Omniprezent - Care este prezent, activ pretutindeni
Omnistient - Care știe tot; cunoscător de tot; atotștiutor
Ramane la latitudinea fiecaruia sa decida daca timpul e sau nu omniprezent si omnistient!
Timpul este doar o dimensiune din cele 4 care formeaza spatiultimp in care ne ducem noi "povara" ontologica: existenta!
De unde sti ca e o dimensiune. Noi cercetari arata ca timpul nu e o dimensiune si nu poate fi definit clar.
Nu draga!
Timpul nu este decat o dimensiune care a aparut exact la producerea Exploziei Primordiale!
Intrebarea ta esta aiurea din cauza ca o dimensiune nu poate fi omnistienta tot asa cum nici inaltimea nu poate fi nici ea omnistienta
Cand am pus aceasta intrebare am plecat de la 2 premise! prima e premisa lui Alpharow care spune ca: omnistientul nu trebuie sa stie nimic in afara de sine adica sa nu fie constient de existenta sa si sa nu poate emita o actiunea find mort. Asfel timpul e omnistient. iar a doua premisa e a lui Inferno care spune ca omniprezentul trebuie sa efecueze 2 stari si anume: sa existe si sa nu existe in acelasi moment acest lucru fiind atributia timpului. Ca prin urmare daca cele 2 premise nu adevarate timpul e absolut(Infinit) intr-un cuvant dumnezeu.
Nu stiu ce cercetari in orice caz timpul nu e a 4 a dimensiune.
A DEFINÍ ~ésc tranz. 1) (concepte, noțiuni) A determina printr-o formulă concisă, indicând ansamblul de caractere specifice; a prevedea cu o definiție. 2) A stabili cu exactitate; a preciza; a delimita; a determina. 3) (cuvinte) A descrie, stabilind sensurile. 4) (persoane, lucruri) A descrie, indicând trăsăturile esențiale; a caracteriza. /
Cand o sa vad cu ochii mei timpul am sa cred ca exista pana atunci raman sceptic in privinta lui, am cautat explicati nici una nu-mi raspunde la intrebari, e timpul ceva? da timpul e creat de om pentru a al ajuta
Bun infine tocmai a spus ca nu se stie daca timpul exista sau nu. Mai era o ipoteza ca timpul si miscarea nu exista. Dar amandoi stim la fel de bine ca timpul e la fel de palpabil ca si psihicul. In orice caz ramane un mister ce este timpul sau daca exista. Insa nu s-a gasit vreo alta explicatie a inexistentei timpului. In orice caz ceia ce crestini numesc dumnezeu e timpul. Asta este cea mai posibila expresie a lui dumnezeu.
Timpul este una din dimensiunile spatiutimpului. Se afla pana si in nume! Cum nu e definit? Timpul intra in formule si in fizica de calsa a 6-a.
Am zis ca am habar. Am zis ceia ce am citit de pa aici pe colo.
Dezvolta? De unde pleci de la premisa ca viitorul nu exista? Sincer vreau sa aud pareri.
Daca exista viitorul inseamna ca totul a fost deja facut deci liberu arbitru dispare si in plus e sf
Era mai mult un forum mi la dat Dyno acum ceva timp. Si nu l-am citit pe indelete. Insa esentialul l-am citit. Oricum numai gasesc pagina dar se gasesc multe articole legat de asta.
In fine fie ca timpul e dimensiune fie ca nu ideea e urmatoarea: dumezeu este extensia timpului datorita celor 2 afirmatii care le-a facut colegii nostri de pe TPU. Cele 2 premise m-au dus la concluzia aceasta si anume :dumenzeu reprezinta timpul (care este infinit) si fara viata.
DaciaRomania întreabă: