii explică (pentru Baddboy):

Il injur in fiecare zi de toate alea familie sanatate etc

Întrebări similare