anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Timpul este omniprezent si omnistient?

20 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

Timpul este doar o dimensiune din cele 4 care formeaza spatiultimp in care ne ducem noi "povara" ontologica: existenta!

| anonim_4396 explică (pentru shadovv):

De unde sti ca e o dimensiune. Noi cercetari arata ca timpul nu e o dimensiune si nu poate fi definit clar.

| shadovv a răspuns (pentru anonim_4396):

Care noi cercetari? Ce inseamna "a fi definit"?

| anonim_4396 explică (pentru shadovv):

Nu stiu ce cercetari in orice caz timpul nu e a 4 a dimensiune.
A DEFINÍ ~ésc tranz. 1) (concepte, noțiuni) A determina printr-o formulă concisă, indicând ansamblul de caractere specifice; a prevedea cu o definiție. 2) A stabili cu exactitate; a preciza; a delimita; a determina. 3) (cuvinte) A descrie, stabilind sensurile. 4) (persoane, lucruri) A descrie, indicând trăsăturile esențiale; a caracteriza. /

Răspuns utilizator avertizat
| shadovv a răspuns (pentru anonim_4396):

Timpul este una din dimensiunile spatiutimpului. Se afla pana si in nume! Cum nu e definit? Timpul intra in formule si in fizica de calsa a 6-a.

| anonim_4396 explică (pentru the2k):

Am zis ca am habar. Am zis ceia ce am citit de pa aici pe colo.

Era mai mult un forum mi la dat Dyno acum ceva timp. Si nu l-am citit pe indelete. Insa esentialul l-am citit. Oricum numai gasesc pagina dar se gasesc multe articole legat de asta.

In fine fie ca timpul e dimensiune fie ca nu ideea e urmatoarea: dumezeu este extensia timpului datorita celor 2 afirmatii care le-a facut colegii nostri de pe TPU. Cele 2 premise m-au dus la concluzia aceasta si anume :dumenzeu reprezinta timpul (care este infinit) si fara viata.

| OOOLEOOO a răspuns:

Nu

| RAY a răspuns:

Cand o sa vad cu ochii mei timpul am sa cred ca exista pana atunci raman sceptic in privinta lui, am cautat explicati nici una nu-mi raspunde la intrebari, e timpul ceva? da timpul e creat de om pentru a al ajuta

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Bun infine tocmai a spus ca nu se stie daca timpul exista sau nu. Mai era o ipoteza ca timpul si miscarea nu exista. Dar amandoi stim la fel de bine ca timpul e la fel de palpabil ca si psihicul. In orice caz ramane un mister ce este timpul sau daca exista. Insa nu s-a gasit vreo alta explicatie a inexistentei timpului. In orice caz ceia ce crestini numesc dumnezeu e timpul. Asta este cea mai posibila expresie a lui dumnezeu.

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Da ai dreptate doar ca viitorul nu poate exista, deci nici timpul

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Dezvolta? De unde pleci de la premisa ca viitorul nu exista? Sincer vreau sa aud pareri.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca exista viitorul inseamna ca totul a fost deja facut deci liberu arbitru dispare si in plus e sf

| Dorugar a răspuns:

Nu draga!
Timpul nu este decat o dimensiune care a aparut exact la producerea Exploziei Primordiale!
Intrebarea ta esta aiurea din cauza ca o dimensiune nu poate fi omnistienta tot asa cum nici inaltimea nu poate fi nici ea omnistienta

| anonim_4396 explică (pentru Dorugar):

Cand am pus aceasta intrebare am plecat de la 2 premise! prima e premisa lui Alpharow care spune ca: omnistientul nu trebuie sa stie nimic in afara de sine adica sa nu fie constient de existenta sa si sa nu poate emita o actiunea find mort. Asfel timpul e omnistient. iar a doua premisa e a lui Inferno care spune ca omniprezentul trebuie sa efecueze 2 stari si anume: sa existe si sa nu existe in acelasi moment acest lucru fiind atributia timpului. Ca prin urmare daca cele 2 premise nu adevarate timpul e absolut(Infinit) intr-un cuvant dumnezeu.

| PanaceuUniversal a răspuns:

Omniprezent - Care este prezent, activ pretutindeni
Omnistient - Care știe tot; cunoscător de tot; atotștiutor

Ramane la latitudinea fiecaruia sa decida daca timpul e sau nu omniprezent si omnistient!

Întrebări recente