Singura chestie care este distrusa este educatia ta, daca vei continua sa o faci pe Google...
Sunt curios ce intelegi prin psihopat? Te referi la cei ce sufera de psihopatie sau extrapolezi asupra tuturor bolilor psihice?
He he, stiam eu ca nu ai sa fi in stare sa dai un raspuns, pentru ca, sa fim seriosi, nu exista un raspuns. Trebuie sa accepti ca acest lucru nu poate fi explicat de crestinism si il contrazice intr-un mod extrem de evident.
Si da, ma refer la cei care sufera de psihopatie, lucru care reiese din intrebare.
Discutie paralela: Cati psihopati stii tu ca ucid si chinuie? Ce procent din populatie este afectata de psihopatie? Si in ce mod filmele de gen Tacerea mielor influenteaza perceptia asupra lor? Exista sau nu cazuri de vindecare printre psihopati? Vindecarea a a avut loc prin folosire de medicamente, prin terapie sau a avut o baza religioasa?
1% din populatie sufera de psihopatie. N uexista niciun tratament cert care sa dea rezultate neasteptate, exista doar ameliorari in urma tratamentului.
Dar ce ce schimbi subiectul? Nu conteaza cati oameni sufera de psihopatie, putem sa vorbim de unul singur si atunci invataturile crestine tot isi pierd irelevanta.
"Cati psihopati stii tu ca ucid si chinuie?" Majoritatea "chinuie" alti oameni, dar nu toti ucid.
"1% din populatie sufera de psihopatie." - Fals, cum ai zice tu.
"Dar ce ce schimbi subiectul?" - Nicidecum. Speram sa trecem impreuna prin cateva studii despre contiinta, ca sa vezi cum se poate ajunge la concluzia ca este link-ul dintre psihologic si spiritual. Si mai apoi sa intelegi cum se poate ajunge acolo. Dincolo de a fi incantat (din contra) pe mine nu ma mira, ci este dovada ca pacatul distruge acest link (Biblia o afirma) si, odata cu el, dispar si alte caracteristici.
Apropo, nu spui nimic despre faptul ca, in conditiile date, apare si incapacitatea de a iubi? Din punctul meu de vedere stiinta nu a explicat (iarasi "INCA") problema constiintei. De la Freud prin super-ego, la Dawkins si altii, cu "gena egoista" totul a fost mult peste putinta care ar permite oricui aroganta de a cere socoteala... Unde gasesti tu in Scriptura afirmatiile de mai sus, spre exemplu, ca se le declari crestine? Te bazezi pe informatii culese la intamplare?
"Unde vor ajunge"? Nu stiu, cu atat mai mult cu cat generalizezi. Inaintea lui Dumnezeu suntem priviti in mod individual. Ce pot sa iti garantez este ca Dumnezeu este drept in toate deciziile sale. Pot sa iti spun ca oameni ca Allan Rich, diagnosticat cu psihopatie si (culmea) devenit crestin - vor merge in rai. Si pot sa iti ofer optiunile pe care tu le ai, in caz ca nu le ai inca.
Nu vreau sa fiu rautacios, dar, examinand obsesia unora din userii de pe TPU si luand (ti le dau eu daca nu le ai) simptomele, ce concluzii tragi? Sau de ce ai pune alfel o intrebare de gen? Pana la urma esti atat de interesat unde merg cei cu probleme psihice grave - dar nu te doare de locul unde vei merge tu?
Vrei sa spui de ce am pus intrebarea? Simplu. Ideea mi-a venit dintr-o chestie aparent banala. Imi place se inteleg oamenii cu care interactionez, dar anumite persoane nu am putut sa le cataloghez in niciun fel. Proastea nu erau dar erau lipsiti de orice respect. Si am constatat faptul ca au probleme de acest fel. Nu am cunostinte in domeniu,am citit doar de pe net anumite lucruri in incercarea de a intelege acele persoane cu care interactionez. Si apoi am realizat ca nu pot sa le acuz, ele se comporta asa datorita modului in care functioneaza creierul,sau mai bine spus nu functioneaza (anumite portiuni) Iar daca eu nu pot sa le acuz,atunci nici crestinismul nu poate.
Sunt oameni care par "malefici" dar pe care nu ii poti acuza pentru acest lucru. Si cum explica crestinismul acest lucru? Acesti oameni practic sunt liberi,ei nu au constiinta, nu au sentimente si nu pot fi acuzati pentru faptele pe care le savarsesc, dar spre deosebire de alte cazuri in care respectivul nu este constient de realitate, psihopatul constientizeaza perfect fiecare lucru si cu toate acestea nu poate fi acuzat.
Acest lucru demonstreaza clar ca nu ratiunea este cea care ne impiedica sa fim "rai" ci doar sentimentele.
"Pana la urma esti atat de interesat unde merg cei cu probleme psihice grave..."
Nu, dar exista acel rationament crestin, cum ca fiecare plateste pentru faptele pe care le face. Crestinii spun ca fiecare va plati pentru cea ce face. Si adesea folosesc acest rationament pentru ca ii face sa se simta mai bine." Imi faci un lucru nedrept, platesti pentru asta la judecata de apoi."
Asa gandesc unii crestini. Ei bine, psihopatii contrazic acest lucru, pentru ca ei nu pot fi acuzati. Si atunci, parerea mea, ca lucrurile nu prea mai au sens. Binele si raul isi pierd sensul.
Tu spui pentru faptele noastre. Si totusi e mai grav decat pare. Omul se naste cu o natura pacatoasa. Nu este niciunul fara pacat, spune Biblia. Dar chiar cred ca Dumnezeu va tine cont de capacitatea fiecaruia la judecata.
Vezi, odata cu constiinta se pierde si simtul moral si capacitatea de a iubi. Este o demonstratie a ceea ce afirma Biblia, care ne invata ca pacatele pun un zid de despartire intre noi si Dumnezeu sau ca, dupa un punct, Dumnezeu ii lasa ii voia mintii lor blestemate (apropo de faptul ca "mintea" psihopatilor e inca intacta).
Stii care e o posibila capcana in care sa cazi? Sa "studiezi" crestinii (well, pe unii dintre ei) si sa tragi concluzii subiective, in loc sa mergi direct la sursa.
Psihopatii sunt cum sunt datorita unor traume psihice deci nu-i vina lor ci tine mai mult de educatia primita si de mediul inconjurator.
Un crestin care pleaca la razboi si ramane fara maini nu se mai poate inchina in biserica sau poate ramane fara picioare si nu se mai poate deplasa pana acolo.
Ce legatura are raspunsul tau, a doua parte a lui, cu ce spun eu?
Crestinismul afrima ca fiecare om este responsabil pentru alegerile lui.
Une ajung psihopatii dupa moarte? Ce se intampla cu ei? De ce exista psihopati? Tu ai oferit explicatia stiintifica, dar aceasta este incompatibila cu crestinismul, care afirma ca fiecare om pateste un lucru in functie de ce merita. De ce psihopatii au suferit traume?
De ce au suferit psihopatii traume este mult mai putin important.
Are legatura si a doua parte in sensul ca daca tu vrei sa te duci la biserica sa te rogi si sa te inchini ca un bun crestin si eu iti tai mainile si te leg de calorifer nu prea mai poti face asta, la fel si persoanele cu dezechilibru mintal daca cineva le-a agresat fizic sau si psihic atunci nu stiu a cui mai e vina dar sigur nu a victimei.
Da asa e psihopatii nu manifesta constiinta. ei si-a omorat-o prin pacate mici la inceput care sau inmultit si au dat in pacate mari. cum cancerul la inceput ste doar o celula in timp netratat devine, metastaza iar omul moare, la fel si cu constiinta(care este glasul lui Dumnezeu in om) se sting prin multitudinea pacatelor.
http://prosistemhaha.wordpress.com/2011/12/08/glasul-constiintei/
Psihopatii se nasc asa, nu ei aleg sa devina psihopati. Este o boala. Copii de 4-5 ani pot fi psihopati.
Pacatele parintilor sunt de vina
porunca a 2-a decalog:"Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele."
Poate asa este, dar nu asta e intrebarea.
Daca un psihopat iti face rau tie sau mie, cine este responsabil? Cine este vinovat? Unde ajunge psihopatul dupa moarte? Acesti psihopati reprezinta practic niste scapari in asa zisa realitate creata de Dumnezeu. Ei pot face ce vor, pot sa chiue si sa tortureze pe orice, iar la sfarsit cine este tras la raspundere? Acel echilbru dintre bine si rau, acele citate Biblice care ne spun ca raul plateste mereu, pur si simplu se prabusesc. Poti sa acuzi un psihopat ca este rau?
Http://www.sfatulmedicului.ro/......ociala_104
citeste in special "factorii de risc"
Vei vedea ca o parte este mostenit(cum spuneam pacatele parintilor) iar alta parte dobandit din traume, mediul familial, abuzuri etc. toate fiind pacate. deci este o legatura clara intre pacat si boala. inclusiv Dumnezeu spune: "Plata pacatului este moartea"
Ma rog, dar cine este responsabil? Daca un psihopat iti da in cap cu o sticla, cine este vinovatul? Cine vafi pedepsit de Dumnezeu. Unde ajung psihopatii dupa moarte?
Toti cei care au contribuit la degradarea acelui om.(parinti, rude, societate, inclusiv el insusi). la Judecata de Apoi nu vom fi judecati numai pentru ce pacate am facut ci si pentru ce nu am facut. daca poti sa faci un bine fa-l din toata inima. daca dai sfat cuiva de exemplu la jaf, iar in timpul jafului maore cineva cel care a sfatuit cu jaful se face vinovat de moartea acelui om intr-o oarecare masura. stii cum e cu pacatul? este ca un fel de panza de paianjen oricat e departat ai fi de el tot va ajunge si la tine.de exemplu tu esti un smecheras de cartier si il maltratezi pe unu, il umilesit, il ati ceri taxa de protesctie etc.; sunt sanse mari ca acel copil sa ajunga un psihopat, un ucigas.sa spunem ca acel psihopat va ucide un alt om in viitor.om care este sot si tata.acel copil va creste fara tata si va fi vulnerabil in fata influentelor negative(alcool droguri etc). peste ani cand vei fi la batranete te vei intalni cu tanarul alcoolic drogat care te fa jefui si iti va da in cap pentru bani. deci se rasfange si asupra ta. pacatul este ca un cancer se propaga in toate paturile sociale si la toti oamenii. De acea cel care judeca va fi judecat caci toti avem pacate si toti ne facem vinovati pentru situatia in care se afla societatea de astazi. nu judeca si nu vei fi judecat la judecata de apoi. incearca sa indrepti. de aceea cum zic ateii de exemplu sa nu se faca ore de religie in scoli, trebuie combatut caci incetul cu incetul se va alege praful de societate. sunt multe de zis aici. deci in concluzie toti ne facem vinovati
Crestinismul a gresit.Cei care nu au stiinta vor fi judecati aparte fata de ceia carora li s-a dat stiinta. Sunt oameni care nu au auzit in viata lor de Biblie si pot fi mai morali decat multi ''Biblici'' evanghelisti ori preoti.
Foarte interesant faptul că (,) creștinii își bagă nasul numai și numai acolo unde pot să recite și să refolosească veșnic aceleași versuri, același raționament crăpat de vreme și ferit de însăși rațiunea. Oare asta nu spune mai multe despre creștini decât ar acuza antiteiștii? Oare nu pune asta capăt oricărei dezbateri, din moment ce partea teistă refuză, în mod evident, să vadă faptul că efectiv logica creștină plesnește vizibil?
Nu mai spune...
Dumneata crezi ca prin fapte rele putem controla activitatea sistemului para-limbic?
Constiinta te impiedica sa faci anumite pacate. Te mustra. dar cand faci foarte multe pacate pur si simplu constiinta moare, devine amortita, nu mai simti nimic ti se pare normal sa minti, sa preacurvesti sa lovesti etc.
Ce e constiinta?
Psihopatii nu au constiinta n udatorita faptului ca fac fapte rele, ci datorita activitatii reduse din sistemul para-limbic situat in creier. Ei nu au empatie si sentimente, asa s-au nascut. Am mai spus: Unii copii de 4- 5 ani sunt psihopati, asa s-au nascut. Pur si simplu te nasti fara sentimente si constiinta, ca un robot. Fara sa ai o vina.
Glasul lui Dumnezeu in om care ne povatuieste.
Si vrei sa zici ca inainte de/fara dumnezeu nu exista constiinta? Prietene, constiinta e grija pentru moralitate.
Stai sa te luminez: pentru noi e imoral sa ai 4 sotii, pentru crestini e desfranare, pentru musulmani nu e, nu-i mustra constiinta ca isi inseala prima sotie. Ei tot in dumnezeu cred, de ce nu ii povatuieste ca e pacat?
Daca constiinta este glasul lui Dumnezeu, atunci psihopatii nu au glasul Lui Dumnezeu?
Pai nu prea.de altfel nimeni care face pacatul si se complace in pacat a stins constiinta. Mnatuitorul a spus:de cate ori vei cadea scoala-te si te vei mantui. adica trebuie sa lupti cu toata puterea ta impotriva pacatului
Sa luam un caz. Un copil devine psihopat la varsta de 2-3 ani (datorita unor traume, n uconteaza motivul), la varsta de 4-5 ani el se poarte urat cu alti copii, iar la varsta de 15-18 ani terorizeaza alti copii, la varsta de 20-24 este agresiv, profita de alti oameni, minte, este violent, etc.
Acest om, care este perfect constient de actiunile sale doar ca el nu are sentimente, unde ajunge? In rai sau in iad? De ce?
"Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui." Reiese ca esti cu adevarat credincios respectand legea cea noua a lui Hristos. "Eu ma voi arata lui" nu se refera neaparat la aratarea fizica ci la schimbrea mentalului, dobandirea intelepciunii.atunci constiinta infloreste.
Musulmanii nu cred in adevaratul Dumnezeu au o viziune proprie si deformata asupra Lui deci nu sunt pe deplin luminati
Daca este perfect constient stie deci ca are o problema si nu este bine ce face. De aceea trebuie sa ceara ajutor sa caute ajutor si sa incerce sa se vindece.
"Cereti si vi se va da.bateti si vi se va deschide"
"Orice veţi cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da."
Trebuie sa se roage pentru ajutor, iertarea pacatelor si pocainta. trebuie sa mearga la Sfantul Maslu
http://www.crestinortodox.ro/......69140.html
iar mai apoi la spovedanie sa isi marturiseasca pacatele care l-au adus in starea asta pentru a fi vrednic de impartasirea cu sangele si trupul Mnatuitorului.
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/4simpartasanie.htm
Pai daca te nasteai intr-o tara musulmana, ai fi zis la fel despre crestini
Cineva a zis ceva despre a rationaliza cu crestinii, avea dreptate.
Islamul a aparut in secolul 7 dupa Hristos. evident crestinii au dreptate
Daca este psihopat el nu considera acele lucruri rele, pentru el este normal. Sa ii expluatezi pe altii este tot atat de normal cum ai merge pe strada pentru el. El nu are remuscari, pentru el oamenii sunt niste obiecte. Toate acestea datorita unor dereglari ale crierului ce provoaca absenta empatiei.
Crestinismul nu prea are treaba cu iudaismul, ci cu budismul, care, evident, a aparut inaintea crestinismlui, deci, evident budistii au dreptate si e evident ca nu crestinismul spune adevarul.
Crestinul a ajuns in situatia asta fiindca asa trebuia. daca este torturat, plateste el ceva...
RAY întreabă: